tisdag 31 maj 2011

Strandraggare


Strandraggare? Näe, äsch då inte jag inte!

måndag 30 maj 2011

Och mama drog på fest


Jag tog med den lilla champagneflaskan och drog på fest. Mycket spontant. 19:03 satt vi i soffan på Värmdö, jag kollade att det gick en buss in till stan 19:13. Åk! Sa farmor och jag bestämde mig på två minuter. Ok, jag åker sa jag! Hopp in i gympadojsen, nycklar, telefon och plånbok. Puss å hej till barnen och sen drog jag.

Inte fullt så spontant men nästan. Mirja planterade idén någon timme tidigare, varför åker inte du på fest, vi stannar med barnen, inga problem. Ytterst värdefullt och härligt med svärföräldrar som ställer upp allt de kan. Ännu mer värdefullt med tanke på att jag har mina föräldrar vansinnigt långt bort.

Jag och Frank tog en långpromenad (enda sättet att få gossebarnet att sova på dagtid just nu). Clara hängde med farmor och farfar på turné. Funderade... Visst vore det mer är roligt att komma iväg en sväng. Men även jobbigt, då måste jag åka buss in till stan, bil går ju inte om man vill fira med en drink eller två. Sen har man ju en lång väg tillbaka igen, taxi i och för sig men ändå. Svärfar erbjöd sig vänligt men bestämt att taxi åker man inte i onödan, inget sånt svammel, han kommer och hämtar mig och det spelar ingen roll hur sent det blir. Inte hade jag hjärta att ringa och väcka dem 03:00 så jag tog en bulle, men ett fint erbjudande var det allt!

Nåja, jag svängde förbi konsum, köpte ersättning och en nappflaska i fall att. Men nä, jag orkar nog inte, har inga kläder, är alldeles för fet, borde göra nåt åt frisyren och det är ju en dag imorgon också. För hur man än gör och hur kul det är att gå ut och roa sig så vaknar man såklart upp till det vanliga livet igen. Och det är nååågot tuffar om man druckit vin dagen innan och endast fått någon timmes sömn. Och att pappan dessutom befinner sig i London för att kolla fotboll gör inte livet lättare.

Men jag hamnade på galej och det var skoj, mindre skoj igår men nu är livet glatt igen!

IT avdelningen


iPad och iPone på morgonkvisten. Tips på bra spel till iPad för 3-4 åringar även Ludde som är 5 gillade spelen, ett tag i alla fall. Toca Boca! Fick tipset av Johanna. Toca tea party och Toca doctor är Claras favvisar

Kusinerna


Det var ju så fint att ha kusinerna på besök! En vecka den här gången och ända försvinner tiden allt för fort och det känns som man inte hann med ett dugg. Fast det gjorde vi ju ändå men fredag kom så plötsligt och snabbar än kvickt hade de åkt. Det var iallafall den bästa veckan på länge och Frank hann bonda med flickan utan namn. Jag har ju så många bra namn, tycker jag. Men njaa dom är kinkiga dom där föräldrarna. Typ Olivia, Rut, Molly, Siri, Kajsa, bäst är ju Doris men det förstår dom inte. Själv hade Ulrica fina namn på sin "lista", Linnéa, Emma och ja några till. Julia är ju också mycket fint, heter i och för sig jag i andra namn, men vad är ett andra namn? Ingen som visste att jag hette Julia innan jag nu berättade det. Så kom igen nu, pick one!

Frankie och Doris (kommer kalla henne det tills hon får ett namn) i sina Lipfish dressar.

fredag 27 maj 2011

Nu blev det plötsligt lite tomt..

Ammar. Det har blivit en del såna stunder idag, Frank har varit hungrig. Han och kusinen utan namn. Dom har ammat i skift. När Frank ätit klart och jag lagt ner honom, då har lilltjejen tillkallt mor sin och bett om käk. Och när den ena av oss matat bebis har den andra styrt upp mat, diskat, plockat och servat de andra barnen. Fullt ös! Men nu har de åkt, tyst och tomt... Och Clara är på kalas med farmor som kom när Ulrica och familjen åkte.

Jag har städat ur gästrummet och förberett för farmor och farfar som tar över där. Medan Frank slumrade hann jag även förbereda biffar som vi får till middag. Nu är jag mycket sugen på en tupplur men det är väl lika bra att göra nåt istället, kanske en efterrätt!

onsdag 25 maj 2011

Jag sitter i sängen och ammar och det är tyst i huset. Märkligt med tanke på att klockan är 08:37... Vi har kusinerna på besök, Ludvig, August och "flickan" som grabbarna kallar lillasyster. Hon har inte fått nåt namn än. Jag har gett dem mitt favorit namn för nu ska det mycket till om vi skaffar fler barn. Doris! En Doris hade det blivit om vi hade fått en tjej till. Men det får vi inte så jag har gett bort namnet. Det har inte mottagits med den stora glädje som jag förväntade mig, ingen glädje alls faktiskt. Så jag ger det till nån annan helt enkelt, varsågod!

Nu ska jag gå ner och koka kaffe och njuta av sällskapet där nere. Sen är det dags att rigga skattjakten som kidsen väntar på. Ha en trevlig onsdag, det kommer vi ha!

söndag 22 maj 2011

fredag 20 maj 2011

Love risotto!

Blev inspirerad av Björn, min gamla arbetskollega. Lagade en jordgubbsrisotto med grillad sparris till middag. Recept här på hans blogg, NordenBerlin. Den var mycket fin, måste nog laga till den snart igen. Hade en kyckling i kylen så jag fyllde den med färska örter, citron och lite vad jag hade hemma och lagade till. Blev gott men risotton med sparris till räckte bra som en egen rätt. Älskar risotto!

Vi är på Värmdö igen. Har haft en toppen fin dag i solen. Clara tog ledigt från dagis och har käkat glass hela dagen. Och jag har haft värsta lyxlirar dagen. Inte gjort mer än att solat, typ... Fixat frukost och lunch men inte mycket mer. Frank har snarkat på i vagnen större delen av dagen. Och Clara har pysslat på med sitt. Lugnt och skönt i solstolen med P3 på radion. Rätt schysst. När Petri kom hem eldade jag upp tempot, handlade och kokade ihop middagen.

Nu är vi mätta i magen och har korkat upp en flaska vin. Clara sover, Frank har nog ätit sista gången inför natten och somnar snart. Så nu blir det soffhäng. Men utan chips. Frank kissade rakt in i chipspåsen...

onsdag 18 maj 2011

MMS från Freddan...


"En som kanske får lockar i håret ;)"

Medan Olle ordnar med frisyren ägnar Frank tid åt att kolla in sina muskler. Olika typer av intressen, helt i sin ordning! Vi kontrade med bilden där Frank spänner musklerna. Hår har han ju inget att skryta med precis. Jag lovar att återkomma om 15-20 år och meddela status på intressen så får vi se om det håller i sig! För det är väl så att, det ska böjas i tid det som krokigt ska bli...

Kontorsfika


Var en sväng in till jobbet och sa hej igår. Kollegorna fick smaka på somriga cupcakes som jag bakade på morgonkvisten.

Dagarna


Dagarna här hemma dom går, hinner bara kliva upp så är det dags att ta på pyjamasen igen. Frank han vaknar, äter, ler. Somnar lite, kollar in sin spelande mobil, är en nöööjd bebis! Äter lite till, sjunger och charmar mamma så hon blir sittande i soffan allt för länge och bara gosar.


Han kollar in musklerna och inser att den där bröstmjölken, den är inte bara förrädiskt god den gör en stark också! Mera mat, mera sova, växa och bli stor, det är det vi fokuserar mest på. Och sjunga lite och testa nya ljud, det är fint det!

måndag 16 maj 2011

Oro

I helgen "öppnade" vi landet, kallt så in i bängen och lite regn på det. Gjorde inte så mycket, då kunde vi städa i godan ro. På lördag fick vi ett spontan besök av farmor och farfar. Dom var i krokarna för att hälsa på hos hundkompisar till Wilma och Lajka. Vi eldade bastun och ordnade middag när vi fick finbesök. På söndag fick vi lunchgäster, Pontus, Anki och Saga. Clara visade ivrigt ALLA sin spel på iPaden för Saga, en sekund sen ett nytt spel.

Jag hade gärna stannat kvar några dagar men idag hade jag två måsten inne i stan, tandis och BVC. Motigt men ett måste att gå till tandläkaren. Jag kallsvettades i väntrummet, kom in, blev undersökt och tandläkaren konstaterade att inget var fel! What?! Jag har såna ilningar att jag snudd på tuppar av när jag använder tandtråd, jag vågar inte tugga på den sidan och jag känner att jag lever när jag dricker kallt eller varmt, en mycket oskön känsla. Och en sån vånda att slå numret till tandläkaren, min stora skräck. Jag har tagit sats ända sen oktober! Och sen var det inget! Eller jo nåt är det ju, ont som satan. Men ingen lagning behövs. Mest troligt lagningen jag gjorde i september som var så djup att det ”stör” nerverna + en synlig tandhals. Så jag betalade snällt 500 spänn och gick därifrån. Fick order om att köpa en ny mjuk tandborste, Sensodyne och börja använda min bettskena eftersom jag biter ihop om nätterna som om det inte fanns någon morgondag.

Skumt…

På BVC träffade Frank läkaren som gjorde två månaders kontroll. Han fick en tid till ortopeden, lilla lilla hjärtegrynet. Antagligen inget tyckte hon men hon ville vara på den säkra sidan. Hon tyckte att det var nåt som borde ses över i ena höften. Alltid är det nåt man ska behöva oroa sig över.

Och nu god natt.

Stjärnklart!


Vår lilla stjärna i stjärnig dress från Ingelas familj. Ingela är snudd på moster till Clara och Frank. Extra moster kan man säga!

onsdag 11 maj 2011

Glasspaus




Värmen var tryckande redan tidigt imorse, och det vet jag för jag var ut på morgonpromenad! Väldigt skönt och Frank han sov lugnt och fint i vagnen. Han lät mig sen ta en dusch, koka kaffe, DRICKA kaffe, och pyssla på (pyssla idag har egentligen varit mest att tvätta kläder, tvätta sjuuukt mycket kläder). Han har varit hur nöjd som helst hela dagen, lite mat och sen ett gurglande leende igen. Det enda han surnat till över är när hans spelande mobil ovanför sängen tystnat. Men jag är inte den som är den, jag vriiiider upp igen, och vips så är det en nöjd bebis! En bebis som försöker sjunga med dessutom, han sjunger oouuu oouuu oouuuuuu när speldosan plingar och sen garvar han järnet. Hade man inte annat att göra kunde man sitta och njuta av skönsång hela dagen lång, för den är ljuv!

Mindre ljuv var väl Clara efter att jag hämtade henne på dagis. En trött tjej = en gnällig tjej. Försökte lätta upp stämningen och föreslog en tur till Aspudden och kolla in mini zoo och lekparken. Det funkade. Efter att ha åkt tunnelbana en station blev det överhettning, vi kylde ner med glass och gick vidare. Det blev en skön eftermiddag i högsommarvärme. En mindre skön kväll. Tjurigt, grinigt, tröttsamt. Petri är dessutom på kurs, han sitter nog i skrivande stund och njuter av fin middag och lugn. Jag är iallafall nöjd och lättad över att lill skruttan sover och ska ta mig an ännu mer tvättbestyr, och lite kvällsmys med Frank på det.


måndag 9 maj 2011

Tillbaka i Stockholm




"Åååå vilka vackra blommor, dom ska jag plocka till Gullan"

Det var det första Clara sa när vi kom utanför dörrarna på Arlanda och letade upp vår bil i går. Nu är vi tillbaka i Stockholm och här var det ju sommar! Långkalsonger av och fram med solhatten!

8 veckor i dag!!


Mommo badar Frankie innan det är dags att återvända till storstan


torsdag 5 maj 2011

Hjärtegrynen myser!



Sen kväll i Kuoksu


Igår bjöds det på en grymt härlig kväll med fin sol ända till efter nio. Vi skippade kvällsbad och att komma i säng runt åtta vilket brukar vara Claras godnatt tid. Istället körde Clara runt med moffa och hans fyrhjuling, de körde skräp och raggade runt på ägorna. Vi skottade även ihop en pulkabacke av snöresterna runt gården, den frös sen på under natten och blev till den perfekta backen idag! Det var en sån trevlig sol att Clara vägrade lämna ifrån sig tuffisbrillorna.

onsdag 4 maj 2011

Miss i planeringen

Att sitta och amma vid mamma och pappas öppna spis, lyssna på spraket från elden och vicka på tårna i raggsockor, det skulle jag väl kunna vänja mig vid! Just precis här och nu skulle jag kunna tänka mig att gör det jämt, jämt, jämt... Just nu skulle jag vilja bo här. Men det är just nu, sen om ett tag kommer jag inse att det kanske inte är världens bästa idé. Men jag längtar ju inte precis till Stockholm. Några sköna dagar kvar i byn sen återvänder vi till storstan, vi saknar Petri förstås så det blir fint att komma hem också.

Imorse försökt Clara övertala oss om att snön verkligen är borta, en sanning med modifikation kan man väl säga. Snö finns det, inte mycket och bara fläckvis eller högvis men den finns ändå kvar här och var. Hon försökte lura oss eftersom mommo har sagt att hon får gå ut i sina nya sommarskor när snön är borta. Sommarskorna fick Clara när vi inte hade nåt annat att göra i Kiruna igår. Vi åkte hela vägen dit för att gå på Gruvtrollets lekland och mötas av skylten STÄNGT på dörren, mäh! För att inte ha åkt 10 mil (enkel resa) i onödan shoppade vi för säkerhets skull sen en pizza på Bertas pizzeria och kaffe/amningspaus hos Mia.

Lika bra att återvända snarast till Kuoksu där hela byn är ett enda lekland!

söndag 1 maj 2011

Ute


Rejsade med fyrhjulingen och sånt..

Clara och Elsa

Upptäcktsfärd och vi fann ett fint litet fågelbo som blåst ner från ett träd.


Vintern rasat ut bland våra fjällar...

Frank har gjort sin första fjälltur och prövat på afterskii, vilket han klarade galant. Igår startade vi tidigt på morgonen och åkte upp till fjälls där moffa redan dagen innan tagit plats på träsket, Torneträsk med sin lilla fiskeark. Moffas lilla hus som Clara kallar arken. Vi fick en fin men blåsig dag, helt utan fisk, inte ett endaste litet napp men ordentligt med frisk luft!

Det blev middag i Katterjokk på "Ebbes kök", vi klampade in mitt under pågående afterskii. Jag och Mia hade båda två hungriga bebisar så det var bara att sätta igång med amning, kanske inte ett helt ultimat ställe att amma på men inte helt dåligt heller.

Idag åter i byn. Förmiddan rasslade vi av utomhus. Skoterföret är nu definitivt slut, skidorna kan man också lägga undan, men för små personer som nöjer sig med det lilla kan man hitta perfekta pulkabackar.


Det är rätt fascinerande hur snabbt vintern smälter bort när det väl sätter fart. För exakt en vecka sen satt vi där ute på älven, lapade sol, grillade suovas och körde skoter. Mitt där ute vart det nu är öppet vatten, fatta!!