fredag 27 april 2012

En update från det mammalediga livet

Tänka sig, det är fredag idag igen. Fredag kom snabbare än nånsin tycker jag. Undra vad vi gjorde förra veckans fredag... jag tränade på kvällen, fredagsspinning, gillar den. Just ja sen blev det tapas från Ramblas vid Hornstull, orkade inte laga mat. Och så fick vi Ronny och Tuomas på kvällskaffe, just ja. Soft.

Kanske skulle hinna med fredagsspinning idag igen. Försöker komma in på SATS hemsida för att kolla pass men den är ju helt trög idag, störigt när inte Internet fungerar, det ska ju liksom bara göra det, alltid.

Förra veckans lördag var jag och Clara på Alfons Åberg utställning på Stadsmuseet, den var lite boring tyckte jag. Clara gillade men ville ha mer. Det var liksom inte så mycket, kunde vart mycket mer skoj tycker jag. Ska se om vi inte hinner på en ny museumsväng i helgen, långhelg och allt. Googlar lite sen när Frank sover på nytt.
Lördagen avslutades hemma hos Nylanders, god middag och Clara och Frank busade av sig varenda droppe av bus.

Och söndag hälsade vi på hos Claras kompis Lucas och åt en vansinnigt god ananaspaj. Denna söndag blir det möjligen lekgympa för Clara, har missat hur många gånger som helst, lite dum tid så där mitt på en söndag. Men hon gillar ju den så vi får se. Kanske kan styra upp ridning istället och få vara ute i finvädret som väntas.

Resten av veckan som gick har jag fått till tre träningspass och hoppas på ett fjärde idag, känns bra! Och förutom det några långpromenader (duktig flicka!) och parkhäng med Frank. Jag var in på jobbet, möte, några glas vin, träffade nya kollegor, surrade jobbsurr och annat surr. Kändes också bra. Och lunchdejter både onsdag och torsdag. En fin vecka, men tvätten har fått ligga. Så nästa vecka begraver jag väl mig i den högen...

Det är nåt med Frank och hattar...



onsdag 25 april 2012

Lite för fort

Körde i kapp med en polis igår, hade det stått POLIS på hans bil hade jag ju tvärbromsat och krypkört med lätt hjärtklappning och handsvett även fast jag kört enligt vad vägskyltarna visade. Vet inte varför poliser har sån inverkan på mig, det är väl nåt ticks man har.

Nu kom han där helt civil och ytterst vanlig. Och han körde inte enligt rekommendationerna på vägskyltarna kan man väl säga. Bra tyckte jag så länge jag trodde han var en vanlig person som bara körde bara lite för fort. Vi gjorde omkörningar tillsammans, han gasade på och jag gasade efter. Han körde så där så man blir sugen på att köra om, gasa lite extra och köra lite för mycket för fort. Jag tänkte att om han kör för fort och jag kör efter då borde ju han bli tagen av polisens laser om de står där framme och lurar. Nåt sa mig dock att sluta upp med att åka efter den där beiga helt vanliga bilen och jag la mig bakom nån annan helt vanlig person. Och plötsligt drar han iväg med en jävla fart, på med sirener i sin helt vanliga bil som nu blev en polisbil. Och han stoppar en som körde lite för mycket för fort längre fram. Resten av resan till Uppsala gick i lugna och fina 90 km/h på 110 väg och ingen kunde längre lura mig till att köra lite för mycket för fort!

tisdag 24 april 2012

God natt

Lägger mig med huvudvärk idag igen och tränad rätt hårt idag igen. Min kropp fortsätter att straffa mig när jag tränar. Men jag tänker vinna, sådeså!

Var också en sväng till Uppsala idag. Åt lunch, promenerade, fikade och lekte i parken. Och satt sen och svor över trafiken på väg hem. 30 min från Uppsala till Haga och därifrån 35 minuter hem!! Den sträckan tar vanligtvis 10-15 minuter i normal trafik. Stockholmstrafiken är så boring.

Och nu är jag så trött, längtar inte till att kliva upp innan sju imorgon. Så det är väl lika bra att lägga ner det här. Tänkte sova nu.

fredag 20 april 2012

Olika typer av frukostar

Smoothie hela veckan. Det var vad Clara ville ha till frukost denna vecka, hon är lite av en periodare. Ibland ska det plötsligt bara vara gröt, sen blir hon less på det och vill bara ha vaniljyoghurt i några veckor, fil har funkat länge men tvärt bytte hon fil och havrekuddar mot mjölk och havrekuddar och fil var inte att tänka på. Nu var det enda hon kunde tänka sig en riktigt god smoothie, och det är med banan, hallon och vaniljyoghurt. Jag testade att smyga ner en mandarin också, blev lite lösare konsistens och lättare att dricka den med sugrör då. Hade Clara vetat om mandarinen hade hon stenvägrat. Men det är det som är fint med smoothie, man kan smyga ner med lite av varje utan att det märks. Barnen får i sig en massa nyttigheter utan att veta om det och serverar man sen med sugrör går ju det mesta ner. Och ännu bättre i ett tjusigt glas. Då går det nog att lura den allra petigaste matvägraren!

Frank drömmer sig bort "tänk om man fick simma runt i Claras smoothie
 och slurpa i sig så mycket man ville"

Nöjd över frukosten denna vecka, jodå!

onsdag 18 april 2012

Ajajaj

E.T. Phone Home...

Ajajaj... liten hand med dumma brännblåsor. Det gör ont i mammahjärtat när de små gör sig illa, helst så här läskigt. Sista dagen i byn, då händer det. Vi har eldat i öppna spisen i två veckor, hyschat och aktat och vaktat och stängt dörrar och ajat och bajat och allt har gått hur bra som helst. Förutom sista dagen.

En obevakad sekund och Frank kan inte låta bli, han lägger hela handen mot luckan till eldstaden. En jätteblåsa på varje fingertopp och blåsor längst med pekfingret. Otäckt så in i bängen och såklart gjorde detta svinaktigt ont! Men Frank har varit en sån duktig kille och barns hud läker nåt så fruktansvärt bra, helt otroligt. Han har fortfarande blåsor men det blir bättre. Mitt lilla lilla hjärta...

Man mår så bra där uppe, uppe i byn!


måndag 16 april 2012

Ännu en dag

Mamman och pappan, en stund i solen!

Mellis på isen

söndag 15 april 2012

Mer från påsken

Vann "Brohugget" minsann, pimpeltävlingen i Kuoksu.
Och en egen iPad blev det!


Tar det lite lugnt bara...

Frank ser och lär

Påsklovet

Clara och Elsa intar mellis i skoterkälken

Vi har det bra, vi här bak i... "Måsen",
den heter så, vår skoterkälke...

Miniskotern har gjort sitt under påsklovet,
varv efter varv efter varv...

lördag 14 april 2012

Fredagsmysarna

Igår hade vi fredagsmys hela långa dagen. En snabb sväng med skoter, borrade några hål, fiskade men det blåste tråkigt på älven. Moffa packade ihop ekipaget och vi åkte hem, Mia drog igång en stor eld hemma och vi kunde sitta ute vid deras grillplats och äta lunch. Alla sju kids förflyttade sig och röjde inne i någon timme och jag passade på att åka skidor längst med älven. En blåsig men förbaskat skön tur ner till Normakoski. Den turen har man väl gjort minst en miljon gånger men nu var det längesen. Och jag brukar alltid ta med en apelsin, sätta mig vid forskanten och njuta av lugnet och ljudet från forsen som vid den här tiden på året börjat tina upp. Som helt annat! Det är en andligt fin plats, en av mina favvo ställen att åka skidor till. Igår glömde jag apelsinen, blev ju inte alls samma grej då.

När jag skejtade upp för potatisbacken mötte jag Ludvig på skidor och sedan hela gänget. Små skruttarna sov och de lite större skruttarna var ute igen och nu på skidor. Vi åkte ner på älven och alla var jätteduktiga. Men det var tur att Ella räddade de allra tröttaste som fick lift med hennes skoter upp för backen igen. Fredagsmyset avslutades för de små med afterski nere i Mia och Freddans bastu. Pizzabullar, popcorn och saft och både Ludvig och Clara testade snöbad, Elsa och August tyckte det var onödigt kallt.

fredag 13 april 2012

Solen är åter!

Finvädret är tillbaka, det tackar vi för! Moffa packar skotern så snart drar vi ut på nya äventyr.
Pausar i solen

Det har varit fantastiskt i skidspåren,
en fröjd att få åka sidor!

Petri ordnar med hålen


torsdag 12 april 2012

Morgontur

En morgontur med bilen hemma hos mommo och moffa!

Bryt

Dem bryter ihop. Är det inte den ena så är det den andra. Pyjamasmys igår, Lovisa är på gränsen, Frank har gett upp och Olle är fortfarande vid gott mod. Han kämpar med att äta upp en våtservett så för stunden har han inte tid att bryta ihop. Det blir tufft mellan varven med sju kusiner. Tre ett åringar en tre åring en fyra åring en femåring och en sexåring, alla typer av viljor och trotsåldrar. Men det blir också mycket kul!

tisdag 10 april 2012

Explosion

Franks tänder fullständigt exploderar nu. Han har plötsligt hela munnen full och elaka hörntänder borrar sig fram så hela tandköttet är rött och irriterat. Detta har resulterat i ett konstant dreglande och krångliga nätter. Ett bra tips för värkande tänder som stör. Dutta på lite flytande Alvedon direkt på tanden! Annars är Frank nöjd, här hos mommo och moffa åker vi ju skoter var och varannan dag. Det är gott om maskiner, traktorer och motordrivna fordon. Och alla kusiner sen, här är det lajbans!

Clara är rätt nöjd hon med. Hon har tävlat i både skidor och pimpelfiske. Vunnit en egen iPad och är mäkta stolt.

Påskvädret har varit löjligt bra. Vi flyttade i princip ut på isen i förra veckan och har hållit till där mest hela dagarna förutom några små avstickare. Skidtävling i Lainio och till och med jag åkte 12 km på mina gamla skidor. Pimpeltävling här i Kuoksu och nån tur in till Kiruna. Men i övrigt ut med skoter och skidor, heeela långa dagarna.

fredag 6 april 2012

Sheana ett år!

Kusinen Sheana fyllde ett år och Clara och Frank var där för att fira innan vi åkte upp till byn. Frank hakade på tjejerna så gott han kunde. Han såg nästan ut som en liten prinsessa själv i Claras glittriga hårband och rosa body. Jag lyckades bara få en bild från kalaset och inte ens den var på födelsedagsbarnet. Den var på vår yngsta prinsessa!

torsdag 5 april 2012

Gungar inte på ett tag nu

Vi har bytt ut långpromenader, kaffelatte och lekparkshäng mot SNÖ, skoter, pulka, skidor, pimpelfiske och grillad korv! Påsklovet i byn har bara börjat.
Frank gillar att gunga men åka skoter slår allt!

På en renfäll med ett pimpelspö i handen,
Livet när det är som bäst!


söndag 1 april 2012

Paket!

Det kom ett paket i förra veckan med hur mycket fina grejer som helst. Påskharen var snäll i år!! Och Clara och Frank var helt till sig, såklart.