lördag 29 september 2012

Kan bli en grillad korv

Avslutade arbetsveckan med kick-off. Vi jobbade fram till klockan tre i torsdags sen smällde champagnekorkarna och alla datorer stängdes ner.

Bra start! Senare fraktades vi i taxi till hemlig destination. I Humlegårdsparken slutade färden. Dags att byta yrke för några timmar. Vi blev uppkittade med allt som behövs för att utföra ett agentjobb. Uppdraget: att lagvis så snabbt som möjligt hitta försvunna hemliga väskor nånstans i Stockholms innerstad. Och detta genom att lösa olika uppdrag. En kul teambuilding grej.

Jag hann äta förrätt men missade resten av kvällen. Avvek för att ta flyget till Kiruna. Missade säkerligen en bra kväll men det var skönt att somna i byn den kvällen.

Vi fick ett sånt hiskeligt behov av att komma till Kuoksu. Hela familjen faktiskt. Petri längtade till älgskogen och vi andra längtade efter allt. Byn, hösten, mommo, moffa, kusiner, grannar, djuren, livet!

Nu ska vi ut och plocka lingon. Kanske blir det en liten brasa också och nån grillad korv.

tisdag 25 september 2012

Älskade häst

Hästen Limbo börjar bli i minsta laget eller så är det våra barn som börjar bli stora! Men dom kämpar på och rider och tar hand om honom nästan varje dag. Han får utstå det mesta, är lite sliten och tilltufsad men älskad!


måndag 24 september 2012

Andas och bara kör

Andra arbetsveckan tar fart. Det blir mycket runt omkring denna vecka känner jag, sena kvällar och en del som ska betas av och jobbet lär ta mer fart nu när jag kommit igång. Så nu tar jag ett djupt andetag och bara börjar veckan!

Förra veckan avslutades med en afterwork på Bar Nombre, en tjej aw med bubbel och massa babbel, bubbel i form av Cava och babbel i form av bara babbel. Petri körde fredagsmys med barnen. På lördag bytte vi av och jag hade soffhäng med Clara och Frank och Petri gav sig ut för att bubbla och babbla.

Frank höll i så länge det bara gick men däckade i soffan 19:05. Rätt skönt tyckte både jag och Clara. Han är  inte direkt den här lugna killen på vårt lördagsmys. Clara suckade och sa "Ååå så skönt, sover han verkligen nu??, Yes!! Då kan vi äntligen tända ljus och ta fram mer godis. Och vi kan väl koka te och ta fram skorpor och ost! Det är helt ok om du tar fram sån där pruttost mamma (vilket hon egentligen tycker är vedervärdigt), jag kan till och med smaka, FAST den luktar prutt."

Clara älskar att mysa. Och det är mysigt att mysa med henne. Vi tittade på Körslaget och åt godis och pruttost. Det var väl mest hon som åt godis och jag pruttost. Körslaget var bra tyckte hon, synd bara att det rosa laget redan åkt ut. Var dom så bra då frågade jag. "Nääe det vet jag inte men dom var ju rosa i alla fall!"

Tjejmys i soffan

söndag 23 september 2012

Lördagsutflykt

Vi hade ingen plan när vi satte oss i bilen igår. Blir rätt ofta så. Vi snurrade runt i stan och funderade på museum. Lördag och det regnar i Stockholm, då är det rätt många andra som funderar så. Alltså knök överallt. Nästan... Jag Googlade lite snabbt och fick upp Sjöhistoriska så vi åkte dit. Har faktiskt aldrig varit där, förutom utanför på konsert några gånger. Det ligger ju något avsides ändå, smidigast om man har bil och man råkar inte bara gå förbi = inte så värst mycket folk, väldigt lite folk faktiskt. Och bra! Blev mycket glatt överraskad, dit kommer vi åka igen.

Clara och Frank var faktiskt rätt intresserade av att kolla in båtar och utställningarna. Men bäst av allt, källaren! Ett perfekt lekrum med båtar och bryggor och en liten lanthandel från Saltkråkan. Dom var roade i evigheter och hade gärna stannat längre. Vi hann inte vara med på båtbygge och vi hann heller inte rocka loss i "pysselrummet" som var grymt. Du betalar 30 kr och får sen gå loss på allt som finns där, och det var rätt mycket, för att skapa, bygga, måla och tillverka vad du vill. En härlig drömverkstad!
Gratis entré och man kan ha med sig mellis att förtära nere i lekrummet. Vi åt en sallad och fikade i cafét, sådär gott men funkade. Och samma där, lite folk, gott om plats. Lugnt och skönt. Helt klart värt ett återbesök. Och då kommer vi nog beta av Polismuseet som ligger precis bredvid.

Skepp å hoj!

Pluttisarna ut på upptäcktsfärd!

Mammas pojke

Helt klart mammas pojke. Snabbt och stiligt tar han sig fram i Claras sliriga rosa klackisar!


fredag 21 september 2012

Vi har nåt på gång

Förra helgen spenderade vi en del ute i vårt hus. JA, VI HAR KÖPT HUS! Det är så ofattbart att jag knappt fattar. Vi har tittat så länge, letat och lagt ner, letat igen, funderat och funderat och tänkt och letat och så plötsligt en dag. Poff, så var det bara där. Det blev en snabb affär, som det vanligtvis blir när vi gör affärer. Jag tror att det kommer att bli helt perfekt. Tids nog.

Just nu står det bara tomt och väntar, det är en del beslut som ska tas kan man väl påstå. Vi kan bli gråhåriga på kuppen. Vi har en hel undervåning att konstruera, planera och bygga. Och en övervåning med grym potential som vi ska försöka förvalta på bästa tänkbara sätt. Det är så spännande!

Vi har hängt lite där ute för att känna in miljön, kollat omgivningarna och försökt få till inspiration. Och vi har nåt på gång, absolut!
Clara och Frank spanar in ägorna


torsdag 20 september 2012

Jobbar igen

Ja, vad säger man... Lite annorlunda det här med att jobba igen. Galet trött, ända från tårna och hela vägen upp till skallen. Mest trött i skallen och en envis huvudvärk som smyger på fram mot kvällen, varje kväll. Låter hemmet förfalla ett tag och prioriterar hyfsat tidiga kvällar istället. För sömnen det är A och O för att jag ska överleva. Bara rutinerna kommer mer på plats så ska jag/måste jag klämma in träning några dagar i veckan också. Känns tungt att ens tänka på hur jag ska lyckas med det. Men... ja, det går väl det med. Måste gå. Det här livet framför en dator hela dagarna det sliter på en redan knackig rygg och nacke. Så träning är en förutsättning för att det ska gå ihop överhuvudtaget. Och det borde ge en mer pigg känsla.

Om det har varit ruschigt på morgonen förr så är läget nu nåt helt annat, inte mindre ruschigt om jag så säger. Ser inte direkt fram emot morgonstressen. Och att piffa till sig innan jobbet det är ju verkligen waste of time. När jag fått till allt, bänglat på barnen kläderna och lämnat på dagis då är jag blöt i svett och inte den fräschaste pinglan. Så det känns överflödigt att ens försöka nåt vidare med piffet.

Jag har jobbat i fyra dagar och det var typ 20 MÅNADER sen jag jobbade sist. Att jobba känns kul, det är inte det men det är en himla omställning. Och det är himla ångestfyllt samtidigt som det är roligt. Man vill finnas mer både på jobbet och hemma. Andra har väl fixat det här före mig så det är väl bara att, ja... fixa helt enkelt. Livet just nu.

måndag 10 september 2012

Summerar veckan


Med Petri på älgjakt söndag-fredag i förra veckan så blev det en rätt tuff vecka. Mysig, rolig och intensiv! Snoriga barn som inte riktigt kommit in i vardagen, vardag med tidiga mornar och dagis. Det tar ju ett tag att få in rutinen på det och blir något stökigt det första veckorna.

Det var en vecka då solen och sommarvärmen hittade tillbaka en sväng. Jättehärligt! Och det gick inte att bara gå hem efter dagis, vi gjorde små utflykter varje dag. Och med barnen på dagis finns faktiskt tid att göra en massa viktiga grejer dagtid. Jag har dammat av mina inlines exempelvis. Två svängar i förra veckan, en stadstur och en tur från Drottningholm till Ekerö fram och åter. En saknad aktivitet. Hinner kanske med några pass till innan höstlöv och regn gör det svårare att åka.

I fredags bytte vi av. Petri kom hem och jag åkte över till Gotland. SPA, mingel och trevligheter på fredag och bröllop på lördag. Jag åkte med lite på ett bananskal som "kavaljer" till en av mina bästa vänner. Har i och för sig känt brudgummen i snart 20 år så jag var inte helt bortkommen. Vädret fortsatte att göra oss glada och det blev en mycket bra helg!





tisdag 4 september 2012

Nero

Läser om lilla Nero på lillebrors blogg, sorgligt. Blev lite ledsen i ögat. En unghund på sin första jakt, försvann, spårlöst borta, kom aldrig mer hem. Nu har hans väst där GPSen satt hittats, tre år efter försvinnandet. GPSen borta, man undrar ju... kan man verkligen på riktigt vara en så ohygglig människa så man tar nån annans hund, antagligen finns dem. Eller så mötte lilla Nero döden där och då och hur och varför lär vi mest troligt aldrig få veta.

Älgjakten är igång igen, utan Nero men med en ny hungrig unghund. Hoppas de får en härlig och lyckad jakt där uppe. Känns faktiskt helt värdelöst att jag inte kunde åka upp detta år. Surar lite över det.

På G igen!

Efter fem veckors träningsförbud kom jag nu igång, igen... Första passet på inlines denna sommar. Lite boring att köra här inne i stan men inlines är så fasligt roligt att det gick bra ändå. Några vingliga skär och sen är det bara att ösa på! Jag älskar att åka inlines och gärna fort.

Råkade starta med uppförsbacke och med skridskor på fötterna måste man liksom ta i för att komma upp, svårt att finåka uppåt, blir bara vingligt då. Och sen kom en backe till och en backe till, hoff ingen bra start. Liksom järnet direkt och då var det ju bara att fortsätta köra på så gott det gick. Såklart svider det till i benhinnorna idag. Tänkte orka ut på en promenad idag, mjuka upp på nå sätt och sen blir det inlines imorgon igen. Taggad!

Mindre taggad inför tvätthögen men med båda barnen på dagis tänkte jag nu ösa på MUSIK istället för Teletubbies och skit, och då jädrar. Allt går lättare och det blir en prima uppvärmning innan det är dags för en promenad med kraft, jah power walk!

Dom där lockarna alltså :)