söndag 30 maj 2010

Söndagsmys

Clara spanar på båtar vid kajen på restaurang J

Dagen idag, dagen efter Anne och Michaels vikingabröllop var en trött men fin dag. Ponnyridning, lunch vid Velamsund, paketöppning och tårta i Tyresö, vidare till Restaurang J och en söndagsbrakmiddag med Petra och Christoper (han blir arg när man stavar namnet fel men jag chansar, får ju skylla sig själv när han ska krångla till stavningen så där). Kvällen var helt grym, man ville aldrig gå hem. En otroligt vacker, solig kväll med båtarna som drar förbi, härligt... Men, det är en ny dag imorgon, jobb och dagis så när klockan hade passerat läggdags för Clara med 1 1/2 timme avlägsnade vi.

Och bröllopet igår var som ett lyckligt bröllop visst ska vara - regnigt. Kallt och blött men ändå så bra, en vacker ceremoni ute på en udde. Bruden som blev bortrövad strax innan vigseln anlände i vikingaskepp och brudgummen gjorde entre på en vit springare. Väldigt fina löften eller snarare tal av både bruden och hennes man, inte ett öga tort. Sen bjöds det till vikingagille!

Jag ska se om jag får liv i vår kamera som tröttnade och gav upp i går kväll, en del bilder borde vi hunnit få med innan kameran la av.

Det blir nog en hästtjej av Clara


Äntligen tillbaka på hästryggen, en lycklig tjej som idag tog hand om ponnyn Viking. Clara fick borsta och göra i ordning Viking och sen en 15 minuters ridtur ute på Ingarö. Givetvis ville hon aldrig sluta rida och hade lite svårt att skilja sig från sin nya vän, den pensionerade cirkushästen Viking!

torsdag 27 maj 2010

Råkade bara snubbla över denna bild...

Tycker lillebror har ett riktigt coolt jobb! Snubblade över en bild som dokumenterar en vanlig dag på jobbet. Denna bild säger allt, mäktigt...

Ja, nu ska jag ut i solen igen!

Jobbar på balkongen idag

Idag jobbar vi hemma, jag och Clara. Hon är hostig och har grönt snor = inte välkommen på dagis. Medan Sylvia städade och gjorde fint här hemma tog vi en promenad, matat killingarna i Aspuddsparken, åt lunch i Vinterviken och nu är vi hemma. Kaffe och kaka på balkongen, Clara lägger pussel och jag är evigt tacksam det mobila bredbandet. Rätt fint att sitta och jobba i solen.

Å alltså är inte mina fejkade balkongblommor rätt fräscha så säg. Inte ett spår av oäkthet tycker jag. Nu är ju jag ungefär världens sämsta blomperson men just därför är det så perfekt med dessa som står sig hela sommaren och jag behöver inte ens prata med dem för att det ska se så här glada och välmående ut!

Säkerheten framförallt


Jag trodde att det svåra med cykelhjälm var att övertala barnet att man måste ha på den. I vårt fall är det inte riktigt så, vi har problem att få av den! Nakenfisen eftermiddagsfikade igår, blåbärsmuffins, mjölk och hjälm för säkerhetsskull.

Clara var lite förtvivlad ett tag, spännet på hjälmen hade lossnat. Jag pillade och pillade och slet mitt hår. Den var inte direkt lätt att få tillbaka. Clara ojade sig, tog sig för pannan och sa "fammo måste komma!! Ojoj, fammo laga" Tydligen är farmor experten på att laga hjälmar ;)

måndag 24 maj 2010

Jorå så att frisyren är tjock och fluffig!


Under förr förra helgens öppnande av landet smet jag in till stan för att plutta i 50 st extensions i frisyren. 50 st och ingen ser nåt!! Det enda jag kan konstatera är att det behövdes, lägger man i 50 st och det inte märks då har man så tunnt hår att det knappt existerar ju! Jag förlängde inget men ville fylla ut. Vet inte om jag är nöjd eller inte. Eller jo nöjd får jag nog säga att jag är, det ser åtminstone väldigt naturligt ut eftersom ingen ser nån skillnad och det känns lite mer. Ska utvärdera efter nån vecka till.

lördag 22 maj 2010

Nytt kit i grönt

Morgonrace i nattlinne och bijouterier. Sen drog vi ut i solen, käkade lunch vid Vinterviken och strosade runt. Jag skulle sen göra ett snabbt stopp för att köpa ett par sommarsandaler till Clara. Råkade hitta ett helt underbart kit från topp till tå i grönt som jag tänkte mig till ett av bröllopen vi ska på i sommar. Näst intill helgrönt iallafall, grön klänning med gröna pärlor upptill, en grön bolero, gröna heta skor, gröna gnistrande stenar till öronen, grönt armband och slutligen en cremefärgad väska som Clara ansåg att hon behövde mer. Så den lär det bli krig om!

Familjens fashionista

Det är ett himla fixande för familjens lilla fashionista innan vi kommer iväg till dagis vissa dagar. I går ville Clara titta igenom min låda med halsband som hon gillar att sortera i. Hon valde ut tre intressanta halsband och pulade på dessa, sen letade hon upp den röda lilla festväskan och sin solglasögon, därefter var hon redo att gå. Det gör lite ont i hjärtat att behöva plocka av attiraljerna efter att hon kämpat så hårt för att bli fin. Men på dagis får hon ju inte ha med sånt.

onsdag 19 maj 2010

Glasstjuven på spåret

Jag fick en redig avhyvling när jag kom på glasstjuven halvvägs in i frysen. Clara trodde hon hade en bra plan men blev lite skraj när jag kom på henne. Eftersom jag råkade dra till med att vi har glass hemma när vi stannade till på ICA i Gröndal fick jag stå mitt kast. För att överhuvudtaget ha en chans att få ut Clara ur butiken och lämna glasstjatet kändes det som en bra lösning då. Men hon kommer minsann ihåg, direkt efter maten parkerade hon vid frysen och när jag gick på toa blev det misstänkt tyst och jag hör hur frysen öppnas. Men det är ju plötsligt sommar och varmt och då får man väl äta glass varje dag har jag hört.

Orden bubblar upp!

Clara pratar riktigt bra nu och hon kan väldigt många ord, det mesta faktiskt. Vissa ord är såklart svårare än andra och kan bli riktigt knasigt. Här är några ord från Claras väldigt gulliga ordlista. Å så kan hon räkna till tio på engelska minsann.

Amjan - armband
Blång - ballong
Fabbo lisen - farbror polisen
Kaaan - choklad
Kåso - Kuoksu
Lögon -glasögon
Naniner - kaniner
Nycke fisen - Nicke Nyfiken
Numera har bine dån blivit, fåneSchååån - Fåret Shaun
Pingelkana - rutschkana
Toso - trosor
Uppdaala - Uppsala
Äcki - äcklig
Äckar -älskar

söndag 16 maj 2010

Premiär på hästryggen!


Som Clara har tjatat om att få rida. Igår när vi svängde förbi på Siggesta Gård för att handla ekologiska färska limpor fick hon syn på hästarna, det var knappt vi kom därifrån. Clara grät och skrek i vild panik, hon skulle rida. Där gick det tyvärr inte att rida så vi lovade att det blir ridning imorgon, alltså idag. Det första Clara sa när hon vaknade imorse var "Clara rida häst idag, kliv upp!" Och efter en dag med ett evinnerligt tjat kom vi äntligen iväg till Ingarö. Där gjorde man i ordningen en häst bara för Clara. Jag var lite orolig att hon sen skulle stenvägra när hästen väl var färdig. Men inte, hon var ivrig som få. På med hjälmen och upp på hästryggen. Värsta tuffingen, inte ett dugg rädd och jag fick inte hålla i henne. Hon slog irriterat bort min hand gång på gång. Efter fem minuter började hon nynna och sjöng "Limbo, Falcon, Limbo, Falcon, rida, rida, Limbo, Falcon...." Det är alltså Ellas hästar hemma i Kuoksu som Clara pratar om hela, hela tiden.

lördag 15 maj 2010

Vi drog till landet och har det alldeles förträffligt bra!

tisdag 11 maj 2010

Tuffis lögon


Clara kallar sig själv för tuffis när hon drar på solbrillorna. Å jag kan faktisk hålla med, hon blir en riktig liten tuffis bakom solglasögonen. Hon får inte bara en tuffare stil, hållning och min. Hon tuffar på sig och vågar mer också. När vi var ute i Älmsta senast ville hon inte kliva ur bilen förrän glajjorna satt på näsan, sen tog hon inte av dom förrän hon hade hälsat på alla och känt in läget.

Idag ville hon ta på tuffis lögonen = tuffis glasögonen och trampa förbi dagiset med trehjulingen. Hon vinkade i vanlig ordning Silvia vinkningen och vred huvudet som en uggla när vi cyklade förbi för att se att alla verkligen noterat att hon åkte förbi. Det är en mallig tjej på cykeln när hon får visa upp den för polarna och än mer mallig med solglasögon på!

Sen blev det lekparken, slänga sten i sjön, kolla svanarna och handla glass. Nu ska jag jobba en stund i hopp om att få en ledig Kristi himmelsfärdhelg!

måndag 10 maj 2010

Hippan i helgen

Möhippan i helgen var trevlig, jag anslöt till lunch och hängde på fram till kvällning. Där avvek jag för att hänga på Berns med Mallan och Sofia, precis som in the good old days minsann. Vi var där för att kolla Salem Al Fakir och sen blev vi kvar för att rocka loss. Supertrevligt och jag är helnöjd med konserten, den var helt enkelt bäst! Å jag kan bara instämma i Sofias uttalande, hmm ursäkta, jag menade galna vrål. När Salem kom in på scen och lite försiktigt sa hejhej, satte sig vid flygeln och hämtade andan. Passade Sofia på att meddela alla vad hon kände just då. I en fullkomligt tyst salong där alla med spänning hade öronen på skaft för att inte missa nåt Salem skulle berätta, ja då vrålar Sofia rakt från hjärtat "Saaaalem f-n vad du är snygg!!!!!" "Öhh, jaha.. vaa.. vad sa du, hmm" sa Salem och fnissade, han kom av sig i samma stund som Sofia tog ton och därefter var hans inledningstal liksom inte intressant. Han drog igång spelningen istället, och den var bra liksom hela helgen som varit.

bruden fajtas mot lillesyrran...
Petra syns knappt bakom handskarna men kämpar väl ändå.
Attack!
Å platt fall...

fredag 7 maj 2010

Världsnyheter

Pappa meddelade imorse att "nu, nu är det världsnyheter på G och från Kuoksu!" Å jorå, det kunde jag läsa till morgonkaffet imorse. I SvD kan man läsa följande artikel...
När jag lite otippat läste rubriken vid frukostbordet imorse och sedan såg Kuoksu i första meningen höll jag på att ramla omkull. Utan att ha läst hela texten såg jag framför mig att grannen som heter just Björn varit i farten och stängt av strömmen för Folke. Herregud tänkte jag, nu händer det grejer. Vild grannfejd OCH det är omskrivet i Svenska Dagbladet, då måste det ju vara blodigt allvar alltså. Efter att min hjärna funderat och fantiserat för några sekunder läste jag hela artikel och ser att det inte var fullt så blodigt men rätt fränt ändå. Och att det här sker mitt i Aktuellt gör ju saken än mer dramatisk!

Och inse att Kuoksu ligger in the middle of nowhere och att det var 48 invånare i byn sist jag räknade, så det här kommer nog rankas till året händelse i byn. Mjaaa, kanske årtiondets.

onsdag 5 maj 2010

Efter dagis...

I parken efter dagis
Hemma och ritar efter en shoppingtur. Inhandlade våriga kläder och ett par nya snabba skor till Clara.
Och sen matlagning - Clara steker fiskpinnar.

måndag 3 maj 2010

Provar på en vanlig dag

Denna dag då jag bestämde mig för att endast jobba som jag egentligen ska blev en riktigt fin dag. Hämtade Clara innan tre, dumpade dator och varma kläder hemma, vidare till Aspudden och Clara fick träffa hästarna, grisen, fåren, getterna, kaninerna och den läskiga tuppen. Vidare till parken och åka rutschkana, gunga, gräva i sandlåda och busa loss. Petri möter upp, mot svenska sushihuset och middagen är avklarad. Hem, mysa, läsa bok och puss och god natt till Clara. Nu ska jag ta en kopp kaffe, en liten polsk chokladbit och invänta Petri som lämnar in deklarationerna. Inget kvällsjobb. Mycket skönt!
Clara smarrar en sju bitars sushi, hon tyckte att det var heltokigt att det låg en blomma på tallriken och påpekade att sånt kan man då inte äta. Klokt litet gryn.

söndag 2 maj 2010

Valborg på Väddö

Petri drog till fjälls i torsdags så jag och Clara firade Valborg ute på Väddö. Clara stortrivdes bland alla polare och alla djur. Hunden Kato, Jennies katt och Alva och Olivias vädurskaniner bekantade hon sig med och bara älskade. Hon blev också begeistrad i Ellens skottkärra som hon dragit runt på varv efter varv runt huset. Det händer mycket spännande på landet!

Morgonmys
Tjejorna bygger pärlplattor
Bastumys
Kaninkompisen

Väckningsproceduren den 1 maj

Clara väcker mig än en gång med kaffebjudning. Denna gång var hon uppe och dukade till fest 05:30 och det efter att vi firat valborg till hela halva natten ute på Väddö. Jag kom i säng 02:30 så det kändes som att jag la mig ner i sängen och vände och sen upp igen, bara å bita ihop...

Dagens väckning - Ukulele



Imorse blev jag väckt av Clara som vanligt, men denna morgon drog hon igång ett hysteriskt spelande på ukulele samt skönsång. Efter ett tiotal pussar lyckades jag öppna upp ena ögat och då bad Clara mig att spela in en film till pappa. Så denna lilla morgonhälsning fick Petri på MMS imorse.