måndag 29 oktober 2012

Söndagspromenad

Förra veckans MMS från mamma. De var fler som tog en söndagspromenad ute i skogen. Och det konstaterades att björnen inte gått i ide.


lördag 27 oktober 2012

Bygget

I veckan har vi planerat köket i huset. Det verkar bli ett kök från Puustelli med vitvaror från Miele och bänkskiva från Diapol. Väntar med spänning på att få se köksplanerarens ritning i nästa vecka. Det var inte så bara att planera in köket med dess miljoners vinklar och vrår. Men jag tror att vi fick till det bra.

I övrigt så byggs det i en hisnande fart!

Källaren träder sakta fram

Står i det blivande gästrummet

Utflykt

Förra veckans utflykt till Hellasgården.


fredag 19 oktober 2012

1978

Ledig fredag idag! Jag och småkorvarna hade en lång lång uppstartssträcka imorse. Skönt att glida runt i yllesockor och morgonrock fram till lunch. Sovmorgon är det inte tal om även fast man är ledig men det är ändå oerhört skönt att inte behöva stressa iväg till dagis och jobb och skönt att slippa påklädningskriget och stressen. Vid tio rycket börjar det bli ohållbart att vistas inomhus, då är det fullt kaos och busnivån har skruvats upp rejält. Frank börjar bli trött och det är mycket gråt och kläng och han bryter ihop om man råkar smaka på hans vatten, om man inte bär på honom, om man inte läser djurböckerna, om han inte får borsta tänderna. om han inte får äta upp halva tandkrämstuben och liksom såna grejer. Vi lyckades ta oss hyfsat sams fram till lunch, vi åt lunch och vi drog ut.

Clara handlade med sig kakor och festis och valde Lugnet parklek. Ett bra val. Medan Frank sov byggde vi sandkakor och gick balansgång på balansbanan. Efter att han vaknade höjdes tempot som det brukar göra när han är med i leken. Betydligt mer bus och hyss i Frallan än i storasyrran. Efter två timmar var båda nöjda och Clara avslutade med att ta några åk i linbanan. Frank avslutade med att störtdyka i den absolut största, blötaste och läbbigast vattenpölen och gick hem som en lergubbe.

Nu är Petri hemma och jag ska iväg för att träna, helt på riktigt! Första passet sen... sen sist och det var allt för längesen. Kommer bli tråkigt tungt men det är bara att bita ihop.

Och Frank då, sötaste lilla gubben i mammas byxor. Årgång 1978...

lördag 13 oktober 2012

Rätt igen!!

Kan inte släppa det här med charaderna. Det är ju det man måste göra med sina fyraåringar. Herregud så jag skrattade. Dom beskriver såklart saker helt oväntat och oväntat bra. På ett helt oförstört och eget sätt. Nu har jag ju glömt alla de roliga. Men det kom många oerhört bra imitationer på olika typer grejer, djur, frukter etc.

En sköning var när Clara klockrent gjorde en häst som galopperade. Jag gissade på häst och Clara utbrast "JAAA mamma, bra, helt rätt!" Sen visar hon sitt kort och det är en bild en skyffel. När jag påpekade att det inte var en häst på bilden säger hon "Ja men du får ju tänka på att man skyfflar hästens bajs med den, så tänker man" Öhh, jaha. Jaja vi går vidare.

Clara sträcker ut handen och börjar blippa med fingrarna precis som om hon zappar med en fjärrkontroll. Och jag utbrister "fjärrkontroll!!" "Bra mamma, rätt igen!!" När jag frågar om det verkligen var rätt visar hon bilden och den föreställer en soffa... Sötgrynet. Det är inte helt lätt med charader, men kul!

fredag 12 oktober 2012

Charader och Tacos

Charader och Tacos blev det till fredagsmyset idag. Clara har plötsligt kommit på att Tacos är lite fest så jag var väääärldens bästa mamma när jag uppfyllde hennes önskan och gjorde just det till middag. Och en Tacofrossa kan man väl gå med på då och då. Rätt gott med egen försvinnande god gucca, ja guacamole. En schysst köttfärsröra och gärna egen tomatsalsa. Idag blev det köpes sås men egen gucca.

Kom att tänka på guccan vi fick på mexikans restaurang i New York förra året. Som gjordes á la minute vid bordet i en gigantisk mortel. Åhhh...













......
Jag åkte in till jobbet idag endast för att vara med på ett möte, klar vid lunch. Då hämtade Petri upp mig och vi åkte mot Älvsjö och villamässan. Vilket crap! Vi gled in mycket förväntansfulla, redo att hitta vårt kök, bestämma oss för en leverantör, få massor av inspiration och idéer. Och vi fick, INGENTING! Det var visst inga köksvisningar på denna mässa. Tröttsamt. Kollade in olika varianter på bastu, spanade olika typer trappor, vilket vi behöver mellan över och undervåning. Jag köpte inredningstidningar till bra priser och Petri pratade värmepumpar med nån tomte. Inte så värst givande besök.

På väg hem hamnade vi av nån outgrundlig anledning i Västertorp, på Störtloppsvägen 20. Petri fixade nåt ärende och jag tänkte passa på att handla mat. Råkade istället gå in i en mycket trevlig barnbutik - Jag leker träd. Vilket mysigt ställe, åk dit om du av nån outgrundlig anledning hamnar i Västertorp!
Det är inte bara en mysig affär dom verkar ha fina evenemang för barn på helgerna. Imorgon konsert med krokodilorkestern, nästa helg får man komma dit och bygga en robot. Det pysslas och fixas och donas. Det kommer vi testa nån gång.

Jag köpte spel, familjecharader och bajsspelet. Clara tyckte om båda men charader var verkligen en hit! Hon rev av en 20-30 charader under kvällen och lär väl ha träningsverk imorgon av allt charadande.

torsdag 11 oktober 2012

Villa UFo

Vår arkitekt har tilldelat projektet med vårt hus "Villa Uitto", han glömde visst att fru Fors också tänkt flytta in och för all del äger halva huset. Min benämning på projektet är således "Villa UFo". Fränare och mer rätt och riktigt.

Det går bra med projekt Villa UFo, får man väl ändå säga. Det är mycket jobb, väldigt mycket jobb. Det kommer ta tid och det kommer bli svettigt på alla håll. Men jag tror att det kommer bli så bra! Jag tror till och med att vi är rätt överens om hur vi vill ha det. På den punkten brukar vi inte krångla nåt vidare värst. Tycker rätt lika och Petri är så pass klok att han förstår att det inte är nån större idé att tycka nåt annat heller. Nääee men skämt å sido så samarbetar vi nog som bäst på inredningsplanet.

Till helgen inspirerar vi oss på Villamässan, framför allt inspiration när det gäller kök. Jag är nog hyfsat med på vad jag vill ha, det är vissa detaljer och smarta lösningar vi söker inspiration efter. Hoppas på att kunna spika sånt i helgen. Och möjligen köksleverantör. Vore fint.

Det rivs och bökas runt en del i vårt hus men snart börjar finliret!


söndag 7 oktober 2012

Förra helgen

Förra helgen var vi i byn. Clara testade sin lingonplockare och Frank la sig i lingonsnåren och ÅT, lingon var tydligen en hit. Kusinerna Elsa och Olle var i stuga över helgen, som Clara har längtat efter Elsa. Dom har sin fajter men oftast går det bra. Clara kan tycka att Elsa inte lyssnar, det är visst därför det blir osämja emellanåt. "Elsa gör ju inte alltid som jag säger, men hon är ändå min bästa vän" meddelade Clara när jag frågade varför dom bråkade. Elsa är en tuffing men det kan nog vara hårt att vara den mindre. Och Clara är noga med att berätta att hon faktiskt snart fyller fem år och Elsa fyller bara fyra. Det blir ett himla liv om man råkar säga lilla Clara. För hon är ju faktiskt STOR! Jaaa... det är i alla fall väldigt roligt att tjejerna är så pass jämngamla, dom kommer ha mycket kul ihop. Och Frallan och Olle, dom är ju precis jämngamla. Det lär bli ett fräsigt par misstänker jag. Och där hakar Lovisa på, hon är ju med i ligan som är födda 2011. En farligt busig kusin trio.

I Kuoksu blev det såklart att rida också. Och titta till övriga djur, släppa ut hönsen på morgonen och sånt. Och älgjägarna lyckades bra i skogen så vi åkte inte hem med endast lingon i bagaget, en älgfilé fick också plats.














                                                                                   



..

Denna helgen var vi i Stockholm. Lagade till älgfilén som var så god att man nästan började gråta. Clara blev på riktigt arg när köttet tog slut. Vi har shoppat lite nytt till Claras garderob, allt i rosa eftersom hon var med och bestämde vad som skulle inhandlas. Vi har varit på dop, fikat en massa på olika håll och hälsat på nya kusinen Misha i Tyresö. Vi lyckades även med att äta söndgasbrunch på Haga Forum, UTAN att bli utslängda. Frank jobba på bra för att få oss portade men jag tror att vi vågar återvända en annan gång. Inom kort är helgen slut och jag påbörjar min fjärde arbetsvecka. Hej vad det går!

torsdag 4 oktober 2012

Gymkort eller inte..

Det blev ingen träning den här vecka heller. Det där gymkortet man har, det känns som en mycket dålig investering. Blir det inte bättre lägger jag nog ner sponsringen till SATS. Tänk om den femhunkan gått in på sparkontot varje månad man inte tränat istället. Det hade blivit ett par nya höststövlar, vinterjacka och en massa prylar vid det här laget. Usch, ångest.

Och ångest för att jag verkligen behöver träna, behöver bli stark, behöver bli smal. Jag var och ryckte i mina favvo jeans igen. Kollar in dem ibland och längtar. Nu var det sjukt längesen jag kom i dem. Och just nu känns det som att det aldrig kommer hända igen. Idag åt jag ingen kanelbulle i alla fall, på bullens dag och allt. Det serverades såklart på jobbet men jag tackade vänligt men bestämt nej. Till lunch blev det sallad och till kaffet lät jag kakpaketet stå orört. Kanske man kommer nån vart med att hoppa det där onödiga sockret, vissa dagar i alla fall.

Ger nästa vecka en ny chans. Om jag åtminstone får till ett träningspass så är det ju en kraftig förändring. Så får det bli!

Frallan frossar frulle

Tidig morgon