fredag 28 februari 2014

Vi reser oss, en efter en!!

Och tillslut åkte jag också dit, raka vägen till magsjukans träsk. Inte konstigt på nåt sätt men jag höll ut oväntat länge! Kanske någon övre makt insåg att det är bäst att låta mig vara frisk tills de tre övriga familjemedlemmarna spytt färdigt.

Det är jag som fått barnens spyor rakt över mig, det är jag som har tvättat kläderna, sängkläderna och golven. Det är jag som knappt sovit på nätterna, legat tätt intill de små febriga spyisarna och servat med vatten och blåbärssoppa. Och eftersom de varit sjuka i omgångar är det ju alltid en som är pigg och vill ha frukost, lunch, mellis och middag och givetvis leka, busa, spela spel osv medan den andra hänger över toakanten och kvider eller råkar lägga spyan på golvet, mattan eller varför inte sängen. Mitt i detta insjuknar även pappan... Jag trodde ett tag att jag var odödlig, meeen... tillslut efter att alla tillfrisknat veknade även mitt immunförsvar. Gårdagen var mörk men jag börjar se ljuset!!

måndag 24 februari 2014

En korv i solen!

Jag var lite trött efter en härligt tjejig fredagkväll på Story Hotel så lördagsslunchen blev enkel men mycket uppskattad av småbusarna. Äta ute i solen, fatta!! Kan vara vår på gång!

Grabbarna

Grabbarna kollade OS-finalen i hockey i söndags..

torsdag 20 februari 2014

Det rullar på...

Innehållet denna vecka typ såhär - 
Hårt pass hos naprapaten och blåmärkena är icke av denna värld. Träning tisdag, onsdag, torsdag och även imorgon fredag. Träningen börjar svara, känns så jäkla bra. Jag kan ta ut mig mer och göra många övningar fullt ut där jag tidigare veknat halvvägs. Jag är pepp på träningen helt klart, det är kul att träna!! 

Ridskola och Clara övar nu på att trava och rida lätt, klurigt men hon är ihärdig. Vi har sålt ett hus, kollat lite OS och försökt med alla tänkbara knep att få Frank att bubba på toa. Han vägrar och meddelar att han ALDRIG tänker bubba på toa, varför liksom när man kan göra det i blöjan. Djuuup suck... Han går utan blöja hela dagarna, hemma i alla fall och det går strålande bra. Kissar så bra på toa men när det kommer till nr två, nejnej.

Clara har besökt örondoktorn och det onda i örat var som mamma anade, en vaxpropp. Clara upplyste mig idag om att hockey är skitkul och att hon var grym på isen idag och vill spela mer. Det var oväntat men glatt att höra. Hon vill göra hål i öronen och funderar på om det ska göras till helgen. Frank kontrar med att han endast tänker göra hål i brallan, aldrig i hela livet hål i örat för honom. Mjaa, kanske också glatt att höra.

Imorgon är jag pepp på detta,
Lively and cosmopolitan dining scenes have inspired our restaurant design. Stylish with a retro modern look, yet absent of all pretension. The vibe is easygoing and ideal for social encounters. For a livelier after-dinner scene, Story Bar is within arm's reach. The menu is appealingly fresh and eclectic with stimulating dishes with flavors from across the Globe.


söndag 16 februari 2014

Lyckliga kompisar!

Dom har känt varandra i mer än fyra år och var näst intill oskiljaktiga under dessa år på gamla dagiset. Nu bor vi en bit ifrån och de hinner inte ses så ofta men det är lyckliga stunder när de får tillfälle att rocka loss!

Det första Clara sa när hon vaknade i lördags var att hon saknade Lucas. Man får ju lite ont i hjärtat då. Pappa Petri ringde genast för att kolla läget och 45 minuter senare klev Lucas in genom dörren. Kompislycka!





Guldigt

Nästan så man dog en smula igår när Kalla likt en robot malde på i skidspåret och visade overkliga urkrafter i stafetten. Det kommer bli svårt att klå den prestationen för någon idrottsman eller kvinna och det är nog bland det häftigaste man sett i idrottsväg. Jag tror inte att jag andades överhuvudtaget när Kalla körde sista sträckan, det var ett tufft lopp även för åskådarna!

Lite stålt är jag även för mitt eget pannben. Idag tog jag mig motvilligt iväg till gymmet och körde ett stenhårt crosstraining pass istället för att ligga i soffan och heja på herrarnas stafett. Det tog emot men jag gjorde det och jag hann precis tillbaka  för att se målgången. Inte lika fränt upplopp som under damstafetten men förbaskat skönt med ännu ett GULD!!

Sen drog vi till stallet, hela familjen idag. Clara har börjat rida och idag var det invigning av det helt sprojlans nya ridhuset som nu står klart. Lite show, gott fika och klappa hästar. Nu sover minisarna efter söndagsbastun och jag ska nog ta plats i den där soffan och glotta OS!
Frank var med och hejade fram tjejerna i OS-stafetten!

söndag 9 februari 2014

För en vecka sen

För en vecka sen fyllde jag år och för en vecka sen kom det här härliga snöfallet! Nu har allt regnat bort, tröttsamt...

Affärslunch

Vi var på en affärslunch i förra veckan, jag och Frank. Han skötte sig hyfsat dåligt, röjde mest och jobbade hårt för att få all uppmärksamhet. Frank hade haft feber och fick inte gå på dagis så vi bestämde att lunchen får bli på McDonalds för att ha en chans att snacka jobb. Det blir inte så mycket onödigt prat utan man drar av det väsentliga, ändå rätt bra. 

Frank tyckte i alla fall att det var superkul att följa med mamma på jobblunch. Han var så nöjd över sin barnbox. Han käkade inte mer än några pommes frites sen packade han ner resterna av pommisarna, hamburgaren, äppeljuicen, sin napp, en leksaksbil och några teckningar han ritat. Denna box släpades sen med till bilen, till Apoteket, till affären och till dagis där vi hämtade Clara. Han vara nära att bryta ihop när sen hela boxen kraschade och allt innehåll föll till marken. Han hade ju tänkt ta med denna lilla måltid när de senare skulle resa till Finland. Eftersom vi kunde rädda det viktigaste, nappen! så uteblev brytet tack och lov!

lördag 1 februari 2014

Vaken

Lördag morgon börjar ta form. Klockan är 05.38. Jag ligger i sängen och stretchar eftersom träningsvärken är hård mot mig. Inte ens spindelmannen är vaken, då är man vaken tidigt!

Jag bara vaknade och så går det inte att somna om. Jag tänkte faktiskt igår att det vore fint att vakna i tid och dra igång ett brödbak. Men så HÄR i tid. Det lyser inte ens hos grannarna som passerar 70 för längesen.

Ligger här och är nöjd över mitt 8-timmars kok igår. Pulled Beef med hemmafixade pommisar, coleslaw och inlagd rödlök. Kanske ska smyga upp och äta rester direkt från kylen. Eller kanske fundera på att somna om...