lördag 31 januari 2009


Väntar på Linda o grundar med en fin drink, jag o Renita

torsdag 29 januari 2009


Clara har dragit på trikåerna o sina härliga Bobuxtofflor o kör hårdträning!

onsdag 28 januari 2009

Onsdag - promenad och fikadag!

Clara fixar med sin grejer efter en intensiv fikadag med lattepapporna.

måndag 26 januari 2009

Ångest blandat med lycka

En smula jetlagd idag tror jag bestämt. Bilresan hem från Sunne sög tydligen energin ur mig och Clara. Vi har segat på ända till 16.45 då jag fick ett sms av Petri där det stod "hemma om 15 min". Då hoppade jag i raketfart ur mjukisbrallorna och i ett par jeans, gav Clara en fruktyoghurt och packade ner henne i bilbarnstolen. Vi hade planerat att storhandla efter att Petri jobbat färdigt och jag insåg att jag inte kan missa det. Kylen ekade tomt och vi hade slut på alla tänkbara nödvändiga bra-att-ha-produkter som toapapper, tandkräm, shampo, tvättlappar, välling och kaffebönor.

Vi storhandlade, kom hem och lagade lasagne, badade Clara och fick henne isäng.
Nu sitter jag och nattsuddar vid datorn och läste just min mail. Varje måndag har vi måndagsmöte på jobbet och jag kan läsa vad som hänt via mailen.
Idag var det lite ledsamt och overkligt att läsa "Cillan kommer tyvärr inte att komma tillbaka till oss efter sin mammaledighet :(. Jättetråkigt för oss, men roligt för Cillan! Hon har fått ett erbjudande...."

Jag har sagt upp mig!! Helt skumt och väldigt otippat. Jag har tidigare fått ett erbjudande om en tjänst som varit lockande, men inte varit redo att lämna KW som jag trivs bra på.
Och nu under mammaledigheten är dom på mig som attan, jag fattar ingenting. Andra gången jag blir headhuntad på tre år och under dessa tre år har jag snart varit mammaledig i ett år. Jag kan inte annat än vara stolt.

Som jag har funderat och vridit och vänt, ångest, ångest, ångest blandat med lyckorus och sockerdrickakänsla i hela kroppen. Jag var till och med in på kontoret för att säga upp mig men klarde inte av det, avvaktade några dagar och sen gjorde jag det, pang bom!
Så nu väntar en mycket spännande tid.

Sunne

Clara sover förmiddagsluren och jag skrotar runt och gör inte så mycket. Varje gång jag går förbi väskan som ligger mitt på golvet packar jag upp en grej. Förhoppningsvis är väskan tömd innan dagen är slut.

Vi kom hem från Sunne igår, åkte upp på fredag för att hälsa på Eva. När vi ändå var i farten träffade vi en mäklare som tittade på huset där uppe, nu är det dags att sälja.
Och Evas nya hus var helt makalöst fint och som vanligt när vi ser ett fint hus så börjar det klia i husköpartarmen. Hon bor precis vid vattnet i ett ljust, stort hus, öppen planlösning och stooora härliga fönster. Väldigt modernt alltså, helt perfekt.
Efter dejten med mäklaren körde vi raggarsvängen runt stan, tog sju minuter. Köpte blomster till Eva och återvände till hotellet. Dusch, fix och Clara vilade en stund. Eva mötte upp oss och vi åt middag på hotellet. Konstaterade än en gång att det är väldigt prisvärt att satsa på dyrviner när man är så här ute på vischan, knappt nåt påslag alls på priset.

Lördag och Clara väcker oss 06.30, den här gången missade vi inte frukosten! Snarare att vi hängde på låset.
Morgonpromenad in till "stan" och jag hittade en massa fina kläder till Clara. Lunchen åt vi hemma hos Eva och fick en 60-årig konjak till kaffet, fint värre.
Promenad tillbaka och vi känner lugnet på hotellet. Passade på att vilade ögonlocken en sväng innan middagen som Eva bjöd på hemma hos sig.
Middag hos Eva
Och nu har Clara visst vilat färdigt. Suck... jag hann inte ens ta en kopp kaffe.

lördag 24 januari 2009


Clara väckte oss 06.30 och tittar nu på 'Nicke Nyfiken' i hotellsängen. En timme till frukosten öppnar...

torsdag 22 januari 2009

Blixtar och dunder

Man tror ju knappt sina ögon, äntligen kommer det kaffe när man trycker på knappen!!! Det tog bara dryga två åren att sätta i sladden och starta vrålåket. Vi är ena snillen jag och blixten, ja han kallas så här i huset, Petri alltså. Världens snabbaste på att fixa grejer och det är faktiskt sant. Jag vet ingen annan som kan fixa så mycket och så snabbt, alla kategorier.
Men... När blixten lovar att fixa grejer hemma då försvinner han och glömmer han snabbare än blixten ens hann fundera på vart den skulle slå ner.

Mitt lilla hjärta har dock så många andra mycket bättre sidor att det här med hemmafixeriet bara blir en fis i rymden. Å tur är väl det, nu ska jag njuta av en kaffelatte och fundera på vad jag behöver packa inför helgen.

onsdag 21 januari 2009

Imse vimse Clara

Vid lunch mötte jag upp Pernilla och Martin för att göra första besöket på öppna förskolan. Clara blev superglad över att få träffa polarna, Oliver och Alice. Öppna förskolan var ett häftigt ställe tyckte kidsen. Clara var nästan lite i chock, det var så många barn och så mycket leksaker. Gladast blev hon när "fröken" drog igång och började sjunga "Imse vimse spindel". Den är hon svinbra på och började vifta på armarna för allt vad tygen höll, hon ville nog styla lite inför de andra.

tisdag 20 januari 2009

Badglädje

Clara har kommit över skumbadsskräcken. Det tog väl ungefär sju kanske åtta bad innan hon hajade vitsen med skumbad. Första gången var det ruskigt otäckt och hon skrek som besatt, gångerna efter var läskiga men hon lugnade sig vart efter. Och idag tyckte hon det var helt ok. Hon skrattade högt när jag lät baddjuren dyka ner i skummet och förrsvinna, sen letade hon nervöst och bubblade av skratt när hon återfann dem.

Efter badet var liten pyssling helt trött och höll på att somna redan på skötbordet. Men så vände tröttheten till övertrötthet och hon speedade upp tempot rejält. Hon vägrade att ligga på rygg och tyckte att jag kunde fixa blöja, insmörjning av salva och pyjamaspåtagning när hon ligger på mage åt fel håll, nedåtskruvad för att kolla in tvättmaskinen. Såklart omöjligt och det slutade med att jag fick avsluta kvällsbestyren på soffan medan hon kollade TV. Efter vällingen blev hon åter sjövild och försökte bestiga mitt huvud, hon rejvade loss i några minuter och sen la jag henne i sängen. Bonk... hon somnade.

Petri tog disken eftersom jag lagade maten (fin deal!) och jag hamnade raklång i soffan och orkade inte röra ett finger på hela kvällen.
Jag gjorde en rätt trevlig grillad lax till middag. Marinerade laxen med medelhavsolja, soja, honung, chiliflakes och ingefära. Och till det fick vi nudlar som jag blandade ihop med soja, riven morot, palsternacka och en aning chili.

Nu ska jag röja upp efter Clara som roat sig med att "sortera" papper idag. Det ligger en miljard papper, kuvert, plastmappar och annat runt golvet. Sen ska jag baske mig försöka komma i säng i vettig tid.

söndag 18 januari 2009

torsdag 15 januari 2009

Vecka tre

Det nya årets tredje vecka lider mot sitt slut. Och jag väntar fortfarande på mitt HM paket som skulle levereras just vecka tre, kom inte idag och jag känner att jag blir ordentligt sur.
Det är nåt som jag nästan bara gör när jag är i byn, beställer via postorder, och det är ett sant bynöje! Aldrig annars är jag så fylld av förväntat när nya HM katalogen kommer som när jag är i byn. Och alltid faller jag för frestelsen och nästan tvångsbeställer en massa onödiga prylar.
Nu beställde jag en massa kläder som verkade passa utmärkt till vår stundande semester.
Vore som bra om paketet hinner komma innan vi åker med andra ord.

Efter att ha varit inne på kontoret idag och öppnat julklappen kan man inte annat än att låta bli att vara sur längre. En hummer att hämta ut i hötorgshallen och en flaska champagne. Fin överraskning och perfekt till fredagsmyset!

Lite vad vi har pysslat med under veckan

I veckan var det tänkt att vi skulle besöka öppna förskolan för första gången. Det sket sig dessvärre och vi gjorde ett studiebesök på ett dagis istället. Ett dagis vi gärna vill ha Clara på men det var sinnessjukt lång kö. Vi har tyvärr inte fått ändan ur och satt henne i kö förrän nu så vi ligger lite risigt till, men vad fasiken... det löser sig!

Petri har fyllt år och vi firade igår med hans mamsing, papsing, syrror och pojkvänner. Anne och Michael kunde inte närvara fysiskt men deltog på ett hörn via länk från Maldiverna.

Jag har uträttat mycket viktiga ärenden i veckan men blir inte klok på vissa saker...
Clara hade sin tio månaders kontroll och fyller faktiskt tio månader just idag! Man fattar ingenting, nyss var hon ju bara en liten larv! Och kusin Richard firar sin ettårsdag i sin nya hemstad Sao Paulo, oj vad vi saknar honom.

Vi har promenerat en hel del kilometer i veckan, jag och Clara och idag fick vi sällskap av Amal med liten bebis.
Linda, Henke och Liam kom över på Sushi och överbliven tårta här på eftermiddan. Lilla Liam fyller tre år nästa vecka, han var ju också nyfödd alldeles precis nyss. Nä, tiden går för fort, så är det bara..

Och imorgon är det fredag, jag ska in på kontoret och ha utvecklingssamtal. Sen tror jag att vi svänger förbi hötrogshallen på väg hem och handlar fisk, kanske nåt gott vin också.
Om Clara är på humör går vi på jakt efter varsin festklänning till lördagens middag.

onsdag 14 januari 2009


Grattinäran till min kära make som blir ett år äldre idag! Jag firade honom med en tre rätters middag o surprisegäster i form av hela familjen Uitto med respektive. Mycket trevligt! Nu ska jag sippa ett glas vin till o sjunka ner i soffan.

måndag 12 januari 2009

Spännande grejer

Helgen är förbi och en ny fin vecka har tagit fart. I veckan händer en massa spännande saker en del nästan för spännande, kan inte berätta mycket mer än så just nu.

I fredags träffade jag Mona som jag inte sett sen Clara hade stl. 62. Vi käkade middag och förflyttade oss till Eken, drack drinkar och surrade till stängning. Väldigt trevligt!

Lördag, lite seg i knoppen. Men det hindrade inte oss från att dra ut på skridskor. Efter att vi ätit lunch blev vi lite småhuttriga. Petri började prata om bastu och sen kunde vi inte släppa den tanken. Ut till Värmdö och elda igång huset och bastun. Medan bastun blev varm fick vi besök av Jocke, Petra och lilla Sebastian.

Söndag morgon och jag fick sovmorgon! Jag hann knappt dricka ur mitt kaffe så var Petri på hugget. På med kläderna, blöjbyte och påklädning av Clara. Vi skulle ut på morgonpromenad, dejt med Jocke och Petra 10.00! Och prick 10.00 rullade dem upp barnvagen på uppfarten.
Först blev jag smått irriterad över att han bara bestämt så där hur som helst. Men det gick över på typ två minuter. Och vi gick en fin morgonprommis "Värmdörunt".

Sen hade vi lite svårt att lämna huset, kändes trist att åka in till stan precis när vi fått upp värmen och mysfaktorn på topp. Vi segade på och hämtade thaimat till middag, plockade ihop och drog in till stan på kvällskvisten.
Skönt att somna i egen säng ändå, inget är ju så himla bra som att få sova i sin egna säng!

söndag 11 januari 2009


Mommo o moffa köpte en uppblåsbar pool när dem hälsade på i somras. En perfekt lekgrop vintertid, Clara älskar den! Klockrent när det är lite småkallt på golvet här i huset.

lördag 10 januari 2009


Både jag o Petri blev akut bastusugna så vi hamnade på Värmdö. Eldar järnet o tände en miljard ljus i huset för att få upp värmen. Hur mysigt är inte det? Vi blir nog kvar över natten när vi ändå är igång.

Vårat rosa lilla hjärta nöjd o glad efter skridskor o en god lunch.

fredag 9 januari 2009


En härlig dag med fint skridskoföre!

Clara gungar järnet efter ett skridskopass på Vinterviken.

torsdag 8 januari 2009

Tröttsamt

Idag var det inte alls roligt att vara mammaledig, jag saknade att gå till jobbet för första gången på länge. Saknade att träffa vuxna människor och göra nånting vettigt. En skitseg dag och jag har varit konstant trött. Clara är såklart världens finaste unge men inte ens det hjälpte till att bli pigg idag.

Efter att ha legat på golvet och krälat bland leksaker i flera timmar ryckte jag upp mig och packade ner Clara i vagnen. Ut på promenad, frisk luft, motion, härligt vintrigt väder, det måste jag ju bli pigg av!
Men nä... promenaden som brukar ta en timme tog en och en halv idag. Och jag var inte ett dugg piggare när jag återvände hem, hem till bombnedslaget och alla dammråttor.

Tänkte åka skridskor nere på sjön men efter två dagars långfärdsåkande hade jag svinont i högra skinkan. Promenerade idag och hoppas skinkan är kry imorgon för en tur på skridskorna igen.
Nu ska jag ta ett bad, det lär inte fungera som uppåtchack. Lika bra att jag packar ner mig själv i sängen efter det. Kanske vaknar jag som en utvilad och glad mamma imorgon!

tisdag 6 januari 2009

Clara mumsar en after skridskobanan vid brasan på 'Långa raden'

Clara på hal is

Långfärdsskridskor på Velamsund. Nu ska vi på after skridsko o äta en snuskigt nyttid sallad!

måndag 5 januari 2009

Stockholm

I Stockholm igen dårå... och julfirandet är över för den här gången. Tre veckor hemma i byn fullkomligt rusade iväg. Men vi har haft ett väldigt fint jullov och det är på sätt och vis skönt att vara tillbaka. Petri är nog helnöjd med att lämna byn. Han suckade förnöjt och la sig i soffan med en bunt DN när vi kom hem, "åhh vad skönt att vara hemma!"
Inte för att han inte trivs i byn men jag kan förstå att två veckor räcker för honom. Han är nog lite besviken över att det är röd dag imorgon. Jag antar att han gärna hade tagit en väldigt tidig morgofika med grabbarna på firman imorgon.

Jag däremot tycker det känns otroligt skönt att det är en superröd dag imorgon. Och att vi äter frukost eller frunch tillsammans. Jag ska nog fixa en långsittarfrulle imorgon med en massa härliga små grejer. Hjärtplättar med spenat och en fetaostkräm, färskpressad juice, smoothie, rostfralla med god ost och marmelad, kaffe, scrambled eggs...

På onsdag börjar nya livet med sund mat och träning, mmm jo det avgör ju saken, härlig frukostfrossa imorgon och sen stryper vi intaget av onödigt ätande och blir smala och vältränade!

lördag 3 januari 2009

Lördag

Moster Linnéa och Sten-Erik knackade på dörren imorse, precis efter att Clara ätit sin välling. Jag och mamma satt i mogonrock och Petri låg fortfarande och sov. Mysigt med morgonbesök, vi har väntat och väntat på att moster ska komma och hälsa på.

Efter frukost snickarade pappa och Sten-Erik, mamma klippte mosters hår, Petri läste DN hela förmiddan. Han var helt lyrisk när moster hade med sig DN, inte helt lätt att få tag på här uppe, speciellt inte till morgonkaffet.
Mia bakade bröd och Freddan pysslade med nåt grabbigt i garaget, han skruvade väl på nån pryl som vanligt.

Lagom till lunch dök Viktoria upp med unge herr Herman, 6 månader. Clara och Herman bekantade sig och vi åt en väldigt god fiskgryta som Mia kokat ihop.

På eftermiddan kom vi ut på en efterlängtad promenad, jag har inte varit utanför dörren på flera dar. Igår var det -30 som kallast och då föredrar jag att sitta inne vid brasan. Men idag med endast -10 grader tog vi en fin vinterpromenad med sånt där härligt knarr under skorna. Det är som att gå runt i en härligt julig julkalender, en sån julkalender på riktigt vis som det var när man var liten.

fredag 2 januari 2009

Hektisk afton

Nyårsaftonsmorgon, ute är det full storm och vi har ingen ström i byn.
Mysigt det första två timmarna men sen blev jag lätt irriterad. Kvällens tolv gäster kunde eventuellt bli utan middag, svårt att ugnsbaka lax på stormkök.

Vi riggade hela huset, in med tre olika typer av stormkök. Levande ljus i varenda vrå, öppnaspisen på högvarv och in med gasolvärmare. Kallt väder var på väg in med stormen och huset blir kallt otäckt snabbt.
Pappa gav sig ut med spaden och skottade upp vägen till Fredrik och Mias vattenbrunn. Han fyllde vattendunkar och var nära att blåsa bort. Inte ens toaletten går att använda eftersom vattnet försvinner med strömavbrotten. Något körigt med tolv gäster och ingen toalett!

Jag bestämde mig för att känna in mitt norrländska lugn, det blir vad det blir, ingen stress...

Vi ordnade lunch på gasolköket, funkade utmärkt. Och jag började planera en nödmeny inför kvällen, Suovas!
Suovas skulle bli vår räddning, funkar att steka på gasolkök och inga komplicerade tillbehör är nödvändiga.

Nästan så jag blev lite besviken när strömmen kom tillbaka bara så där. Allt skulle ju lösa sig ändå. Nåja, efter en mycket hektisk eftermiddag fick jag ihop nyårsmenyn med hjälp av mamma. Gästerna verkade väldigt nöjda och det var nog jag också.

Förrätt: Hummersoppa, mammas tunnbröd och champagne
Varmrätt: Chili och enbärsgravad ugnslax med rostade rotfrukter, pinjenötter och smulad fetaost, till fisken en citruskräm. Och ett jättegott rött lätt fint rödvin.
Dessert: Hallonchock (hehe..glömde hämta upp dessertvinet från källaren, så det står kvar där än)
Slutligen kaffe, hembakat och en liten sluring till kaffet.

Funkade bra, vi blev mätta och glada och firade av 2008 och firade in 2009.
Raketshow av Petri, Isak och Micke ute på isen, nyårsskål i champagne å sen var det som klart.
Alla domnade av och en efter en gick hem till sitt. Jag tittade till min fina lilla tjej, pussade och kramade på henne och somnade vid tre. Det mest underliga och det härligaste året hittills var till ända. Vi ser fram emot ett helt nytt fräscht år att fylla med oförglömliga upplevelser!

Gott Nytt!!