lördag 30 juli 2011

Hungrig mellan Sthlm-Gävle

Rosévin, kallt och bubbligt. Det drack vi här om dagen på Junkergatan, i gräset på bakgården. Somrigt! Tilltugg - falafel, hummus och tzatziki!

Som om inte det räckte fortsatte vi med en ceasarsallad med scampi på Söder. Sen gick vi över till drinksortimentet, strawberry daquiri och sånt. Förutom när Mona beställde, då blev det Mintu och ett glas VITT VIN, behöver nog inte förklara hur den smaksensationen upplevdes.

Mer scampi blev det till lunch igår, på Melanders fisk. Nån curry variant, jag förväntade mig värsta goda, det var OK men inte mer. Petri käkade räksalladen, den kan man lita på, alltid god! Och Clara äter som vanligt bra på Melanders, torsk med skirat smör och färskpotatis.

Ja och nu undrar du förstås vad vi åt till middag?! Det kan jag berätta! Det blev grillspett. Kyckling som jag gned in med en rub på bl.a. ingefära, chili, citrongräs. Sen lindades bitarna in i serano skinka. Kycklingen varvades med kryddig korv och lök. Ris till och en fetaost kräm med chili och vitlök. Snabbt och gott!

Jag sitter i bilen, på väg igen. Lite uttråkad och hungrig...

fredag 29 juli 2011

Sommaren 2011


Familjen nu, 2011!!

Sommaren 2009


Sommaren 2009... det känns så längesen. Vår lilla tös har blivit så stor sen dess, man har nästan glömt att hon har varit en sån här liten skrutt. En sån söt skrutt!!

Familjen då, 2009!!

onsdag 27 juli 2011

Skansen


Åka karusell var bäst med Skansen, mini tivolit stod högt i kurs hos Clara. Skansen var trevligt MEN vi valde fel dag. Allsångsdag... Mycket folk, ooo ja! Lite kul i och för sig att kolla genrep, vi kollade inte så mycket men slängde ett öga dit när vi passerade ibland. Lyssnade på Eric Saade över en mjukglass, nynnade med till några allsånger och såg ryggen på mumsiga Måns. Inte mer än så.

Kan tänka mig att hösten är mysig på Skansen, tidig höst, hyfsad varm sol, picknick, strosa runt. Mjaaa, jo det är mer min stil. Vi kommer åter till hösten!

Och idag då, galet varmt helt otipat. Jag hade inte fattat att det skulle bli finväder, men så var det. När vi fattade det packade vi ihop. Jag , Ella, Clara och Frankieboy. Vi tog oss till Vinterviken med hjälp av privatchaufför (jag är visst utan bil igen... den blev såld...).

En riktigt skön dag i skuggan under ett träd. Och vi bjöd över Amal till vår filt på kaffe och kaka, tyvärr hade hon inte med sonen sin vilket Clara tyckte var boring.

Nu har Ella dragit vidare, hem till norr. Petri är ute och tar nån öl och mina troll sover helt lugnt. Väldigt tyst plötsligt...

Gröten den gröten!


Tack gode gud för maten, amen...

Ögonen strålade när det serverades gröt! Men när gröten var slut kändes det lite deppigt...

Manikyr



Och pedikyr

måndag 25 juli 2011

Kärlek...

Snurrigt

Matar Frankie i arla morgon stund. Idag ska jag testa gröt och snart borde man kunna gå över till välling. Frank är inte helt nöjd med bröstmjölk + ersättning. Han är så hungrig hela tiden, äter konstant känns det som. Ja, det är ju mindre problem man har, men ändå...

Och Frank rullade runt, det gjorde han för några veckor sen. Det gick obemärkt förbi. Hårt att vara nummer två. Vi satt i soffan och kollade på TV, jag, Frank och Clara. Frank låg bredvid mig och småpratade, Clara satt på andra sidan, hon berättade nåt. När jag vände mig till Frank hade han snurrat runt. Jaha tänkte jag, duktig kille! Och sen fortsatte Clara med sin berättelse. Det var det.

När Clara vände runt första gången blev det en stor uppståndelse, faktum är att jag fortfarande kommer ihåg ögonblicket. Mommo och moffa satt med Clara i soffan på Värmdö. Det måste ha varit den helgen vi döpte Clara. Jag råkade precis ta upp kameran för att filma. Och då plötsligt, bara så där, hon vänder runt. Det blev ett stort jubel och applåder och första snurren kom med på film.

Annars så testar Frank lite nya ljud och trivs inte med att ligga ner i onödan. Han vill upp, sitta, gärna stå, men det orkar inte hans knubbiga små ben allt för länge. Men han testar gärna och ofta. Börjar bli dags för hoppgunga, tror det blir en riktig hit! Måste hitta nåt där han är nöjd, funkar inte att bära, bära, bära.

Och den här världen då, fruktansvärt knas. Tittar på nyheterna, igen. Man kan inte sluta titta även fast det är samma nyheter som rapporteras om och om igen.

"Om en enda person kan visa så mycket hat, tänk så mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans"
Sagt av en som överlevde

torsdag 21 juli 2011

Strömlöst

Visby, check! Faktiskt första svängen in till stan på den här resan, och det blev ett rätt snabbt besök. Tokmycket folk och halvtaskigt väder. Ingen skön kombo när man är ute med en spädis och en rastlös envis treåring. Eftersom det är Ellas första besök på ön hoppade vi på tåget som tar en runt på sightseeing. Och Clara hade det inte gått att neka en tur med tåget. Hon blev mycket uppspelt och besatt av att få åka tåg, ville sen inte lämna det.

Vi köpte ett gäng med ostar, fikonmarmelad och portvin som gå-bort-present inför kvällens middag. Shit vad gott det var. Det var det enda som blev shoppat. Ja Clara storshoppsde förstås, med sin plånbok i högsta hugg entrade hon leksaksaffären. Först halade hon upp plånkan vid tuggummiapparaten, i med en krona och ut kom en grön stenhård kula. Vidare in i affären. Hon valde med omsorg och fick till slut med sig ett stall med häst och diverse tillbehör till kassan. Därefter mat. Svindyr pasta och vi traskade ner mot hamnen. Hann med en glass och sen drog regnet igång.

Middag hos Chrille och Monica med kvällsdopp. Vi fick en härligt somrig kväll med sol och värme. Efter badet öppnade sig himlen. Jag har då aldrig skådat värre åskväder än det Gotland bjöd på ikväll. Det var ingen lek. Nu sitter vi strömlösa med levande ljus omkring oss och har det rätt mysigt!

onsdag 20 juli 2011

Laguner och raukar

Saffranspannkaka med salmbär (såklart), badat i gammalt kalkbrott, Blå lagunen. Kollat Fårö, tittat till Ingmar Bergmans grav, klättrat på raukar. Allt detta kan vi nu bocka av.

Dagens utflykt till Blå lagunen blev mycket lyckat. Helt perfekt väder och alla på gott humör. Och dagens träningspass blev simning, en vända fram och tillbaka över lagunen med Ella. 40 minuter bröstsim, det lär kännas av imorgon.

Vidare därifrån över till Fårö när vi ändå var så långt norr ut. Besökte Bergmans grav, rantade runt på raukar, fotade och tog en fika vid havet innan färden hem.

Någon sa att man blir ovanligt trött av Gotlands luften, instämmer. Nu god natt!

tisdag 19 juli 2011

Fortsätter semestern

Ella har kommit till ön, hon joinade oss i söndags. Förutom att vi blev fler i huset under söndagen så besökte vi en hästgård. Clara fick sig en ridtur och vi andra frisk luft. Vi kan också bocka av bad i havet, ett mycket kallt hav men vi badade. Vi kan bocka av middag med lamm till huvudrätt. Jag äter sällan lamm men på Gotland måste man ju. Annars gör vi inte mer än vi måste, har det mycket bra!

Idag blev det en ridtur igen, för Claras del. Jag och Ella var ridsugna och hade sett fram emot att få träffa shirehästarna på gården, över 180 cm i mankhöjd! Men då var dom på semester just precis nu. Det kändes futtigt att rida på vanliga tunnisar som en ardenner eller nåt när man var inställd på att sitta upp på världens största häst. Gården var full av djur, ett 50-tal hästar, oxar, kaniner, ankor, gäss, brevduvor, påfåglar, strutsar, guanacos och illrar. Vi missade väl några sorter men hann hälsa på de flesta djuren. Mysigt ställe, Gervide gård.

Dags att sova, tidig revelj imorgon. Då drar vi till Fårö.

lördag 16 juli 2011

Strandfynd

Leta strandfynd, dagens aktivitet. Vi åkte till Djupvik, strosade längst med vattnet, letade... Clara var nog inte helt med på vad aktiviteten gick ut på men hon följde Olle och Kalle hack i häl och slängde alla sina fynd i havet vart efter att hon hittade något. Jag hittade en len och fin sten formad som ett hjärta, det var mitt fynd. Sen åt vi glass.

Crêpes på Crêperie i Hablingbo, som alltid när vi är på Gotland. Har gjort ett besök dit varje sommar vi varit här. Det blev dagens lunch, göttigt!

Sen åkte vi hem. Solen kom åter och vi tillbringade eftermiddagen och kvällen ute i gräset. Kastade pil, spelade boll, några badminton matcher och häng i hängmattan. Jag vilade från mina inlines och cyklade idag, 15 km=ont i rumpan! Men bra träning.

Sen tändes grillen och vi fick Johans räkspett. Det är liksom helt annat!

Nu sova och imorgon är det en ny dag, en dag på stranden.

onsdag 13 juli 2011

Intar solstolen

På TVn sa dom att det väntas regn. Passar på att chilla i solstolen en stund då, innan regnet kommer.

Jag har avverkat semesterns tredje träningspass på inlines, tredje passet på över ett år till och med. Befriande! 12 km, lagom långt. Nästa vecka ökar jag på till 15 kanske 20 km och innan vi åker hem tänkte jag ta mig fram och åter till Visby.

Petri och kidsen åkte för att handla och jag har ordnat gäststugan för gästerna som kommer idag. Och nu som sagt, SOLSTOLEN!

tisdag 12 juli 2011

Ikväll dricker vi mojito!

Igår åt vi middag i Chrille och Monkans växthus, orangeriet, mycket fint. Det regnade, därav anledningen till att vi satt i växthuset. Det smattrar så somrigt mot glastaket då och är det sol går det inte att sitta där, man kokar bort helt enkelt. Så vi såg fram emot regnet och att få inviga orangeriet. Det enda som saknades var ett rejält åskväder, det fick vi inte så ljusshowen uteblev men maten var fantastisk!

Idag blir det nåt helt annat. Middag på vår altan. Vi hyr ett lite gulligt hus, väldigt bra på alla sätt och vis men man saknar ju sitt eget kök när man ska bjuda till middag. Alla bra å ha grejer, typ mixer, grillpannan, shysta grytor, uppläggningsfat och inte minst kryddskåpet. Men vi gör så gott vi kan. Det blir en grillad lax med karibiskt stuk, smör och citronslungad potatis med persilja och en hallontårta till efterrätt. Ingen förrätt men jag ska genast blanda till några mojito och skära upp torrkött. Gästerna är på ingång!

söndag 10 juli 2011

Och Frank äter banan!

Frank kollar nåt gospelframträdande på TV, han verkar gilla det så jag passar på att klara av toabestyren. Sen ska jag lämna av honom hos Petri och Clara som tar ett förmiddagsdopp i poolen. Och jag ska köra mitt första träningspasss på inlines! Tänkte ta en tur till Tofta, blir lagom långt, tror jag, hoppas jag. Det kan ju vara att jag inte ens orkar dit. Jag har inte känt efter om fogar och annat som ska läkas ihop har läkt ihop. Men det lär ju kännas om det inte känns bra så att säga. Ska bli kul iallafall, jag är ivrig!

Vi är på semester! Och unge herr Frank har börjat äta banan.

tisdag 5 juli 2011

Sista natten i Kuoksu






Sista natten för denna sommar i Kuoksu. Ja ni ser ju, Kuoksu visar sin bästa sida och midnattssolen lika så. Dom här bilderna tar jag med mig i sinnet och återvänder till huvudstaden. God natt!

Tre i rad


Frank med kusinerna. Det är faktiskt rätt fräckt att båda mina syskon fick barn typ samtidigt som jag!

Kirunafestival 2011

Och festivalen tog slut allt för fort i år igen. Jag tog på mina rosa festival converse och festivalade fredag och lördag. Mest illa under festivalen, Ferrums service, som alltid. Jag frågade servitören uppe i restaurangen vad man äter, vad är bäst. Ta oxfilen tyckte han det är så jäkla bra lökringar till. Öhh, lökringar... Att ens servera det till oxfile men att han trycker på lökringarna tyder ju på att deras bästa rätt är skapligt usel. Jag kan ge hur många exempel som helst på att nåt är riktigt knas med Ferrum och deras service men det tänker jag inte roa er med just nu.

Bäst - Teddybear Stockholm, helt klart. Freddan var något mer exalterad över konserten men jag var tätt efter i nöjdhet. Att Clara kommit över skräcken att åka karusell och festade på bra på minitivolit var också en höjdare. Så jag är nöjd även i år!


Festival Clara har köpt popcorn och intagit bästa plats för att spana på folk.