fredag 26 april 2013

En svalkande drink

Petri kom hem från Florida, ja nu är det ju en och en halv vecka sen men tröttheten sitter liksom i efter hektiska dagar. Det har varit mycket att hålla ihop jobb och allt här hemma + att vi har en tvåårskris. Det finns väl nån form av trotsålder i alla åldrar säger dom som vet. Clara har hittills haft lightvarianter av alla trotsåldrar eller så är det möjligt att hon inte haft nån större trots överhuvudtaget. Frank däremot, han kommer med all säkerhet att bjuda på hela registret av trots. Han har från dag ett visat att han har en vilja av stål och svänger från tokskrik till skratt och bus på under minuten. Men nu, alltså det har accelererat! Det är en prövning från att man kliver upp tills man lyckas få honom att sova på kvällen. Att han genomgår en liten tvåårskris råder ingen tvekan om.

Vi kämpar!

Idag var första fredagen på väldigt länge som jag inte hade ett endaste dugg inbokat. Oftast är jag ledig fredagar eftersom jag inte jobbar heltid och då jag tar igen förlorad tid kan man väl säga. Jag storhandlar, uträttar ärenden, bokar in lunch eller fika på stan, frisören, naprapaten eller som förra fredagen då vi besökte en sadelmakare på Gärdet. Där fick vi inspiration till soffan vi planerar att bygga, ett mycket intressant studiebesök.

Nåväl, dagens ledig dag var välbehövlig. För ovanlighets skull så kollade jag inte min mail en endaste gång. Jag bestämde redan när Frank väckte mig 05.50 att jag skulle vara helt ledig idag och då måste man låta mailboxen vara annars dyker det alltid upp nåt.

Jag lämnade barnen på dagis. Återvände hem, gick igenom post som legat hela veckan. Fyllde diskmaskinen, drack en kopp kaffe och funderade på att träna. Men med mitt ryggskott som ligger och smyger så fick det bli spontanshopping istället.

Fyndade exempelvis dessa perfekta plastglas för en svalkande drink på altanen. Snart är det sommar!
Lägg till bildtext

söndag 14 april 2013

Bybo på besök

Det blev en lång väntan men till slut så. Till slut kom Ella! Där nånstans innan 22 i fredags kväll dök hon upp. Clara kämpade och lyckades hålla sig vaken och hon hann väl bara fråga runt femhundra gånger när Ella kommer under kvällen. Precis innan hon kom fick Clara lite panik, plötsligt kom om hon på att hon eventuellt kunde bli så pass blyg när Ella väl kommer att hon kanske inte vågar säga något! "Hur gör man då mamma???"

Det löste sig rätt bra. Clara blev en liten blygis först men upptäckte efter ca 3 minuter att det var precis den samma gamla vanliga Ella som hon brukar träffa i Kuoksu.

Eftersom det tokregnat hela natten till lördag och verkade fortsätta i samma anda under dagen åkte vi till Sickla och Dieselverkstan. Vi började med lunch och till Franks stora glädje fanns det köttbullar. Glad som en speleman tryckte han fem stora köttbullar, Clara åt en. Sen var Clara och Ella med i skapandeverkstan medan jag och Frank läste åtta djurböcker i biblioteket. På vägen hem käkade vi glass och handlade grejor till middagen. Clara bestämde redan i måndags att det MÅSTE bli tacomiddag när Ella kommer. För det är det festligaste hon vet!

Idag blev det ponnyridning på Lemshaga. Clara var cool som vanligt. Frank var nog livrädd men kunde ju inte banga när storasyrran var så tuff. Något sammanbiten och stel gick han med på att sitta upp i sadeln. Han njöt inte direkt av turen men var rätt mallig efteråt.

Nu har vi kört Ella in till stan och saknar henne redan. Jag hade nu tänkt jobba men jag är för slut. Skiter i att koka kaffe och försöka bli skärpt nog att jobba. Jag gosar ner mig hos Clara och Frank istället. Imorgon gasar vi upp till vardagstempot igen. Ser väl inte helt fram emot det kanske.





fredag 12 april 2013

Inredningstankar

Vi har blivit väldigt förtjusta i det danska märket HAY. Beställde fyra barstolar, vit stol med ben i ek som kommer matcha vårt helsköna barbord som är en sjukt maffig ekskiva som står på ett ben i rostfritt. Till dessa små trevliga stolar kommer vi att köpa varsin fårskinnsdyna. Det enda man blir tokig på är dessa leveranstider, 4-8 veckor på allt. Åhh, man vill ju ha NU liksom. Både jag och Petri har ett toksug att få premiärsitta just vårt barbord. Tända en brasa, gosa ner sig i fårskinnsdynan, öppna en flaska vin. Det kommer bli så bra det här.

Jag längtar också väldigt mycket till vår platsbyggda soffa som kommer pryda en hörna på vårt övre plan. Den är inte ens påbörjad, eller jo den är ritad men nu ligger nog offerter ute hos snickerier. Sen är det ju det där med att vänta igen. Hoppas på att hitta en skitsnabb snickare.

Och under förra helgen hittade jag ett så himla fränt köksbord. 2 meter 50 cm. Det är stort det! Lite sån industrikänsla. En kraftig bordsskiva i Ek och en stålram på Indori. Hittade många fler snygga bord, både vita ljuva, betong och rustika ekbord. Skitsvårt att bestämma sig juh!

torsdag 11 april 2013

En mindre bra dag

Idag har jag alltså klonat mig, på riktigt. Jag har själv kört inskolning för två barn, gjorde ett försök till att vara social och hinna träffa de andra föräldrarna på dagiset på en liten föräldrarfika. Det slutade med kaos och jag fick bära ut en halvgalen Frank som gick loss på inredningen och en besviken Clara som ville stanna längre. Jag har jobbat samt tagit hand om hantverkare. Vid ett tillfälle var jag på fyra olika platser samtidigt.

Jag är lätt sliten nu. Klockan är 22.36 och nu börjar kvällsjobbet. Jag har två rapporter att göra, tänkte hinna lägga upp minst ett men gärna två nya projekt och det är en massa mail som väntar. Jag har druckit sex koppar kaffe så nu kan jag det och går direkt på påskmusten som står kall och god i kylen. Den borde pigga upp!

Imorgon hoppas jag på ej övertrötta barn. Den här eftermiddagen och kvällen kändes oändligt lång. Frank skrek så högt och så mycket att Clara började gråta för att hon var så trött men inte kunde somna för att Frank skrek så mycket. Och jo, jag har huvudvärk på det och en evinnerligt frustrerande tandvärk. Tror den kommer av att jag biter ihop så hiskeligt om nätterna.

Det var en mindre bra dag det här.

söndag 7 april 2013

Tidig morgon

Frank vaken först av alla, som vanligt. Som en liten solstråle kom han 06:30 för att meddelade att det var bubba i brallan. Jag bad honom gå till pappa som sov i Claras säng för att berätta nyheten. Han kom snabbt tillbaka, fortfarande med samma budskap. Okej, bara att kliva upp och byta blöja.

Nu sitter vi i köket och diskuterar. Frank berättar att ekorrar är väldigt rädda för tigrar. När jag frågar om han äskar sin mamma svarar han "Öööh.. Nej. Mank dälskar bilar!!" Han hävdar stenhårt att han är fyra år gammal. När jag frågar om han ändå inte är två år svarar han bestämt. "Nej" sen räknar han noga på fingrarna. " Eeeen, tjvå, tje, FYJA! Mank fyja!". Och med den övertygelsen är det svårt att säga emot.

Frank har varit på semester. Han åkte till farmor och farfar precis lagom till när det var dags att flytta. Det blev en veckas semester för honom. Frank var supernöjd och vi var också rätt nöjda. Med den lilla vilden hade flytten blivit komplicerad. Nu har det flutit på bra och vi kommer sakta i ordning. Det är rätt härligt att bo i hus!