fredag 30 maj 2008

Idag är det kalas!

Just nu finns jag och Clara i nästan varenda tidningsställ i nästan varenda affär som säljer tidningar i hela Sverige, är inte det fränt så säg!
Igår när vi raggade runt med bilen i Vittangi såg jag nya löpsedlen av Amelia Vänta barn. Och där är ju vi med! Clara är värsta fina skruttbebisen, bara tre veckor gammal när bilden togs.
Mamma däremot är bara stor och tjock men det är ett roligt minne att ha kvar i Claras klippbok.

Idag firar vi födelsedag, pappas 60 års dag, stort!
Vi hade en plan om att vakna tidigt och väcka pappa med kaffe och tårta. Men Clara försov sig!
Skandal, jag vet. När vi segade oss upp 06.15 satt pappa redan i köksbordet och väntade på att få sätta tänderna i tårtbakelsen.

Vi hann inte mer än svälja första tårtbiten innan en bil rullade in på uppfarten. En tidig kalasgäst anlände för morgonfika. Isak, grannen som bor på andra sidan älven. Inte illa att komma på kalas 06.45!

torsdag 29 maj 2008

Bakåt i tiden

Vi har tagit oss bakåt i årstiden, typ två månader eller nåt.
I tisdags satt vi ute på Jennies underbara terrass på Väddö och solade. Käkade glass och tittade på Ellen, Olivia och Liam som badade i Ellens lilla swimming pool. Där var äppelträden i full blom och Jennie hade planteringar av alla de slag på G.

Och nu tittar jag ut genom fönstret och ser en liten snöhög som kämpar sig kvar på gräsmattan.
Vi flög upp till Kiruna igår och där var det snö lite här och var. 10 mil söder ut, hemma i Kuoksu har pappa tvingat fram sommaren så gott det går. Han har hackat och spolat bort det sista isiga snöhögarna som solen inte orkat smälta bort än. Inom några dagar borde björken ha fått musöron och grönskan börjar sakta att ta sig. Rätt stor skillnad men det är härligt att vara här!

Imorgon fyller papsingen 60 år så vi är uppe i byn för att fira! Och imorgon kommer även min syster hit, äntligen får vi träffa dem!
Det ska bli rikitgt skoj att träffa hennes smågrabbar och se vad dem säger om kusin Clara.

måndag 26 maj 2008

Kommer inte ur min morgonrock!

Idag är jag trött och mosig, har till och med träningsvärk. Och det var inte igår!
Efter att vi kom hem från Värmdö igår bäddade vi ner Clara i vagnen och tog en kvällspromenad. Vi gick genom Gröndal, över bron till Essingen fortsatte via Kungsholmen och över västerbron, sen raka vägen hem genom Hornstull och över Liljeholmsbron.
En och en halv timmes promenad, satt fint efter en helg med alldeles för mycket god mat.

Jag har försökt komma ur morgonrocken sen nio i morse och nu närmar sig klockan tre, går inte helt bra. Clara har varit vrålhungrig hela dan och sovit dåligt. Typiskt när jag är så trött, jag har väntat på att hon ska somna in så vi kan slumra tillsammans. Gjorde ett försök vid tolv men jag kunde väl sova max tjugo minuter sen var det kört. Hon har knorrat och vägrat sova, endast nöjd när hon får mat. Så vi har mest suttit framför Tvn, hon har käkat och jag har kollat varenda värdelös såpa som visats på TV idag.

Just nu är hon nöjd och ligger och småsnackar i sängen, tittar på mobilen och blir skitförbannad när den slutar att spela. Varför har ingen uppfunnit fjärrstyrda mobiler?! Jag får ju springa i ett och vrida på!
Hon är skitball när hon ligger och väntar på att den ska börja spela, ögonen är helt stora och hon gör ett o med munnen. När den drar igång skrattar hon med hela ansiktet och tittar så intensivt att ögonen nästan går i kors.

Nu ska jag göra ett seriöst försök att få på mig kläder, promma ner och hämta ut ett paket och stanna till på konsum och handla nåt att laga till middag.

söndag 25 maj 2008


Jag önskade mig sovmorgon till min första morsdag. Clara tyckte att det var en okej present. Vi har snarkat på till kl tio! Några delamningar där emellan så klart men hon är duktig på att sova, till min stora glädje!

Storfyndar på gårdsloppis, vi hittade utemöbler till huset o hann få dem levererade lagom till sockerkakan igår!

lördag 24 maj 2008

Mmm mandelcrunch!

Vi är ute i huset och jag sitter och bloggar i köket. Lyssnar på brasan som sprakar här bredvid och är så där varm i varenda muskel som man blir av bastubad.

Jennie och Fredrik var på Skansen med barnen idag, kollade in en massa bebisdjur, bl. a. björnungar. Ellen var helt exalterad av alla djuren medan Oscar var mest fascinerad av nån fartig karusell han åkt.
Innan dom åkte hem till Väddö kom dom över och badade bastu och käkade.

Vi åt vit sparris med hollandaisesås till förrätt och sen grillade Petri min chiligravade laxsida. Ugnspotatis, salsa, fetaostcreme och sallad till det. Och till kaffet testade jag gårdagens efterrätt från TV, Rabarberkompott med mandelcrunch. Oftast byter jag kanal när han den där irriterande filuren på SVT dyker upp, kommer inte ens ihåg hans namn. Jag tittar gärna på matlagningsprogram men just han den där snubben är så störig, vet inte varför.
Ja nå hur som helst fastnade jag fast framför TVn just igår och blev sugen på att testa efterrätten. Väldigt gott faktiskt, den lär jag återkomma till under sommaren!

Kidosarn grillade korv och verkade nöjda. Petri som diggar Ellen skarpt var mäkta impad av hur många korvar en tvååring kan mumsade i sig.
Och våran lilla Clara bara tittade på, hon är troligen världens snällaste bebis. Hon sitter och filurar, funderar och tittar på när vi andra yrar runt. Hon sover ett litet slag, vaknar spanar in nån detalj på väggen, piper ett pip och då vet man att hon vill ha nappen. Sen är hon nöjd igen och sitter och myser. Skrattar åt oss ibland när hon tycker att vi är för tokiga och så tar hon en powernap igen, nöjd och belåten.

Nu ska jag krypa ner hos Petri och Clara som redan slumrat i nån timme. Längtar till morgonen och en lång frukost med min lilla familj!

torsdag 22 maj 2008

Nöjd

Innan har jag inte varit så impad av Street, restaurangen som ligger nere vid Hornstull. De gånger vi ätit där har det varit usel service, dyrt och man höjde inte direkt på ögonbrynen när maten kom in.
Men nu! Nu när jag kommer farandes med vagn, bebis och skötväska i högsta hugg, nu gillar jag stället bara mer och mer!
Ofta känner jag mig i vägen med vagnen och det är inte helt bekvämt att amma ute på caféer och restauranger.
Men på Street känner jag mig välkommen, det finns gott om plats och man kan välja mellan att sitta i "vanliga" bord eller i myssoffor. Det är en barnvagnsvänlig uteplats och dörrarna in är stora och har dessutom en automatisk dörröppnare! När man kommer in är det första man ser en microvågsugn till höger, tackar tackar, enkelt och smidigt att värma barnmat.

Igår var jag där med Linda och åt lunch, köttfärslimpa för 89 kr. Jo dyrt, men det var det faktiskt värt. Väldigt gott och vi hade sol på uteserveringen. Dessutom gott ekologiskt kaffe och man sitter vid vattnet. Inte blir det ju sämre av att det tar typ fem minuter att promenera ner dit hemifrån.
Street är helt klart mitt nya favvoställe!

Och förresten, jennie tipsade om ett hus och faktiskt här vill jag bo! (kolla länken, det är helt bedårande)

Clara visar musklerna!


Så här stark blir man av mjölk!

måndag 19 maj 2008

Nostalgitripp


Nyvaken liten Clara som sovit i huset

I helgen som varit provade vi på att bo i hus med vår lilla familj, och det är ju det man vill göra!
Jag kommer antagligen hänga där mest hela sommaren med Clara. Det ultimata hade varit att ta dit en häst i några veckor, då hade jag förmodligen inte satt min fot i stan på hela sommaren.
Även fast jag redan har allt klart i mitt lilla huvud, planerar och fantiserar friskt så inser jag väl nånstans att det inte blir så. Inte i sommar...
Undra när drömmen om att ha en egen häst igen går i uppfyllelse?!

Jag glömmer aldrig när jag fick min alldeles egna ponny för en drygt tjugo år sen. Innan hade vi haft små shettisar och min syster hade sin häst, Faramir. Och jag tjatade alltid om att jag också skulle få en egen, när jag nästan gett upp hoppet överaskade mina föräldrar mig. Så en dag så stod hon där i stallet, Emmet!
En liten argbigga med rufsig man, hon var otroligt söt men envis utan dess like. Väldigt lat visade det sig men jag älskade henne av hela mitt hjärta.
Å jäklar vad kul vi har haft med våra hästar. Den tiden när man var liten kan jag sakna nåt kopiöst.

Oj herregud så nostalgiskt det blev då.
Det återstår att se om drömmen går i uppfyllelse än en gång, den som lever får se helt enkelt...

lördag 17 maj 2008


Eldar i kaminen och trippar runt i träskor. Det blir inte mycket bättre än så här!

torsdag 15 maj 2008

Clara är en stor tjej

Vägning, mätning och ett besök hos tant doktorn idag. Clara närmar sig 5 kg klassen och var nu 56 cm lång, eller 54 eller 55. Hon var inte direkt still på skötbordet så det var lite svårt att få en exakt längd. Men hon blir faktiskt större!!
Jag har nu även fått användning för rabattkupongerna för blöjor i stl. mini 2. När vi köpte första blöjpaketet i stl. mini 1 tänkte jag slänga kupongerna för mini 2 för det kändes som att vi aldrig skulle behöva dem. Helt sjukt men jag tänkte faktiskt så. Nu har jag kommit till sans och insett att hon faktiskt kommer att bli större, och fort går det!

Nu är det lite roligare eller ganska mycket roligare att klä henne i söta klänningar och annat när kläderna liksom sitter på. Jag gjorde just min första nätshopping för Claras räkning, hittade en trevlig sajt som heter Pippilotta. Den är så där hääärligt familjär ;)
Verkade lite kul så nu hoppas jag att grejerna kommer fram också. Något farligt att nätshoppa, man blir lite blind och klickar till slut lite här och var och vips så har man fyllt varukorgen med alldeles för mycket. Men kul är det!
Jag meddelar om jag är lika överväldigad när leveransen kommer, om den kommer..

Jag hade nästan glömt det men idag är det faktisk födelsedag! Clara fyller två månader. Blev påmind när posten kom idag, Clara hade fått paket från mommo och moffa. En helt supergullig klänning med en matchande body, hon kommer att var sötaste bebisen i hela världen i den!

onsdag 14 maj 2008

Snabba skor


Jag o Clara är på väg hem. Vi har hängt i stan o åt lunch med Jenny o pilot Peter. Medan Clara slumrade passade jag på att snabbt som blixten köpa tre par snabba skor. Höga klackar o dyra fina glamourpuppor är dessvärre inte aktuella just nu. I sommar lär det bli mycket av lågprofil varianten. Det gäller att komma snabbt i o ur o det är en fördel om dom är promendavänliga.

tisdag 13 maj 2008

Tokshopping

Jag är helt värdelös på att gå och lägga mig, kommer på så många bra grejer att fixa med precis när jag egentligen borde sova.
Petri och Clara har snarkat ett bra tag och jag har pysslat med lite av varje. Läste just min jobbmail och såg att vi har en casegenomgång på fredag som jag gärna går på. Sånt ska jag försöka ta mig tid att göra. Bra att hålla sig lite uppdaterad och roligt att hänga lite på kontoret emellanåt.

Idag hade jag tänkt mig en slödag, kallt och trist ute så det hade passat perfekt att mysa här hemma med Clara. Men så fick jag ett ryck och åkte ut till Norrtälje, mötte upp Jennie och åt lunch med henne. Sen yrade vi runt i affärer och jag tokshoppade!
Hade inte tänkt handla en endaste pinal från början, i klädväg alltså. Jag vägrade att köpa kläder i bautastorlekar från början men har nu insett att det är ett måste.
Så nu blev det mer eller mindre en helt ny garderob och det var riktigt roligt att shoppa loss!

måndag 12 maj 2008

söndag 11 maj 2008

Flummdag

Jag har precis diskat och plockat undan efter middan. Segade till och kom av mig halvvägs men efter en gosestund med Clara röjde jag undan resten.
Perra och Johanna hoppade i Fiestan och körde från Uppsala och hit på middag. Första gången vi ses här i Stockhom efter att PM började plugga i Uppsala och det är ett bra tag sen.
Mysigt att ha kusinen på besök!

Förutom att laga middag har vi inte gjort många knop idag. Vi har flummat runt här hemma och gjort ingenting. Innan PM och Johanna dök upp prommade vi hela familjen ner till parken och åt en sallad, det var helt sjukt varmt!
Vi satt och slappade och spanade på alla soldyrkare och plötsligt hurtade Maria förbi på sin cykel. Hon stannade till och pratade lite strunt och sen drog hon vidare.
Och jag kom på att det är grymt kul att cykla, skönt och rogivande och bra träning. Det måste jag göra i sommar!

Tanken var att vi skulle titta på huset idag men sen slog det oss att det var helt onödigt. Huset var på över 300 kvm och hade 10 rum!! Vad ska vi med det till? Och inte var det nån rimlig prislapp heller, nä bara fantasier som min pappa hade sagt.

Nu sitter jag framför datorn och hjälper Petri med en del jobbgrejer. Han sitter på kontoret och mailar grejer som jag fixar här hemma och mailar tillbaka. Smidigt!

fredag 9 maj 2008

Julafton

Rena rama julafton för Clara idag igen!
Mona kom äntligen över och hälsade på, vi käkade lax som jag grillade i vår grymma grillpanna. Den är riktigt bra och jag gillar den skarpt, perfekt att grilla både kött och fisk. Till laxen åt vi en sallad på rödbetor, chevreost, valnötter och annat mojs, över alltihop ringlade jag en dressing gjord på honung. Å så lite vitt vin till det hela, helt ok!

Mona har ju greppat att Clara är en liten rocktjej och hade bl. a. med sig ett litet nappkit från Jon Bon Jovis nappkollektion, Rock Star Baby. Riktigt cool, imorgon ska vi koka nappen som sig bör och sen är det bara att rocka på för Clara.


Efter att vi ätit ringde Henke betong, Linda och Liam på dörren. Jätteskoj att se dem, det var ett bra tag sen. Dom kom precis i rätt tid för kaffe och limemarinerade jorgubbar.
Och som sagt, rena rama julafton! Clara fick en riktigt fin somardress i rosa som antagligen sitter perfekt lagom till midsommar.

Nu ligger både Clara och Petri och snarkar i sovrummet och det börjar bli dags för mig att joina!

torsdag 8 maj 2008

Lunch på djurgårn


Clara är helt slut efter en lunch på 'Lisa på udden'

tisdag 6 maj 2008

Fika på KW

Idag gjorde jag och Clara första besöket på kontoret. Vi tog med oss fikabröd och anlände lagom till klockan tre fikat. Arbetskollegorna gillade Clara och hon verkade komma bra överens med dem. Hon sov sig igenom fikastunden och vandrade från famn till famn utan att fatta ett smack.
Jocke "longknife" passade på att försöka sälja bort deras gamla barnvagn, han konstaterade att det inte blir fler barn för deras del.
Vi är faktiskt ute efter en extra vagn att ta med upp till byn så det kom lägligt. Om jag inte fyndar på blocket är det läge att köra hårdprutning på Jockes vagn.

Efter fikat promenerade vi mot söder och mötte upp Petri på Hornsgatan. Jag kom på att jag glömt att äta lunch och endast hann få i mig en banan till frukost. Inte konstigt att det kurrade i magen så vi svängde in på Thai Tigern och åt middag.

Nu har klockan hunnit bli på tok för mycket och snart vaknar bebisen och vill ha mat igen. Jag ska nog försöka sova lite innan det är dags.

måndag 5 maj 2008

Drömhus?...

Jag kom iväg på promenad, mötte Amal och käkade med henne. Blev alltså ingen middag här hemma. Efter att vi ätit satte vi oss och pratade strunt över en kopp kaffe nere vid sjön.

När jag var på väg hem ringde Petri och ville titta på ett hus i Täby. Visning till helgen men vi åkte dit för att snoka lite redan nu. Det fräna är ju att det ligger på samma gata som Henkan och Linas hus, men själva huset var inte riktigt mitt drömhus.
Helt ok invändigt, ritat av nån fräsig arkitekt, öppna spisar och stor fin altan men utifrån såg det inte helt kul ut. Petri gillar tydligen stuket men jag är inte kär. Nåja värt att åka förbi till helgen och titta lite grundligare, titta kan man ju alltid.

Vi passade på att titta in hos Henkan, Lina och barnen. Lille Valdemar som är vår gudson var hur cool som helst och hade vuxit till sig så man knappt kände igen honom. Han är väl typ fyra månader äldre än Clara så dom hade fullt upp med att studera varandra och snackade lite om hur bebislivet är. Och tvillingtjejerna Märta och Edith var helt fascinerade av Clara och ville pussa och känna på henne hela tiden.

Enligt Henkan var det här huset typ det bästa man kan tänka sig, finns knappt nåt bättre att få tag på, i hela Sverige!
Jag tror att han gärna ser att vi blir grannar ;)
Och det hade helt klart varit trevligt, vi får se till helgen om vi känner att det kan tänkas bli vårt drömhus!

Presenter i massor!

Alltså det är helt otroligt vad Clara har fått mycket superfina presenter. Senast i raden var helt bedårande kläder från Mankan och Maria som kikade förbi på en fika. Och nu i helgen som varit hängde Edlundskan med på en fika ute i Kolvik, där vi tänkte tillbringa en del helger under sommaren. Hon hade köpt en sommardress i gult som Clara kommer vara söt som en liten karamell i. Och när vi sitter där och dricker kaffe på verandan dyker Jimmy, Emma och hunden Frodo upp. Med sig har dom värsta fina hink och spade kitet och en mumin hakklapp.

Just nu ligger Clara och myser på sin rosa filt som Teresia skickade från Australien, bredvid sig har hon sin gosiga mjukis kanin som Renitas familj gav henne och även den gröna spelande grodan som faster Tanja hade med sig. Hon lyssnar och tittar med spänning på mobilen som mommo och moffa köpte och är världens lyckligaste tjej!

Klockan närmar sig tre och jag tror att det är dags att jag lämnar morgonrocken och byter om till nåt mer anständigt. Jag och Clara ska ut på promenad och sen laga middag till pappan.