fredag 31 oktober 2008

En kunlig historia!

Käkade tapas på Ramblas vid Hornstull igår med några arbetskollegor. En mycket prisvärd tapas restaurang! Vi halkade in på ämnet barn och jag berättade en sköninghistoria som är värd att dela med sig av till resten av världen.

Min syster badar sin äldsta son Ludvig som då var drygt två år.
Ludde - Mamma... titta där är min snopp!
Ulrica - Ja Luddis, där är din snopp.
Ludde - Men mamma... vad är det där då?
Ulrica - Det där är pungen.
Ludde - Jahaaa jaja, men mamma, var är drottningen då?

Störtskön kille! Till saken hör att dem tidigare läst sagor om just kungen och drottningen. Och Ludde lärt sig att dem liksom hör ihop.

Clara i sin kattdress med katten Mona

torsdag 30 oktober 2008


Clara redo för shopping i sin coola Paul Frank mössa. Imorgon åker Ella hem o vi kommer sakna henne som bara den!

tisdag 28 oktober 2008

Tisdag o tacofest


Ella är här på höstlov o vi har fest varje dag. Godisfest igår o tacofest o film idag.

måndag 27 oktober 2008


Ella på väg ner i en kloak.

Kollade in häftiga fiskar, maneter o vattendjur på Aquaria idag.

söndag 26 oktober 2008

fredag 24 oktober 2008

Gör en massa strunt

Veckan bara sprang iväg, jag har missat i princip allt jag tänkte göra. Efter förra helgens 40 års fest var jag spak i två dagar. Jag vaknade nog till först på tisdag när jag skulle sätta mig i tandläkarstolen. På onsdag hade jag väldigt många planer som gick åt skogen. Isället hamnade jag efter en svettig promenad hemma hos Katarina, tänkte ta en koppa kaffe och skynda vidare. Men råkade bli kvar till halv fem.
Igår blev det en bra promenad med latte och kanelbullestopp och på kvällen minglade jag ut på Bindefeld fest. Skönt med lite glamour och champagne, tänkte vara hemma tidigt men det missade jag också.

Det hände ju en sån sjuk grej på Bindefelds tillställning. Mitt i all tumult med band som spelade, fotografer som ska få med varenda kändis på bild och såna som jag som trängs för att få tag på ett glas champagne. Pernilla Walgren gör entré med sin lilla son som hon har i en sittvagn. Hon är så ivrig att få vara med på bild att hon inte ser att det stackars barnet ramlar ur vagnen och rullar iväg. Helt sjukt!

Ja så idag har jag inte heller varit direkt stark. Jag och Clara har lajat runt här hemma, busat i sängen, kollat TV, lekt tittut, kollat på bilar genom fönstret, kokat äppelmos och bara myst runt.

Nu råder den vanliga fredagsstämningen här hemma. Clara har badat och sover, Petri har badat och sover. Jag har inte badat och borde sova, men gör en massa strunt istället.
Som att prova skor, kan inte betsämma vilka puppor det blir på bröllopet imorgon!

torsdag 23 oktober 2008


En latte i solen. Grymt härlig sol idag!

tisdag 21 oktober 2008

Bitar i maten

Clara har idag ätit mat med bitar i för första gången. Ett felköp, pappa Petri köpte mat för en något större bebis. Förutom att vi hade lasagne i hela köket så gick det bra. Hon käkade upp hela burken trots att att det var lite småläskigt emellanåt.

Laserborren är min bäste vän!

Nu så, nu är det gjort! Jag lagade två hål idag!
Numera berättar jag alltid noga för tandläkaren att jag är väldigt rädd. Och det visade sig vara en utmärkt idé. Vi har nu en ny tandläkare eftersom vår favorittandläkare tyvärr gick och dog. Den här nya var lite stiff så där i början, men mjuknade lite idag. Han drog några tråkiga skämt, satte igång CD-spelaren och spelade upp opera, försökte sjunga med och var väldigt skämtsam och pratglad.

Jag vill som alltid ha bedövning vad det än är för lagning.
Och han börjar som alltid, övertalning till att inte ta bedövning. Borrningen skulle ta 15 sekunder enligt honom. Jag suckade och stönade men gick med på utan bedövning.
Då minsann, säger han "äh, vad fasiken.. vi kan göra på ett annat sätt om du nu tycker att det är så obehagligt"
Han går ut och skramlar runt och kommer in med en hiskeligt stor apparat. "Vad sägs om att vi använder laser istället?"
Hallå?! Varför har ingen berättat att man kan borra med laser?! Det märktes inte ens att han borrade, ett litet ilande i ena tanden men knappt märkbart. Då gjorde det mer ont att ta bort tandsten.

lördag 18 oktober 2008

Etage, öppen planlösning, två terrasser, grym inredning...


Igår kom vi inte iväg på promenad förrän sent på eftermiddan. Jag yrade runt här hemma exakt hela dan för att styra upp ett hem! Vi hade en mäklare på besök för att värdera lägenheten. Jag vek tvätt och skuffade undan "onödiga" grejer som stod ivägen, ner med prylar i förrådet och putsande lite här och där, var till och med tvungen att bädda sängen.

Och det var riktigt skoj när hon kom in, hon blev alldelse paff. Hon var grymt impad av vår lägenhet och tyckte att den var läcker och av ett helt annat slag! Kul, mindre kul är ju markanden just nu.
Men å andra sidan är det ju billigt att köpa då också, om man ska se det från nån form av ljusare sidan.
Och det vill jag så gärna, vi fick nämligen syn på drömlägenheten, jag vill verkligen ha den!!

Jag har redan flyttat in i tanken och ser oss äta frukost på en av TVÅ stora terrasser. Clara får ett eget rum, vi har gästrum, vi har... ja vi har fasiken allt vi önskar oss. Den är så fin att jag kan tänka mig att lägga husplaneran på is i några år.

Ska försöka tänka på annat nu, exempelvis på att packa. Vi är på väg till Västerås om... oj shit drygt en timme. Skynda, skynda!

onsdag 15 oktober 2008

Rum för barn

Kollade runt på "Rum för barn" på kulturhuset idag med tre trevliga tjejor och tre snoriga små barn. Clara var den enda i sällskapet som inte var förkyld och jag hoppas innerligt att hon inte blir det heller.
Vi hängde med på en VIP-tur innan ordinarie öppningstid, väldigt gulligt ställe. Dit kommer vi återvända men kanske när Clara blivit lite äldre.
Idag bjöds det på sångstund, boktips och en liten rundvandring. Det mest intressanta rummet såg ut att vara bildverkstan där man kan experimentera med färg och form och pröva olika material och verktyg.

Idag satt vi med på en sångstund, helfånigt. Helst med små spädbarn som inte fattar ett smack. Möjligen tycker dem det är kul att titta på alla vuxna som springer runt i ring, sjunger med sin allra fånigaste röst och ser allmänt töntiga ut. Men annars vette katten om de får ut så mycket mer. Det är säkert roligt för knoddarna när dem börjar fatta lite mer och kan sjunga med själva.
Clara tyckte det var roligast att titta och känna på andra barn som var lika stora. Hon blir verkligen lycklig och alldeles fnittrig av andra barn, hur go som helst!

Vi käkade lunch och lämnade därefter sällskapet, promenerade till söder, köpte en lila kjol på Åhlens. Mötte upp Petri för en fika, snabbika, alltid snabbfika med Petri.
Petri skyndade vidare och jag och Clara promenerade hem för att laga mat. Pastaknyten med parmesan och spenat, en het chilisås, vitlök, paprika, purjolök, massor med riven parmesan och på 30 min var middagen serverad.

tisdag 14 oktober 2008

Funderar å så

Har nackspärr och ligger i soffan och tittar på Clara som övar på vändningar på sin filt på golvet. Funderade på en del grejer, vad vi ska äta till middag, orkar vi med en promenad, hinner vi ut till Värmdö för att plocka äpplen idag, att det är fruktansvärt mycket skit på TV på dagarna och att kalasbyxor är så himla bra!

Mitt favvo bebisplagg är nog utan tvivel strumpbyxor, eller kalasbyxor. Vet inte om det heter så längre men när man var liten hette det iallafall kalasbyxor.
Det är ju så gulligt så man bara måste ta tag och klämma lite på de tjocka korviga kalasbyxbenet, varje gång!
Det bästa är ju riktigt mulliga tjocka bebislår som man korvat in i kalsabyxan. Och sen ligger bebisen där och sprattlar och viftar på tårna så strumpan knölar sig nere på foten och hälen korvat sig och hamnat på framsidan, heeela tiden. Det spelar ingen roll hur många hundra gånger du rätar till den.
Clara har bl. a. ett par röda med rosa hjärtan på som hon fick av Mankan och Maria. Jag älskar dessa små strumpisar och har snart tvättat sönder dem eftersom de används flitigt.

måndag 13 oktober 2008

Steg och steg och steg hela tiden..

Vi har haft en skön helg på Värmdö, lagat god mat, badat bastu och umgåtts. Innan vi packade ihop och åkte till stan igår tog vi en kvällspromenad. Jag fyllde termosen med kaffe och tog med en kardemummakaka, så det blev promenad med fikastopp. Det är bra promenader!

Idag hade jag verkligen ingen lust att gå en meter och övervägde att stanna hemma i min morgonrock hela dan. Men så blev jag så himla irriterad på att jag ligger på en nionde plats av elva i vår stegräknartävling. Så av ren irritation klev jag i gympadojorna och gick 8000 steg.

Jag är i och för sig helt less på tävlingen redan nu och har lust att slänga stegräknaren i sjön.
Första veckan började svindåligt, sjuk, dåligt väder, en bakisdag och allmänt dåligt med steg. Jag hamande efter direkt från start men tänkte att det skulle vara lätt att steppa ikapp.
Men mina arbetskollegor verkar vara helt galna när det gäller att promenera. Fattar inte när dem hinner med tanke på att alla jobbar heltid plus lite till. Och hur mycket orkar man gå på en dag?!
Jag har ju tid och skulle kunna ägna mig åt att gå tre timmar om dan, men allvarligt, hur kul är det? Det finns betydligt roligare grejer att ödsla sin dyrbara tid på.

Grrr jag tänkte ju vinna, och har jag tänkt det och inser att det är kört då blir jag lite lätt sur vad det än gäller.
Jag har ju börjat funder på om arbetskollegorna ljuger och plusar på sina steg, hur fasiken kan dem gå så himla mycket. Eller så är det fel på min stegräknare, eller så har jag möjligen satsade på guldmedalj i fel sport :(

I lördags tog jag med mig Petri och vi gick en rask prommis på en och en halv timme. Mer än så går jag inte, det är för tråkigt. Och jag kom upp i 13 338 steg och då var det inte bara promenaden, utan alla steg här hemma, ner till affären och såna vardagssteg. Tydligen är inte det nog, jag behöver gå närmare 20 000 steg om dagen för att toppa. Det kommer jag aldrig att göra så det är bara att se sig besegrad, skit.

Nu ska jag inte tjata mer om det. Tjing!

söndag 12 oktober 2008


Höstskörd

Myser på Värmdö


Petris morbror kom med en superfin orkide igår när finska släkten halkade in på middag o obligatorisk bastu.

fredag 10 oktober 2008

Vet inte vart dagarna försvinner men det gör dom..

Vid halv fem rycket vaknade Clara och var lite ledsen, jag trodde det var dags att gå upp och vaknade till. Petade in hennes napp, segade mig till köket för att fixa välling och återvände till sovrummet, och hon sover igen! What?! Ja det var ju helt underbart, jag lägger mig igen men kan så klart inte somna, fruktansvärt enerverande. Efter att jag vridit runt åtta varv i sängen, varit uppe och druckit vatten två gånger, hämtat hostmedicin och hunnit två vändor på toaletten somnar jag äntligen. Och jag fick faktiskt sova drygt en timme till, Clara vaknar strax efter sju. En betydligt bättre tid än halv fem måste jag säga.

Vi äter frukost tillsammans, Clara sin banan/äpplegröt och jag Quinoa/havregröt med äppelmos och färskpressad apelsinjuice.
En trevlig liten maskin, min juicepress!

Clara gymmar och jag skär upp en älgstek i trevliga munsbitar, steker det med lök och vitlök, häller på en buljong och lite öl och sätter det på kok. Medan vi promenerar i två timmar kokar köttet till en mumsig höstgryta.
När vi återvänder hem äter Clara en halv banan och en fruktyoggi. Köttet kokar ytterligare nån timme och får sällskap av rotfrukter, purjolök, rödvin och några hemliga ingredienser.

Av någon underlig anledning kokar jag ett helt gäng med potatisar och det var helt på sin plats visade det sig. När Petri äntligen dyker upp har han med sig två hungriga herrar.
Jörgen och en till lirare så det var fint tajmat med ett storkok just idag.
Clara äter köttfärsås/spagettipuré och en god fruktdessert och sen är det dags för bad.

Nu sover hon och även Petri. 19.30 en fredag, kul... Petri var i och för sig uppe redan vid tre inatt (ja, det är sjukt!) han var iväg nånstans långt bort för att hämta en ny bil. Så jag förstår att han är trött. Det återstår bara för mig att ta ett bad, tända ljus, ett glas rödvin och glo lite på TV.

onsdag 8 oktober 2008

En trevlig dag trots allt

Vaknade med jätte jätte jätteont i halsen imorse, trött och helt trasig. Petri var på grabb SPA eller nåt, på Centralbadet och käkade fint på Grill igår kväll. Tror att han var hemma tidigt men han vaknade nog också helt trasig, men en annan form av trasighet. Jag blev otroligt lättad när han ändå klev upp med Clara, bytte blöja, gav välling och pysslade med henne till runt åtta. När jag väl kom upp ur sängen kändes det inte lika illa längre och efter en kopp te med honung var jag på fötter igen.

Jag trodde att jag hade gott om tid, tänkte möta upp några på jobbet och hänga med på en typ av kundbesök strax innan tolv. Som vanligt försvinner tiden och jag gör precis allt som jag inte borde göra just precis då. Å så hann jag prata med Teresia som ringde från Melbourn, mysigt att få en pratstund med henne. Men då var jag rejält sent ute också.

Slutade med en supersnabb snabbdusch, håret i tofs, så gott som osminkad, fick några drag med mascaran. Glömde packa med extra blöjor till bebis, tänkte inte igenom skovalet, drog på ett par stövlar med klack (ej promenadvänliga) och fick inte med någon lunch till Clara.

Blev rätt bra ändå. Kundmötet eller vad jag nu ska kalla det var egentligen shopping till inköpspriser hos en potentiell kund, väldigt trevligt. Efteråt en latte och smörgås med Lotta hennes Clara och Sofia. Min Clara fick välling istället för grönsaks och kycklingpuré som var den tänkta lunchen. Hon åt den med god aptit och verkade inte det minsta besviken över min miss.
Sen promenerade vi hem och jag kunde glad i hågen registrera 12662 steg. Jag ligger ändå på en bitter placering typ nästan sist i vår stegräknartävling, dags att vakna till!

tisdag 7 oktober 2008

Viktigt med rätt färgkombination

Tandläkarbesöket gick smärtfritt för denna gång men snart ska jag tillbaka och laga TVÅ tänder. Det mest störande i hela världen är att jag lagat dessa två tänder tidigare. Men dem har blivit dåligt lagade och allt måste görs om, för endast 4495 kr dessutom. Otroligt tråkigt..

Jag var borta hemifrån i drygt en timme. När jag återvände hem hade Clara förvandlats till en liten karamell. Petri hade i vanlig ordning använt sin otroliga kreativitet när han klädde henne i dagens outfit. En bomullstopp som gick i tre olika lila nyanser, till det ett par limegröna plyschbyxor med gul mudd och slutligen ett par röd/vit/svarta små strumpor. Väldigt fina kläder men matchningen hade kunnat vara liiiite mer igenomtänkt. Jag är ju lite störd på att matcha å andra sidan och kan gå till överdrift, men Petri har verkligen inte ett uns av den fallenheten. Kan vara den finska ådran som spökar, jag är inte helt säker..

Man kan konstatera att vi är bra på olika saker helt enkelt.

Clara var väldigt söt i sin färgkomposition och jag kände att jag måste föreviga min lilla skatt. Jag hann inte riktigt så långt, med kameran i högsta hugg så ser jag Clara i en spykaskad. Och när jag ska rädda henne med en pappersbit ser jag att det inte bara är spya, hon har bajjat rätt kraftig också. Bodyn i tre lila nyanser är inte fullt så lila längre och jag tvingas att göra ett klädbyte. Därav en något mer smakfull klädsel på dagens bild. Och inte att förglömma, hon bär ett par byxor ur mommo Gullans höstkollektion. Superfina brallsingar!
Är det någon som vill beställa barnkläder av bästa kvalitet så är det av henne ni ska handla!
Fixar lite med fjärrkontrollen..

Fin höstpromenad idag

måndag 6 oktober 2008

Tandläkarskräck!

Jag tog just en överdos Echinagard i hopp om att ta död på halsontbakterier som tydligen börjat gro. Jag orkar inte bli sjuk, var lite krasslig redan förra veckan men det bröt aldrig ut på allvar. Nu kommer väl förkylningen och det med besked. Och till tandläkaren ska jag också, det är verkligen ett hatmoment. Och imorgon ska han borra, vedervärdigt! Jag kanske vägrar att gå dit, har inte bestämt mig än.

Annars så har jag varit ut till Norrtälje idag, mötte upp Jennie och käkade lunch. Fikade paj och kaffe i Älmsta och snackade tjejsnack, jag, Jennie, Ellen och Clara.
Clara tycker det är jätemysigt med annat småfolk, hon blir väldigt glad av andra barn och hela hon lyser upp. Hon studerade Ellen mycket noga och försökte prata med henne så gott det gick.

Och igår hälsade vi på hos Sebastian som är fyra månader. Clara var helt söt och tog hans hand och pillade lite på den, hon smekte honom på kinden och var hur go som helst. Hon råkade i och för sig även vrida om näsan lite kraftigt så han blev arg, men det var nog en god tanke från början. Hon var väldigt road av att titta och känna på en som var lika liten och söt som hon.

lördag 4 oktober 2008

Pizzadag

Jag är ju för slut.. det är inte för inte man är mammaledig. För mycket knäck i kolan för att jobba! Bara en sån sak att jag inte kan mäta av den simplaste av simpla stegräknare. Första dagen jag testade gick jag 2,9 km och jag fick det till 290 steg. Kändes väldigt lite men inte tänkte jag mer på det. När jag sen gjorde en drastisk ökning dagen efter från 290 till 8421 steg vakande jag till. 2,9 km är ju lätt över 4000 steg. Nu har jag rett ut det och kan ägna mig åt andra funderingar.

Idag har jag inte gjort mycket nytta. Efter gårdagens mingelfest var dagsformen något spak. Petri har varit på vift med Clara hela dan och jag har vilat mig i form. Skönt att få sova ut!
Nu är han på NHL hockey och ska väl ut och svänga på dansbenet efter matchen. Jag och Clara beställde pizza och kvällstidningen via nätet onlinepizza.se, funkade hur bra som helst.
Nu är hon badad och ligger och sover. Det blir en tidig kväll även för mig, ska bara in och betala vår resa som är planerad till februai med hela familjen.


fredag 3 oktober 2008

Pilis på besök

Första gången Clara träffar en ameriansk fotbollsspelare, hon försöker se lite hård ut..

Fredrik, Johanna och deras nykläckta lilla kille kom över på fika igår. Renita som var här sa just att det här måste vara ovanligt?!
Att folk bara kommer över sådär oanmälda sent på kvällen i Stockholm. I byn gör man ju det men här händer det faktiskt ytterst sällan. Vi blev iallafall väldigt glatt överraskade och väldigt bebissjuka allihop, speciellt Renita.
Hon sa redan innan när Clara var nybadad och hon höll henne i sin famn "åh herregud jag blir alldeles yr, hon doftar så bebis, så gott!!"

Clara hade redan lagt sig för ett bra tag sen och sov djupt när dem kom. Men när hon hörde att det var en bebispolare i köket ville hon såklart komma upp och kolla läget. Hon är en väldigt nyfiken liten dam våran Clara.

Oj herregud nu måste jag lägga in en högre växel, ska klippa mig om en och en halv timme!

onsdag 1 oktober 2008

Svag inledning

290 steg... alltså det är inte bra. Jag hade räknat med att gå ut betydligt hårdare i stegräknartävlingen. Det låter lite bättre med 2,9 km, men det är fortfarande verkligen inte bra. Nästan pinit att registrerar dagens steg.
Jag skyller på regnet och på att den där nedrans räknaren visade 6 steg efter att jag promenerat HELA dan här hemma! Det är visst så att man måste ta 6 steg innan den kommer igång att räkna, så tar jag 5 är det inte värt nånting! Och tydligen tar jag mindre än 6 steg åt gången när jag far runt här hemma. Det krävs en större lya helt enkelt eller så får jag öva in kortare steg.

Resterande 284 steg samlade jag på mig mellan 16.30-18.30, åkte iväg (öhh sorry, gick iväg). Det där med åka och fara är ett dialektalt fel som jag dras med, i norrland åker man och far överallt.
Jag tog på mig ett par promenadvänliga mycket snajsiga NIKE skor och promenerade iväg för att inhandla ett partyplagg till fredag. Det blev inte ett plagg det blev flera och ändå har jag inget att ta på mig på fredag. Men jag vann iallafall 284 steg, liksom helt gratis känns det som. Det var ju under shopping och jag tänkte inte ens på att jag gick.

Svag inledning som sagt men jag kommer igen!