lördag 30 november 2013

Hoppas på sol!

Mycket grundligt läser resenärerna samtliga turistbroschyrer medan vi väntar på vårt bagage. Vi tänker oss sol och bad i några dagar nu!

torsdag 28 november 2013

Snor

Snorigt och eländigt. Dagens kost - Näsdroppar, Alvedon, strepsils och en bunt med näsdukar. Frank var först ut i början av veckan och det landade i vabb-jobb. Petri jobbade tidig morgon, kom hem vid lunch för avbyte. Jag drog av några timmar på kontoret och sen hem för avbyte och Petri gick på kvällspasset. Segt.

Nu är jag själv helt sänkt. Inget jobb idag men barnen var krya för dagis. En himla tur. Jag har segat på här hemma. Passade på att ge mig på mina Shellac naglar. Har haft lite ågren för det. Lacket funkade och var helt intakt i tre veckor. Fantastiskt! Men det här med att få bort det, Hujedamig. Bad en stilla bön om att det skulle bli kvar nåt av nageln där under.

Jag köpte ett special kit ämnat för området. Man dränker små tussar med aceton, tussarna sitter fast på små folieark. Dessa pluttas fast runt nageln och hela fingret och måste sitta på i minst 15 min innan man SKRAPAR bort lacket. Kändes som om halva nageln åkte med. Det tog sin tid och sitt tålamod men nu är det väck.  Nageln känns ej fräsch! Grådaskig och fläckig. Jag har filat och oljat in naglarna och hoppas nu på en någorlunda snabb återhämtning.


Och det blåser där ute, nåt sjukt mycket. Tänkte ta en promenad men jag peppar istället med en stor kopp kaffe, lyssnar på julmusik och kurar under en filt. Snart är lugnet över när de där små personerna kommer hem igen.

lördag 23 november 2013

Julefriden

Fantastisk underbart skönt med sovmorgon! Frank lurades vid fem rycket. Vaknade, grinade, strulade och visade tydliga tecken på att det var dags att kliva upp. Men... Bara så där, väldigt plötsligt så somnar han om. Han sover till åtta, smyger upp och gosar ner sig i soffan tillsammans med Clara, kollar TV och det är lugnt och tyst till nästan nio!!

Det blir en sen frukost och pyssel hemma. Claras kompis Hanna knackar på och det här med att bo i hus känns riktigt bra.


Vi blir plötsligt sugna på jul, åker ut till Mölnvik och ordnar upp det. Nu har vi tjuvstartar med stjärnor i fönstrena, en ny ljusstake och söta små ljusbollar som lyser upp altanen. Imorgon klär vi nåt av träden i härliga istappar som gnistrar och lyser upp i mörkret. Carola sjunger O Helga Natt i köket och istället för lördagsgodis kokar vi mest troligt en kanna glögg mot kvällningen. Åh... Fint med jul!

fredag 22 november 2013

Tröttmössa

Det blev mat och karaoke med teamet på jobbet igår. Jag sjöng onödigt mycket och onödigt högt. Lite raspig och trött ton idag. Trots detta fick vi till ett lussebak och jag gjorde en fiskgryta till middag.

Efter maten tog vi en fredagsbastu, kollade Idol med ena ögat och käkade ostbågar. Och nu sover alla, inklusive mig om några minuter. Fint med helg!

tisdag 19 november 2013

Bra helg

Lekland, shopping, god mat, träna och en fisketur på det. Ungefär så svepte helgen som varit iväg. Den bästa på länge enligt Clara. Det var ett sånt himla bra avslut med fiske och fika nere vid Torsbyfjärden, så kan vi alltid ha det tyckte hon. Skulle ju funka!

Värt

Jag kollar inte fotboll. Jag tvättar kläder, röjer disken i köket, ordnar med kläder för imorgon och har "Fest hos Bagge Wahlgren" på i bakgrunden. Petri kollar fotboll, på plats. Friends Arena och trevligheter. Och jag var tvungen att avboka min träning pga det. Äter nu chips istället. Dumt. Jag gillar ju fotboll så man kanske skulle zappa. Bytte precis till kanal fyra och Zlatan gör 2-1! Då har jag antagligen sett det bästa i matchen. Dags att sova nu.

Är lite slut efter dagen så alldeles strax intar jag ryggläge och joinar Clara och Frank.

Jobbar en del i veckan, det + lämna och hämta på dagis och ta hand om handling, matlagning och ALLT annat hemma det är tröttsamt. Efter att trollen fått mat spelade vi kort och lekte med bilar. Jag var väl inte helt närvarande vid elfte omgången "Finns i sjön". Då slänger sig Frank 2 1/2 år om min hals och pussar mig i hela ansiktet och säger "världens bästa mamma, jag älskar dig!" Då är det ju som värt!


tisdag 12 november 2013

Den lilla kocken

Den här kocken alltså, han har väldigt ingående intervjuat mig om receptet på dagens laxburgare med tillbehör. Vad det är för ingrediens, hur mycket vi ska ha och vart den kommer ifrån. Och sen ska ALLT provsmakas!

måndag 11 november 2013

Riga

Operahuset i Riga, enda bilden från helgens husmodersresa.
Ännu en lyckad tjejweekend bakom oss - denna gång till Riga. 1 timme och 10 minuter med flyg från Stockholm. Så himla lagom tid att tillbringa på flyget.

En mysig stad! Och här måste man gå på SPA, vi hade en mysig SPA-dag på Taka SPA. Tips från Petra som varit där många gånger. Manikyr på salong också givet och jag testade Shellac, en blandning av nagellack och gelélack som stärker naglarna och håller länge. Lacket härdas i UV-ljus och blir blankt och torrt på några sekunder.

Första kvällen åt vi middag på hotellet, Old City Boutique Hotel och därefter vidare till Skybaren, 26e våningen på Radisson.
Andra kvällen en supertrevlig middag på Hotel Bergs, lyxigt och härligt!
Och sista kvällen försvinnande goda Ribs och grillat på Ribs & Rocks.

Det blev inte mer shopping än choklad och presenter till barnen. Kändes inte så prisvärt så vi satsade allt på skönhet och god mat. En fin helg!

Och glöm nu inte att skänka en slant till de katastrofdrabbade i Filippinerna! Jag SMSade precis "Akut Filippinerna" till 72 900 och skänkte 50 kr. Läs mer på www.redcross.se





onsdag 6 november 2013

Finfika

Tisdag firade vi in med prinsesstårta och jordgubbs smoothie. Efter dagis och bankärenden tyckte vi att tisdagen behövde hottas upp och gick på tjusigt café. Jag tänkte en liten bulle och saft, Clara och Frank fattade ingenting av den idén när det fick syn på tårtutbudet. Går man på café så ska man göra det fullt ut!
När vi promenerade hem från dagis idag funderade Clara på hur vi skulle toppa tårtan från igår. Äta på restaurang var det enda rätta. Kycklingspett och det skulle vi äta i Hägersten hos den där snälla farbrorn. En liten thairestaurang i nåt kvarter där borta i Hägersten som Clara anser är den finaste restaurangen i hela Stockholm. Det är god mat, absolut och vi är gamla stammisar. Barnen har ätit flera kilo kycklingspett där i sina dagar. Men nä, aningen hysteriskt att ta sig från Värmdö till Hägersten i rusningstrafik för ett par kycklingspett. Vi fick gårdagens korvgryta till middag istället. 

Clara tyckte att det var världsligt tråkigt men sken upp igen när hon kom på att hon och Frank ordnar en show för mig. Sång och dans avslutade denna afton!

tisdag 5 november 2013

Movits och mat

Vi var och såg Movits på Berns, jag och Kristin. Skitbra! Killar från Luleå med bra tryck. Innan åt vi på Berns Asiatiska. Smarriga dumplings, red snapper, friterade bläckfiskar, gödkalvribs och goda tillbehör som vitlöksfrästa haricots verts med friterad ostronskivling. Blir helt hungrig av att tänka på detta!

Har kvar söndagsgrytan och risotto i kylen. Lyllo mig känner jag. Petri kokade ihop en älggryta i söndags då vi hade Tanja och Philip på besök. Den med risotton får bli dagens lunch.

Och slutar det regna blir dagens träningspass ute på gräsmattan. Aktiviteten - kratta löv. Slutar det inte regna misstänker jag att vi snart flyter bort. Misstänker också att jag då stannar inne, funderar på tavelupphängning, dricker lite te och tar mig en funderare på vart en weekend resa kan gå.

lördag 2 november 2013