söndag 30 januari 2011

Äntligen är dom hemma igen!

Min "ensam" helg är över. Jag har hämtat hem miniskrutt älsklingen idag och den stora älsklingen kom helskinnad hem från Russia för någon timme sen. Clara har haft en toppenbra weekend hos farmor och farfar och Petri var överväldigad av sitt besök i Moskva.

Jag tillbringade min sista ensamkväll i Norrtälje. Bio och mat i goda vänners lag. Och sovmorgon även idag, nästan det bästa. Inga måsten, gå upp när man vaknar och inte när man blir väckt. Frukost, läsa tidningen och ta en dusch och det är ingen som rycker och drar i en. Allt i egen takt och ton, tänk att det kan vara så befriande.

När jag var redo åkte jag för att hämta Clara. Vi hann med en fin brunch med farmor och farfar och en promenad längst med isen vid Skarholmen. Där förövrigt starten av Vikingarännet går. Där stod jag på startlinjen förra året och det var en precis lika fin och solig vinterdag som idag.

Jäklar vad det kliade i skridskofoten när jag såg det fina upplogade startområdet och alla människor som var ute och körde idag. Jag vill också åka, jag vill också vara i fin form och vintersporta, jag vill inte vara en tjockis som har svåra problem med att få på strumporna på morgonen. Jag vill få det här överstökat nu och bli normal igen.

Vecka 34 + 2... då är jag väl i vecka 35 nu. Fem-sex veckor kvar... sen hoppas jag att det värsta är över och allt bara blir bättre!

fredag 28 januari 2011

Sushilycka

Det är så kul när man hittar nya favvohak. Igår tog Jocke med mig på ett sånt, det tackar man för! Vi lunchade på restaurang Våg alldeles precis jättenära vart vi bor dessutom. Nere vid Marievik hittar man denna sushirestaurang som har ett sånt där coolt rullande-band-system. Man droppar in, tar en plats i baren och greppar den sushin man vill ha. Det åker runt små fräscha mat sushisar men även efterrätts sushisar på ett rullband. Enda stället i Stockholm som har ett sånt. Och gott var det, gott så in i bängen! Tänk vad lite rå fisk kan göra en glad.

Idag blev jag också glad. Av mitt frisörbesök som kunde ha slutat i vånda men min proffsiga frisör stoppade det hela. Jag som sällan kommer med egna idéer utan litar helt och fullt på henne och ger henne fria händer hade nu väldigt många idéer till nya frisyrer och färger. Hon ratade allt, helst mitt önskemål om att färga helt rött, en sån där kall röd fin färg. Såg nån på stan med sånt hår och kände att jag bara måste ha det. Stina stoppade mig som sagt. Hon sa att jag fick lugna mig och var välkommen tillbaka med nya idéer efter graviditeten. Hon har så rätt… Tack! Nu behöver jag inte ångra något, gick därifrån ungefär som vanligt. Lite guldigt, nån blond slinga och nästan min egna färg i botten. En aning uppklippt men knappt märkbart, inga konstigheter. Bra.

Fortsatte sen med trevligheter och hamnade på Essingen eller inte riktigt, vid DN skrapan. Åt lunch med Andreas och fick rabarberpaj till efterrätt, yami! Man kan undra vad vi pratade om förut, innan vi båda hade barn. Nu pratar vi bara barn, inte helt sant men nästan. Men det är mysigt så inte gör det mig nåt.

Efter det tog orken slut. Hem och dra av stödstrumporna, liggläge i soffan med fötterna högt, en kort slummer och sen hämtade jag en gottpåse från McDonalds till middag. Nu väntar ett kokhett bad som gör susen för ryggen sen kliver jag i morgonrocken, varm vetekudde på axlarna, godis och film. Det blir fint.

torsdag 27 januari 2011

Kvällsshoppar

Det blev den här...


Dash Deluxe Uptown Stripe från Skip Hop, beställde den just precis nu från babyshop.se

Det kan vara så att jag faktiskt gjorde ett bra köp till skillnad från vad jag gjort den senaste tiden. Allt annat jag köpt det senaste halvåret har jag sen funderat vad det skulle vara bra för. Nu tänkte jag till efter att ha tittat på dyra fina skinnväskor eller rosa glammiga varianter. Den här väskan ska ju faktisk även Petri frakta runt på, ibland i alla fall. Ja så då tyckte jag att denna var lite mer rättvis.

Redo men ändå inte

Näe alltså jag är liksom redo nu, införskaffade en kaffehållare till vagnen idag, lilleman har fått en ny dress från Polarn o Pyret, en myspys filt att ha på BB och... nä alltså det är klart nu. Väntar endast på att få det här med att få ut honom avklarat. Den biten är som sagt inget jag kan se fram emot, inte på nåt sätt. Gruvar mig. Tänker mig att det ringer på dörren en dag å så levereras han, fin och färdig utan bekymmer. Tänk om det kunde få va så, tänk om man kunde få slippa det här med förlossning och allt bara var bekymmersfritt.


tisdag 25 januari 2011

Inte en ärta men en kniv under madrassen

Man känner att man lever när man vaknar av århundradets sendrag i BÅDA vaderna. Och detta är också fullt normalt och alldeles jättevanligt under graviditeten, det ska bara vara så. Åhhhh…

Lite salt på tungan, banan och dricka mycket vatten ska funka. Hinner aldrig testa nåt av det, när det väl smäller till sover man alltid och det smäller verkligen till. Helt utan förvarning, och man tror man ska dö varje gång. Träningsvärken blir i alla fall enorm efteråt, och det är väl den enda träning jag får så jag kanske ska vara glad åt mina kramper. Läste förövrigt precis om ännu ett tips hur man slipper sendragen. Lägg en bordskniv under madrassen och problemet är löst???! Jag tror ju på gammal skrock å sånt men en kniv… det ska visst bryta magnetfältet och på så vis döda sendraget. Nån gammal mormor som haft problem i åratal sover nu helt lugnt och fint med kniven under madrassen, jaja. Kanske värt att testa då.

Och det är tisdag idag. Jag tänkte ta mig en kopp kaffe och sen lägga mig på spikmattan i hopp om att bota huvudvärken. Min favoritperson när det gäller att bota värk – naprapat-Anna, hon är också gravid och har lagt ner verksamheten för tillfället. Väldigt jobbigt. Nästa vecka ska jag testa akupunktur istället. Och jag ska nog även testa gravid-akupunktur som man ska påbörja några veckor innan beräknad förlossning. Som ska göra smärtan under förlossningen omärkbar och man kan skippa epidural och hela baletten. Hehe… skulle inte tro att det går så lätt men det är värt ett försök. Kan smärtan lindras minsta lilla är jag villig att testa allt!

söndag 23 januari 2011

Och ytterligare en vintrig helg har snart passerat

"Jaha, då kommer tomten i helg igen då..." följt av en förnöjd suck. Claras första kommentar när hon vaknade på fredag morgon. Det har väl blivit en och annan julklappsutdelning kan man väl säga. Det började flera veckor innan jul och jag tror att sista julklappen kom i fredags, Clara har fått en något knasig bild av julafton.

Fredag tog Clara ledigt från dagis och vi mötte upp Jennie och Ellen i Norrtälje. Lekrymden och McDonalds, what a Friday!
Hemma igen var vi allt för slut för att laga middag. Vi svidade om och drog till Primo Ciao Ciao som lagade maten åt oss.



Lördag och en sen frukost. Familjen rultade på i morgonrock fram till lunch och sen hann vi med ett skridskopass innan en riktigt riktigt god middag hos Petra och Christopher.

Och dagen idag bjöd på ett underbart väder, strålande sol och några minusgrader. Attans vad jag saknar att kunna dra ut på långfärdsskridskor dagar som dessa. Meeen, nu är det bara att gilla läget med stormagen. Pulkaåkning i Hagaparken kändes som ett bra drag. Därefter brunch på Haga Forum, sjukt mycket folk och livat värre. Bättre bruncher på Haga har jag ätit men vi lämnade stället mätta och glada.

Nu ska jag göra ett försök att ta mig ner i badkaret tillsammans med Clara. Det kan gå hur som helst med den här kroppshyddan och noll i smidighet.

torsdag 20 januari 2011

Äta gott!

Lunch på Långholmens Värdshus, en kort liten shoppingrunda, hämta Clara och hem. Mycket mer orkar jag inte, bisarrt. Igår åkte jag en sväng till IKEA, två timmar från att jag hoppade in i Audin och var hemma igen. Tyckte att jag gick igenom varuhuset ovanligt grundligt och en kaffepaus med ostfralla hann jag klämma in på det. Och hem hade jag med mig tre välfyllda påsar, rätt effektiv måste jag nog få lov att kalla mig. Men då var jag mör efteråt. Hämtade Clara och föreslog att vi skulle gosa ner oss i soffan och kolla film, det gick hon med på. Så där låg vi tills det var dags att laga middag.

Och herregud, apropå mat. Glömde ju rapportera om födelsedagslunchen som jag bjöd Petri på i förra veckan. Vi testade Catenaccis nya lyxhotell, Nobis vid Norrmalmstorg. Så jäkla gott! Lyxigt, trevligt, svinbra mat och hur gott kaffe som helst. Sånt där gott presskaffe med aningen bränd ton och jo brödet var också fint!

Petri fick en fotbehandling i present och jag var snabb och bokade in mig på samma behandling. Så innan lunch på födelsedagen testade vi SPAradiset på Sibyllegatan. Helt OK och vi fick väldigt gulligt sitta bredvid varandra i en gosig soffa. Ett bra tillfälle för folk i farten att stanna upp ett tag och få tid att prata med varandra. Och efter det finlunch och vidare till dagis för att hämta prinsessan. På kvällen firades det lite till med Tanja, Petra och Chrisso.

Fortsatt firande på lördag med champagne, västerbottenostpaj, löjrom. Gravad stekt röding, mandelpotatispuré och champagnesås. Till dessert en inte helt lyckad chokladmousse med blåbär, men va faen man kan inte alltid ligga på topp hela vägen. Tompi och Ronny såg inte helt missnöjda ut iallafall så det funkade nog. Nämen att... förutom vad jag äter så har jag inte så mycket mer att berätta. Bye!

Old McDonald

Å en till liten sång...

Mera sång..

måndag 17 januari 2011

Söndag i Kungsträdgården


Det bästa med julgransplundringen eller cirkusen som Clara envisades med att kalla det var fiskdamm, clownen och att få åka i minitivolit. Sen blev det skridskopremiär på Kungsträdgårdens skridskobana. Svårt! Mycket svårt men Clara har det där i sig så snart drar hon iväg för egen maskin, det är jag rätt säker på. Och hon tyckte att det var hur roligt som helst!




Skam den som ger sig, upp igen!!

fredag 14 januari 2011

Petris födelsedag idag!

Och det firade vi imorse med tårta, kaffe och presenter. Det var olidligt spännande att kliva upp och smyga med kaffekokning och dekoration av tårtan. Clara sjöng det finaste hon kunde och var lyckligare än födelsedagsbarnet själv. Hon erbjöd sig snabbt att hjälpa till med paketöppning och blåste ut alla ljusen på tårtan, sen sa hon "god jul pappa, här är paket från tomten" och nickade viktigt med huvudet.

onsdag 12 januari 2011

Just nu...


Clara jobbar intensivt med iPaden så fort tillfälle ges. Hon är helt grym på den!

Rock'n roll!

Mycket sång och dans blir det. Här Clara på sång och gitarr, farmor på maracas och trummor

Och håret har börjat växa. En stolt tjej kan nu visa upp två tofsar!

måndag 10 januari 2011

Å så var det vardag igen

Den sista helgen för denna jul är till ända. En lång helg kändes det som, en skön helg, en helg med älg. Jag har lagat älg sen i torsdags, lite hysteriskt kan man tycka. Men vi har en hysteriskt full frys och den är full av älgkött! Nu hade vi inte behövt överdriva och endast äta älg men det råkade bli så.

Torsdag – kryddig älggryta med örtrisotto + mycket trevligt sällskap till. Fredag – blev en sen lunch på stan så vi åt inte mycket till middag, torsdagens rester till Let’s dance. Lördag – Petris älggryta med pressad potatis + Mankan till, även han ett mycket trevligt sällskap. Söndag – julfirande med farmor, farfar, faster Anne och Michael. Och då ordnade jag med räk- och kräfttårta, älgfilé, bakad potatis, rödvinssås, beasås och ugnsbakade tomater. Till efterrätt gräddfilspannacotta med hallonpuré. Den sista älgen var som lite speciell. Det var den Petri sköt i höstas så den åt vi med andakt minsann.

Som hastigast besökte vi NK för att spana in rean under helgen. Men väl där blev det jobbigt, kollade igenom barnavdelningen och skötväskor. Fixade julklapparna inför söndagens julfirande men sen flydde vi. Jag är allergisk mot såna tillställningar, Petri också. Vi hade tänkt VIP-shoppa under morgonen innan varuhuset öppnar för oVIPade. Men orkade inte upp till åtta så det sket sig. Rean verkade ändå inte mycket att ha så vi missade nog inget viktigt.

En del schyssta skötväskor fanns men inte på rea såklart. Jag har fått lite dille på ny skötväska. Planerar att kassera den gamla och införskaffa en ny tjusig sak, en som är lite onödigt dyr tror jag… för det är jag värd!

onsdag 5 januari 2011

En till i sängen

Clara somande helt ursöt med sin älskade åsnan Ior i ena handen och vår nya familjemedlem Snuffe marsvin i andra. Snuffe låter exakt hela tiden, har en lång repertoar och han har ingen avstängningsknapp... Hur bra går det att ha honom i sängen då? Ja faktiskt rätt bra men jag höll ju på att bli tokig på hans fnittrande, gnisslande, muttrande, fisande och andra märkliga ljud. Tillslut somnade Clara till hans egendomliga läten, höll honom i ett hårt grepp och varje gång hon rörde sig börjar han på nytt. Hon är ju rätt envis vår lilla tjej så det gäller att komma på nåt bra knep för att övertyga henne om att Snuffe sover betydligt bättre på annat håll. Lyckas vi inte har vi nu ännu en som ska trängas och leva om i vår säng om nätterna.

Annars så är det ju trettondagsafton idag, inget vi har firat desto mer. Hemma på förmiddagen, in till kontoret en sväng på eftermiddagen, Petri och Clara åkte pulka vid Hellasgården och sen åt vi middag på Jimmys i Sjöstaden. Vidare hem för att slänga sig raklång i soffan, och efter att Clara somande och Petri försvann okontaktbar in i Ipadens värld började jag att städa. En rätt bra aktivitet en afton som denna. Det kändes som ett gympass även fast jag rörde mig i slow motion och jag får liksom ro i själen när det blir ordning omkring mig. Så nu kan även jag inta sovrummet och somna skönt. God natt!

måndag 3 januari 2011

En glad tjej!


Clara och kusin Elsa i en gosig kramstund på julafton.

Jullovet är över och vi tar flyget till Stockholm igen. Clara är världslycklig över sin nya resväska och nyköpta Bamsetidning.