måndag 31 augusti 2009

Åååh det är så himla nära nu!

Jorå så att nu är det inte mycket kvar av min mammaledighet, typ 11 timmar... waah, faen vad pirrigt! Imorgon börjar helt tydligt det riktiga småbarnsförälderlivet. Stressa järnet på morgonen, slänga in barnet på dagis, slänga in sig själv på tvärbanan, komma till rätta på kontoret, upp på tå, visa vad man går för, förhoppningsvis ha kul! Hem och hämta barnet, försöka koncentrera sig på henne och inte en massa nya jobbintryck, laga mat, styra upp kvällsrutinerna, möjligen jobba lite till hemifrån, kanske hinna med att snicksnacka med sin man, å god natt... alltså jag är på riktigt väldigt nervös, ska det va så här?

Jag kan ju ha helt fel. Det kan faktiskt vara så att jag helt plötsligt blir en morgonpigg människa. Vi kanske får ena riktigt harmoniska och härliga morgonstunder, jag och Clara.. Mmmm, det kan vara så. Men jag är ändå nervös.

Klockan är 22:00, om jag skyndar som aldrig förr kanske jag är i säng innan kockan slår 22:01. Kan vara en bra början att komma i säng i hyfsad tid. Om jag nu ska bli en sån där morgonpigg morsa som sprutar ut nyttiga smoothisar och färskpressad juice i arla morgonstund. Jo, så får det bli, god natt!

söndag 30 augusti 2009


Lite udda åkstil men Clara finner det ytterst spännande!

torsdag 27 augusti 2009

Imorgon fredag, veckan är snart slut

Vad hände? Har tisdag och onsdag passerat bara så där, utan min vetskap? Tydligen. Förstod att veckan bara skulle försvinna.

Jag kommer iallafall väldigt tydligt ihåg att vi käkade på "Hornstull Strand" här om dagen. Jag beställde tre små tapas doningar varav en var sashimi - limemarinerad lax, tuna tataki och kingcrab. Det var den rätten jag såg fram emot de andra två var mest bukfylla. Sofia som var med tog också en sashimi. Efter att vi ätit upp rätterna innan, efter att Petri och Anti ätit upp sin mat, efter att Clara ätit, hoppat upp och ner femhundra gånger och börjat ledsna frågade jag om laxen. Såklart, den hade hon glömt! Och det tog en evighet att få in. Hela grejen med att gå ut och äta faller platt vid såna tillfällen. Clara får en muta i form av glass, enda sättet för att jag ska hinna få i mig maten innan hon får ett anfall på grund av tristess.
Stressäta är inte min grej, inte på restaurang, man blir ju sur. Nu bjöd servitrisstycket i och för sig på dryck och kaffe, oooerhört schangtilt...suck... Vi drack vatten och kaffet hann vi inte med eftersom Clara ruttnade på att det tog så lång tid.

Hoppas att det blir bättring ikväll. Vi ska på föräldrarmöte = vi har barnvakt! Den dyrbara tiden måste utnyttjas till max. Anne som är supergullig och kommer över, tar hand om Clara och sover över. Vilket betyder att vi för en gångs skull kan gå ut och käka tillsammans, utan att en ständigt springer och jagar Clara. Och att vi kan sitta ner i lugn och ro, njuta av maten och chilla tills vi själv betsämmer att gå hem. Blir nog mycket bra. Och höga klackar ska jag unna mig ikväll också.

Kick offen igår då, mja den finns det inte mycket mer att tillägga om. Har väl varit med om fräsigare kan jag avslöja. Hände inte mycket mer än kort info, en bit mat, slut. Kollegorna verkar trevliga iallafall, stort plus.

måndag 24 augusti 2009

Härliga måndag!

Ny vecka igen då, sista mammalediga veckan för mig. Åh herregud, jag som trodde att 1 1/2 år skulle kännas som en evighet. Det har gått rasande fort kan jag säga. Det jag är mest ledsen över är att jag inte kan åka upp till älgjakten i år. Det är ju nåt visst med hösten, älgjakt och stämningen där hemma (som jag säkert har tjatat om 500 gånger, men det är faktiskt så).

Såklart är jag otroligt nyfiken på hur nya jobbet ska bli, det är så spännande att jag nästan har lite ont i magen när jag tänker på det. Nu är det ju inte bara ett nytt jobb, jag är ju själv lite ny på nåt vis. Nu finns det en hel del annat och extremt mycket Clara som snurrar i mitt huvud. Och det kommer nog kännas väldigt skumt i början, bara en sån sak att komma iväg på morgonen. Jag är inte pigg av mig på morgonen och brukar ligga och dra mig in i det sista. Nu måste jag försöka få fart på mornarna. Clara ska upp, äta, på med kläder och sen måste jag förstås försöka få till mig själv också. Lämning på dagis och ta sig till jobbet. Det blir... intressant...

Så denna min sista mammalediga vecka kommer nog fullständigt flyga iväg.
Städerskan kom just, jag ska ner på gymmet, spinna, duscha och äta lunch med min älskade Petri. Hem och hämta Clara, leta hennes nagelklippare som hon lagt på nåt bra ställe. Fixa hennes manikyr, mellis och ut på bus!

Senare i veckan blir det Kick off med nyjobbet, föräldrarmöte, föräldrarfika på dagisgården, ut och shoppa upp mig på nya "kontorskläder" och en ny höstjacka, träna, planera in en weekend en rooomaaaantisk weekend minsann och försöka få till en klipptid hos Stina. Undra om jag ska klippa lugg? Hmm, nå vi får se hur det blir med det.

söndag 23 augusti 2009


Mycket trevlig gårdsfest på Lundagatan igår

fredag 21 augusti 2009

Kunde inte släppa Ledin bara så där

"blå blå vindar och vatten blå blå himlar och hav blå blå känslor i natten för det är fest med stillheten som gäst..."
Å så "Knivhuggar rock". Vilken låt! Och jag kan hela texten av nån underlig anledning. 1976 kom "Festen har börjat" ut och det gjorde ju jag också, lite som min låt kan man väl säga. "Festen har börjat musiken är stark in dansar Eva på Moln..." Asså Tomas Ledin, ojojoj. Dom gamla låtarna dårå, dom knäcker.

Jag har lite långtråkigt... ätit popcorn, kollat dokumentär om Armani, lyssnat på Petri som snarkat i soffan, vilket tvingade mig att höja volymen helt bisarrt mycket. Han försökte sig på att vara social i typ fem minuter när han av misstag vaknade till. Han tryckte i sig en näve popcorn, ett glas cola och förflyttade sig sen till sängen. Ett definitivt god natt strax efter nio, vilket party! Han hade nog ett bra party igår därav tröttheten idag.

Jag och Clara hade också ett rätt bra party igår. Efter dagis prommade vi till Gröndal, gungade, grävde, grävde och grävde lite till. Gungade gunghäst, åkte rutschkana (eller ruschelkana som andra säger att det heter, men jag hävdar att det heter rutschkanan, sådeså). Ja sen grävde vi lite till, snackade med några andra som grävde och sen orkade inte ens Clara gräva nåt mer. Vattenpaus, färska hallon och promenad hem.

Clara hjälpte till att fixa middag. Hon sköljde morötter i tio minuter och jag gjorde allt annat. Mat, bad och mys. Till kvällsmål åt vi yoggis och färska blåbär. Borstade tänderna och busade i sängen, sen var lilla skruttisen helt färdig och somande på två sekunder.

Och jovisst! andra dagisveckan har artat sig mycket väl. John summerade veckan när jag hämtade henne idag. Han var nöjd, det blir bättre och bättre och idag hade Clara en väldigt bra dag. Hon hade varit på fint humör, ätit bra, sovit gott, kört bil ute på gården och gosat runt. Han såg så glad ut när han sa det och Clara såg väldigt glad ut när jag hämtade henne. Inga ledsna miner och det gör ju att man blir lycklig!

onsdag 19 augusti 2009

"sugande otålig feeling"

Det blir nog inte New York till hösten som planerat, skit.. Nån resa blir det men en kortare tripp, tor-sönd och då hoppar vi NY. Kom som bara att tänka på det och blev lite neggo för ett litet slag. Jag var ju så laddda och på G. Har gnolat på Tomas Ledins "på vingar av stål" ända sen vi började prata om NY.

Jag tar flyget, till new york city
Lämnar stockholm långt långt bakom mej
Över molnen, vingarna glänser
Svävar framåt mellan himmel och hav

Det är samma känsla som I rock´n roll
Det är samma oerhörda drag
Här kommer jag,
Med en vrålande lust och med stålar I brallan
Jag, med en sugande otålig feeling
På vingar av stal

Vi brukar åka till London över en helg i november men i år får det bli nåt annat, tanken var NY men nu tänker vi alltså om. Försökte mig på att hitta inspiration, googla, komma med några nya förslag men jag är alldeles för neggo just idag. Inväntar en bättre känsla.
Å så inser att jag faktiskt diggar Tomas Ledins gamla fräsiga låtar, rätt mycket också.

söndag 16 augusti 2009

Smalreceptet

"En magisk kväll" hör jag Peter Jihde säga på TV4, han ser lite svettig och rufsig ut. Men vem hade inte gjort det om man var på plast och fick uppleva ett sånt fränt världsrekord. Nu har jag sett Bolt bli världsmästare och tagit världsrekord nu kan jag gå och lägga mig.

Och jodå, mitt morgondrinkande går alldeles lysande. Snabbt, enkelt, fräscht. Det här häller jag i mig innan frukost (viktigt att ta den på fastande mage). Sen kan man käka frulle som vanligt.

1 citron
1 cm skalad ingefära
1 msk kallpressad linfröolja
1/2 glas vatten

Kör med handmixern, häll upp och svep skiten!

Efter att ha googlat min drink och dess innehåll tycker jag nog att den låter himla vettig.
Citronen är basbildande och drar ihop magsäcken.
Ingefära är läkande, utrensande och främjar matsmältningen.
Linfröoljan innehåller essentiella fettsyror (alltså helt och hållet nödvändigt, vi behöver det men kan inte tillverka själva och behöver alltså tillföra kroppen de små fettsyrorna)

Tjingeling!

Igår blev vi helt ensamma när min kära syster, hennes sambo, kidsen o hundarna åkte hem. Längesen det var bara vi, väldigt tyst och tomt. Efter kvällspromenad med 'ett glas vin i trädgården stopp' hos bekanta traskade vi hem. Skippade middag och käka ostar istället sen blev det en tidig kväll. Också längesen men välbehövligt och skönt. Nu klipper Petri och Clara gräset och jag fixar kaffe med dopp. Sen drar vi nog till stan.

fredag 14 augusti 2009


Skottkärran är fylld med Clara och kusinerna, nu ska vi ut o leta sniglar o plocka körsbär!

torsdag 13 augusti 2009

Första drinkdagen

Clara har fått sin morgongröt, lagt av morgonbajsen, morgontvättats och valde sen helt själv dagens kläder. Sen går hon som vanligt lycklig och glad mot ytterdörren, småsjunger och är allmänt kvittrig. Hon springer mot hissen och är så ivrig att trycka på knappen att hon hinner trycka in alla våningar innan hon lyckas få till den rätta, våning 1. Hon springer ut ur hissen i ett gapskratt för att ganska snabbt bli misstänksam, hon fattar att våning 1 betyder dagis. Hon saktar in stegen och drar i mitt ben. Vi går ut på gården och hon gnyr när hon ser dagisgrinden. Hon ska upp i min famn men vill ändå hjälpa till att öppna grinden, lite struligt men vi får till det. Hon borrar in naglarna i min hals och trycker sin kind mot min. I det läget har jag lust att springa raka vägen ut med henne och rymma.

Vi har inte kommit över stadiet då lämningen sker utan tårar, men gråten har blivit mindre och fröken hävdar att det går över så fort. Hon kan bli lite ledsen under dagen men i det stora hela är hon glad och nyfiken.

För min del blev det ingen frukost imorse. Det blev en citrondrink medan jag kollade Johanna som pratade teknikprylar i TV4 soffan. Drinken ska tas på fastande mage och göra så att jag "rasar" i vikt.

Helene, Henke och deras brunbrända somriga kids kom ut och badade och grillade med oss förra helgen.
Helene som har en fem månaders liten kille var smal, snygg och yber fräsch. Vad är hemligheten undrar en knubbis som jag? Citrondrink före frukost varje morgon, lätt!
Hon fullkomligt rasade 8 kg på några veckor. Om hon även fått till ett schysst ras utan drinken finns ingen forskning på. Men det är helt klart värt ett försök.

Nääe nu börjar det nog trycka på, kanske det första kilot som är på väg ut!

måndag 10 augusti 2009

Tänk om...

Nån sa att sommaren är slut imorgon, det vill jag verkligen inte tro. Usch så deppigt isåfall.
Det enda som kan tänkas uppiggande med nyheten är att det kanske äntligen blir svalt i vår lägenhet. Det skulle kännas bra att nångång kunna ha kläder på när man är hemma. Som det är nu hinner vi knappt över tröskeln förrän paltorna ryker. Båda balkondörrarn står på glänt + fönstret i gästrummet. Och så har det sett ut den senaste månaden men korsdrag kan av nån anledning inte uppstå i vår lägenhet. Luften står still, skitstörigt.

Och tänk om vi hade 10 miljoner! Då hade jag köpt vårt drömhus. Vi tog en lånprommis längs med Nacka strand igår. Kollade in ett hus som vi inte tänkt köpa, kastade sten i vattnet, slängde ett öga på restaurang J, funderade på att ta en sallad på uteserveringen, men kom på att klockan var mycket och att Clara måste hem och sova. Åkte bergbanan upp och prommade vidare till McDonalds, en burgare på väg och tillbaka till bilen.

Idag råkade det visst vara visning på huset som vi inte ska ha, och vi råkade gå dit. Det var tungt att gå därifrån. Ett helt perfekt hus, allt stämde. Nära stan men ändå utanför, vatten, fint, nära till jobbet. Fula köksgolv men det hade jag kunnat leva med. Fast hade vi haft 10 miljoner hade vi nog bytt det där köksgolvet ändå.
En underbar trädgård, en liten damm, ett litet vattenfall från berget, lugnt, ljuvt och så perfekt. Suck... Tänk om man hade 10 miljoner...

söndag 9 augusti 2009


Bakislunch på Svenska Sushi Köket idag. Nu ska vi ragga ut med bilen o spana på ett hus. Inte för att jag tror vi tänkt köpa hus, än, ja man vet ju aldrig men.. nä vi ska nog inte köpa hus. Tänk ändå om det är det alldeles perfekta huset. Vårat hus..
Nåja, det är iallafall en otroligt fin kväll ikväll!

Clara fixade att äta med pinnar galant.

lördag 8 augusti 2009


Morgonkaffe o tjejmys på verandan i morse när Petri o Isak drog ut med hiphop bilen. Manikyren är på plats inför kvällens tjejmiddag. Clara satt som ett ljus för att få röda naglar. Hon kämpade o höll ut med målning på fyra naglar sen gav hon upp. Det räckte för att malligt visa upp handen när pappa äntligen kom tillbaka.

torsdag 6 augusti 2009

Gudfadern


Clara är nöjd över att hennes gudfar, eller fadder heter det väl i modern tid är på besök. Isak anlände i går med kepan på svaj.

Kom på en rolig grej när vi satt i solen o käkade glass i dag. Vi ska på bröllop för sjutton, Vikingabröllop. Riktigt coolt. Petris syrra Anne o hennes Michael gifter sig. Det kom så snabbt på att jag liksom inte tagit in det ordentligt. Jag förstod inte ens att en förlovning ägt rum. Vi fick iallafall en inbjudan av det flådigare slaget i vår hand under en grillkväll hemma hos brudparet. Riktigt kul!

Lite senare satt jag o funderade på en annan grej när vi drack kaffe i solen. Undra när mina syskon kommer till skott, tycker nog det är dags snart..

Familjens nya investeringar


Familjen Fors tycker att NIKE gör snabba dojjor.

onsdag 5 augusti 2009

Gästsängen hinner inte kallna

Vi är inne i stan igen. Vinkade av mamma och pappa som återvänder hem till byn. Clara är på dagis, Petri jobbar och jag borde träna. Istället sitter jag vid datorn och äter en kaka, jätteliten kaka, syns knappt. Jag vet att man aldrig blir smal om man hugger tag i en kaka så fort man får chansen, men den bara slank ner, gick inte att stoppa.

Vi har tillbringat mamma-och-pappa-på-visit-dagarna ute på Värmdö. Förutom DN-galan på Stadion förra veckans fredag har vi bara andats havsluft. Åkt båt, vattenskoter och lodat runt på landet. Jag kände inte alls för att åka in till stan. Clara måste dock skolas in på dagis ordentligt så det är bara att gilla läget.

Om jag nu lyckas resa mig från stolen och passera soffan utan att ta en stödvila tänkte jag bädda om i gästrummet. I samma veva som mamma och pappa lyfter landar Isak på Arlanda. Vi blir inte av med byborna så himla lätt, å det är ju en himla tur!

söndag 2 augusti 2009


Helt slut efter vattenskoter o en dag på sjön, jag och Clara domnade av i båten på väg hem. Det är ju i princip omöjligt att hålla sig vaken till ljudet av en båtmotor. Å så skönt man sover sen.

Idag testar vi nya leksaken. Clara tyckte skotern gick fint!

Igår korkade vi upp en bröllopspresent som passade fint till lamm, färsk potatis, portvinssås o grillad sparris. Efter det en bastu o alla kroknade fullständigt. Vid 12 rycket konstaterade pappa att han är gammal nog att göra vad han vill, så han gick o la sig.