onsdag 27 februari 2008

Stor eller STOR, allting är relativt


Magbild i v. 16 och här tyckte jag att magen började bli riktigt stor. Jag visste inte riktigt vad jag hade framför mig ;)


Idag i v. 34+5 inser jag att jag har blivit något större om man så säger. Nu är jag typ hur STOR som helst!

Nallen väntar otåligt på sin kompis...


Hallå bebisen, när kommer du?!

tisdag 26 februari 2008

Putt på blodpaltskokarna

Jag fick ett plötsligt sug efter blodpalt, och det är ju inget jag kan gå ut och shoppa på stan direkt. Jag vet inte om det är järnbristen som framkallar detta sug eller kanske för att Petri var på blodpaltskok i helgen som varit.
Jag är lite putt på att jag aldrig blir inbjuden till dessa blodpaltskok, renkok eller Jockes berömda sushi dineringar. Förut när grabbarna som fixar dessa kok var ”mina kompisar” fick jag då alltid en inbjudan, men nu när Petri lärt känna dem har han liksom tagit över min plats. Skumt det där...

Jag var i och för sig över till Linda när Petri frossade blodpalt i lördags. Det var en mycket trevlig middag med supergod mat så just då var jag inte så ledsen. Men det är så märkligt det där med att ha killkompisar, det går alldeles lysande så länge man är singel men sen tappar man liksom bort dem när man skaffar en kärlek. Vilket är tråkigt, men så är det visst.
Och värst är ju att min kärlek tar över mina killkompisar i ett nafs, är inte det märkligt så säg.

Ojojoj vad det kurrar i magen, nu måste jag verkligen ut och köpa lunch. Ska försöka tänka bort blodpalten och komma på vad jag kan tänkas fylla magen med i stället. Kanske en mammasushi, om jag orkar gå ända ner till Gamlabrogatan där den godaste mammasushin finns.

måndag 25 februari 2008

Tänk den som hade ett par fotknölar...


Jag längtar verkligen till den dagen jag kan borra ner fötterna i sanden och utan att tveka vill ta på mig en bikini igen!
Hittade den här sköna sommarbilden, jag och Petri hade några lata dagar på stranden i Sopot.

Nu ser mina fötter ut så här mest hela tiden och det blir bara värre och värre, ibland är jag förvånad över att det faktiskt fortfarande går att stå på en sån här ballongfot. Jag saknar mina fotknölar som försvann för flera månader sen.

fredag 22 februari 2008

Sol för en kort stund!

Härligt att vakna av att solen lyser in i sovrummet. Idag har jag min lediga dag, vaknade vid niotiden när solen började glimma in i rummet. Vi har inga persienner vilket kan var otroligt irriterande men när man vaknar utvilad av att solen killar i ögonen blir då i alla fall jag på ett glatt humör.
Jag läste Svenskan i sängen och klev upp och kokade gröt, läste i tidningen att det blir en solig förmiddag men sen är regnet tillbaka och det väntas stormigt väder.
Ingen idé att spilla tid med andra ord, jag ska alldeles strax ta en promenad runt sjön här nere.

I eftermiddag ska vi hämta ut vagnen, sängen, bilbarnstolen och vår babybjörn sele. grymt spännande!
Sen blir det ett besök på Laban och Labolina, en mysig barnaffär på söder. Jag ska köpa lite grejer till vår bebba men också en doppresent till Valdemar som har dop på söndag.

Och när vi en gång är på Skånegatan är risken överhängande att vi bara måste ta en kopp kaffe och en kanelbulle på Lisas Café som ligger på Skånegatan 68. Sjukt goda hembakade grejer, fabrikstillverkade bakverk är bannlyst.
Det är jättelitet café med känsan av att man sitter och fikar hemma i köket hos någon. Trångt men hjärtligt och supergulliga tanter som jobbar men framför allt gudomliga bullar, kakor, tårtor och annat onyttigt.
Nä dags för en promenad så jag kan äta en kanelbulle med gott samvete!

tisdag 19 februari 2008

Jag hänger inte riktigt med...

Redan tisdag... jag hänger inte riktigt med. Kändes som att det nyss var fredag och man hade hela helgen framför sig och nu är vi visst inne på en helt ny arbetsvecka.

Ändå yrde vi runt en hel del i helgen som varit och fick gjort en massa bra grejer.
Vi träffade Limpan på fredag och åt en trevlig middag, styrde upp grejer som skulle returneras till IKEA, hämtade vårt nya vardagsrumsbord, kollade upp grejer på DUKA och Cervera som vi ska köpa för presentkorten vi fick i bröllopspresent. Vi hann med ett 50-års kalas och även svänga förbi Henke och Linda efter festen. Vi åt en trevlig brunch med Mankan och Maria och kollade två DVD filmer under helgen. Jag hann till och med tvätta tre maskiner med tvätt och dona med en del grejer hemma och ändå känns det som att helgen bara flög iväg.

Idag går det däremot segt, molande värk i ryggen och jobbigt att sitta. Händerna är mer svällda än någonsin och det kryper i benen. Jag måste nog ta mig ut och andas lite avgasig stadsluft, kanske dra en repa på Åhlens och kika på ett par tofflor. Jag är väldigt sugen på att börja packa BB-väskan med bra-att-ha-grejer inför förlossningen. Typ tofflor, MP3 spelare laddad med bra musik, nytvättade bebisplagg, den lilla flispläden som vi köpt till bebisen och annat viktigt. Men man kanske inte kan vara så hysterisk å packa väskan redan?

fredag 15 februari 2008

v. 32+7


Hallå där inne!!

Igår träffade jag fyra andra tjejer som är gravida och vi jämförde våra magar och var med i ett reportage för Amelia. Theresia Köhlin intervjuade oss och fotade oss i sin studio www.theresia.se

Det var jätteskoj, jag har i och för sig inte hunnit se några bilder än. Men det var roligt att jämföra magarna och höra hur de andra upplevt sina graviditeter. Vi blev sminkade och fick på oss vita kläder sen var det bara att köra på med fotografering. Faktiskt hur kul som helst, hoppas bara att resultatet även blev bra. Vi kommer nog med i tidningen i april lät det som, sen blir det ett uppföljningsreportage efter att bebisarna är födda. Spännande!

torsdag 14 februari 2008

Kram på alla hjärtnas dag!

Häge alltså... (för er som inte vet vad häge betyder så kan jag meddela att det är ett ord som används i mina hemtrakter för att förstärka orden typ. En lång historia hur häge uppkom, den kan jag ta en annan gång)
Läste just fina tips från Liberoklubben. Dom ger tips på hur man ska underlätta livet nu under sista månaderna som gravid.
Bl. a. så tycker dom att det är jättebra att sova på silkeslakan och gärna ha en plastpåse under stjärten när man åker bil. Då blir det lättare att vända sig i sängen och att komma ur bilen, hehehe...
Jag tycker det lät riktigt farligt, jag hade ju kommit ur bilen som en kanonkula och flugit allvärldens väg. Och de samma ur sängen, risken är överhängande att jag hade glidit ur och ramlat på golvet som den heffaklump jag är.
Nää man ska nog ta det lugnt med alla goda råd som ges till höger och vänster.

Bengt här på jobbet har gett mig det nya smeknamnet heffaklumpen, exakt så jag känner mig så jag förstår honom. Jag tycker i och för sig att det var ett rätt gulligt smeknamn ;)

Läskiga Heffaklumpsspår!

Åh nu fick vi geléhjärtan av receptionshäxan!

onsdag 13 februari 2008

Cecilia Fors - bilägare!

Konstaterade just att det är hur fint väder som helst ute idag, vilken energikick!
Jag hade tänkt ta en snabblunch och komma härifrån tidigare idag, men nu måste jag nog ta en liten prommis i solen på lunchen. Man vet ju aldrig när den visar sig igen.

Från och med igår kan jag presentera mig som min kusin Anneli gör, Cecilia Fors, bilägare!
Vi provkörde en silvergrå Volvo XC70 igår, åhh den var så fräsig. Vi gillade den skarpt och bebisen kommer att åka kungligt när vi ska ut på tur. Det blev en snabb affär och på fredag hämtar vi hem lilla pärlan. Det känns otäckt vuxet att vara bilägare och det är ju även min första egna bil så jag är lite mallig idag!
Jag har inte ens hunnit ringa hem till mamma och pappa och berätta den stora nyheten, måste ta och göra det illa kvickt.

måndag 11 februari 2008

Lite nytt i garderoben

Igår fick jag en väldigt trevlig överraskning när Pontus, Anki och Saga kom över på middag. Anki hade plockat ihop sina favvoplagg från när hon var gravid och lämnade över en påse med mammakläder. Jag är ju spyless på alla mina kläder och har vuxit ur en del, men det känns inte helt motiverande att lägga pengar på nya kläder nu när det inte ens är två månader kvar. Så det var riktigt spännande att kolla igenom Ankis gottpåse! Jag hittade en hel del som kommer att funka utmärkt, kändes genast roligare att klä på sig imorse när jag hade några nya plagg att välja mellan.

Tänk att det inte ens är två månader kvar nu! Vi börjar bli riktigt nyfikna på vem som bor i min mage, undra hur den lilla knodden ser ut?! Jag tror stenhårt på att den kommer att se ut som en miniatyr av Petri. Hoppas verkligen att Mini får Petris lockiga hår och mina fräknar och sen blir det väl en liten potatisnäsa och envisa pliriga små ögon. Att det blir en tokigt envis unge går nog inte att komma ifrån med tanke på vad den har att brås på, men det blir nog bra ändå.

Bara jag överlever förlossningen som jag är skit skraj för och lätt hade kunnat vara utan. Tänk om man hade kunnat byta just då, säga till Petri att nu är det faktiskt din tur. Lämnat över magen och så får han sköta den biten. Jag hade inte varit det minsta ledsen över det kan jag säga!

lördag 9 februari 2008


Den gravida får så klart agera chaufför. Jag är grymt sugen på skidåkning men det är ingen större vits att ge sig på såna aktiviteter. Jag är ändå rätt nöjd med en godispåse medan de andra susar ner för backen.

fredag 8 februari 2008


Och sen lite bad o bastu..

Så här lycklig blir man av lite skoter, pimpelfiske o av att äta grillad suovas!

KW Partners på turné


Skoter i Hemavan

Kan inte sova.. Ligger i sängen o mobilbloggar i brist på annat vettigt att göra, som att sova. Petri snubblade just in efter ännu en partykväll o fick lägga sig i gästrummet. Trist men det går inte att ligga bredvid honom när han stinker spritfabrik o snarkar så fönsterrutorna vibrerar. Och snart ringer klockan!

torsdag 7 februari 2008


Bakade just en hjärtekaka!

Hemma dag idag, tvättar pyrets än så länge tunna garderob. Förstår bara inte att man kan vara så liten att en del av dessa kläder kommer att vara stora ;)

onsdag 6 februari 2008

Pigg?...Nä då...

Idag trodde jag att jag skulle vakna pigg och på ett strålande humör. Jag kom iväg från jobbet i bra tid igår, promenerade nästan hela vägen hem. Svängde ihop en omelett med tomat, avokado, sockerärtor, purjolök och kalkon. Petri var ute och svira bira så jag hade en kväll helt för mig själv.
Efter maten gjorde jag i ordning ett fotbad, fick sköna grejer för fötterna i födelsedagspresent av Mona och Jocke som jag testade. Jag kletade på en ansiktsmask och laddade CD-spelaren med Kristian Kjellvanders nya skiva. Sen satt jag där och njöt med levande ljus i hela lägenheten. Väldigt avkopplande, redan innan tio la jag mig i sängen och läste. Somnade vid elva så där skönt trött i kroppen och trodde att jag skulle vara riktigt utvilad idag.
Men nää då...

Jag sov helt märkligt och vaknade typ hundra gånger. Sover i och för sig alltid dåligt när Petri är ute på turné, men nu har även bebisen kommit på att det är obekvämt när jag ligger på sidan. Så fort jag lägger mig på sida så blir det ett himla liv och det sprattlar så intensivt att jag måste lägga mig på rygg igen. Och ligger jag för länge på rygg värker det och molar i hela kroppen. Jämmer och elände....

Nu har jag i alla fall överlevt ännu en dag på jobbet och ska hem och koka till köttsoppa på älg. Förberedde igår och kokade köttet i fyra timmar så nu borde det vara mört och fint till soppan idag!

måndag 4 februari 2008

Födelsedagshelg

Yasuragi var riktig nice, vi sov där från fredag till lördag. Badade på Japanskt vis, fick massage, strosade runt i morgonrock och tofflor, frossade i frukt och grönt te och käkade schysst middag (i morgonrock). Väldigt skönt och avkopplande!

Eftersom jag firade födelsedag på lördagen åkte vi direkt från Yasuragi till Melanders fisk och åt en god trerätters lunch. Inte nog med det så blev det även en trerätters på Eriks bakficka på kvällen, yammi!

Efter allt ätande under helgen satt det fint med en lååång söndagspromenad. Vi hade en plan om att köra en kombo, promenera och äta brunch. Men planen sprack då Henke ringde och vill ha med Petri ut på skoter, ja helt rätt, skoter... Det var ju faktiskt hela 1,5 millimeter snö igår!!! Inte ett spår av den snön idag men grabbarna hade tydligen haft kul på skotern och varvat runt på nån äng.
Ja så jag tog en prommis på egen hand, köpte semlor på vägen hem och fick hjälp av Henke, Linda och Liam att sluka bakverken.

Det bästa av allt denna helg, Petri kom ihåg min födelsedag och jag fick ett läckert Efva Attling smycke, redan på fredag! Det är andra gången under det elva år vi känt varandra som han kommer ihåg mig, bara det är ju värt att fira ;)

fredag 1 februari 2008

Yasuragi


Vi kom precis till Yasuragi SPA och jag hoppade direkt i tofflorna och drog på badrocken. Snart dags för ett bad!