tisdag 19 februari 2013

Hummer i helgen

Efter ännu en hektisk vecka i förra veckan väntade en skön fredag. Jag hade sen länge en bokad tid hos Stockholm Make Up Institute. En fem timmars renovering helt enkelt. Jag fick nya slingor, blev klippt och fick en stylad frippa. Efter det en grundlig make up med en massa schyssta tips och sen shoppade jag en del av produkterna hon kletade på. Jag drack en massa gott kaffe, läste skvallertidningar och bara tog igen mig.

Clara tyckte att jag såg ut som en annan mamma när jag hämtade henne på dagis, men en väldigt snygg mamma.

Renita och Amal kom förbi och senare på kvällen åkte vi till Nombre och avslutade kvällen på Berns. En bra början på helgen.

Vi fortsatte helgen med mys. Petri tog med barnen på badhus och jag styrde upp här hemma. Det är till och med roligt att städa när man får göra det helt själv. Musik på hög volym och sen bara röja och ingen som går efter och förstör ordningen. Skönt att få lite ordning, helst med tanke på att hela Petris familj var på ingång.

Vi sågs hela gänget på Långbro Wärdshus, åt en härlig middag och firade att svärfar nåt pensionsålder. Petri gillar att överraska och kvällens surprise blev hemfärden. Utanför väntade en 10 meter lång Hummer. Hela familjen i en och samma bil, rätt praktiskt.

Det blev alltså lite champagne och en raggarrunda på stan innan en eftersläckare hemma hos oss.

Söndag ägnade vi oss åt husfix. Vi flyttar in snart!! Ofattbart, läskigt men framförallt grymt kul!

tisdag 12 februari 2013

Trött gäng

Jag tror nog att jag fortfarande är slut efter helgens bröllop. Det var bra fart. Ett mycket roligt bröllop! Eftersom vi hade lyxen att ha farmor och farfar på besök tog vi själv in på hotell. Kändes oerhört lyxigt. Vi piffade oss på hotellet och begav oss på bröllopsfest för att sen återvända och slumra på hotellet. En god hotellfrukost och hem igen. Clara tyckte synd om oss som missade melodifestivalen. Hon hade minsann varit uppe länge med farmor och farfar och kollat hela mello.

Vi har en långdragen förkylning hela familjen, den är seg att bli av med och alla är verkar småtrötta mest hela tiden. Tycker det räcker med den nu och hoppas på att vi piggnar till.

Annars händer det galet mycket ute i huset, man börjar sakta se att det faktiskt kan gå att flytta in om mindre än två månader. Jag och Clara planerar tapeter till henne och Franks rum. Jag fnular på en eventuell tapet i hallen, vad vi ska ha i köket, kakel eller glas... Måste hitta ett schysst matsalsbord och så har jag en grymt läcker tapet på gång som jag bara måste få in nånstans. Jag vet vart jag vill ha den och hoppas att Petri blir lika övertygad så jag slipper övertalning. Ja det är en massa annat också, massor massor, men det är bara att beta av!

Och LCHF går väl, syndat som vanligt under helgen men försöker jobba tillbaka den goda andan. Tappat tre kg, känns lite fjuttigt. Måste kamma till mig och bli hårdare. Men först ska jag sova. God natt!


måndag 4 februari 2013

Spårar

Jo alltså jag har jag spårat fullständigt. Började bra med äggröra till frukost. När jag sen upptäckte att Frallis inte var helt frisk och det inte blev nåt dagis och därmed inget jobb heller då blev jag genast sugen på nåt sött. Istället för nåt sött tog jag en knäckemacka till kaffet. Ska ju inte äta bröd men det kändes bättre än en bit toblerone. Jag slängde tobleronen för att vara säker på att jag inte skulle falla för chokladtrycket. Till lunch åt jag kycklingwoken från igår, utan ris men med lite extra grönsaker. När Frank sov lunch ville Clara baka, vi gjorde kärleksmums. Och Clara kokade mig en kopp kaffe, då liksom gick det inte att hejda mig. Det blev två bitar.

När Petri kom hem åt vi lax i gräddig sås med grönsaker, schysst lchf. Men då var Clara där igen och kokade kaffe och ordnade fika. En bit till gick ner. Åhh, jag är en dålig lchf människa och jag är inte så pepp just nu. Måste fylla upp kyl och skafferi med bra saker igen, det börjar sina och då går jag lätt på allt som har socker i sig.

Annas är en god grej keso blandat med naturell yoghurt och vaniljpulver. På det strör man kanel och lägger på nån äppelbit. Gott till frukost, mellis eller bara när man vill ha nåt gott. Den var även Frank väldigt förtjust i.

Nu sover Frank, dags att börja jobba då. Och kommer suget mumsar jag på en bit Brieost istället för kärleksmums, jag lovar!

söndag 3 februari 2013

En födelsedag

Man fyller ju år mer för barnens skull numera. En sovmorgon på födelsedagen hade suttit fint. Naturligtvis har Clara andra tankar om en födelsedag. Hon var uppe inom 5 sekunder när Petri väckte henne och 07:00 blev det tårta, sång och present. Och Clara var så nöjd!

Vidare firade vi ute på isen. Pimpelfiske och korvgrillning i strålande sol och några minusgrader. Precis som en vårdag i byn!

Födelsedagen avslutades med middag ute på Väddö som Jennie ordnat. Och när vi kom hem mitt i natten möttes vi av en stor härlig bukett med tulpaner som mamma och pappa skickat.  Och Clara suckade och tyckte att det varit en myyyycket bra födelsedag!!